Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Pariisin terrori-iskut

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Pariisin terrori-iskut"— Esityksen transkriptio:

1 Pariisin terrori-iskut
Pariisin terrori-iskut marraskuussa 2015 tehtiin myöhään illalla 13. marraskuuta Ranskassa Pariisissa. Niissä kuoli arviolta ainakin 129 ihmistä ja sairaalaan on viety ainakin 352 loukkaantunutta, joista noin 99 on kriittisessä tilassa. Tuhoisin isku kohdistuin Pariisin Batacal-konserttisaliin, jossa kuoli arviolta noin 100 ihmistä. Ranskan presidentti pitää iskujen tekijänä ääri- islamilaista Isis-järjestöä, sen jälkeen kun se oli ilmoittautunut iskujen tekijäksi sosiaalisessa mediassa. Ranskan viranomaisten mukaan iskujen takana on noin 20 ihmistä.

2 Iskujen sijainnit 1. Kolme räjähdystä tapahtui Stade de France areenan lähettyvillä kello 21.27, ja kesken Ranskan ja Saksan välistä jalkapallo-ottelua. 2. Yksi hyökkäys tapahtui Rus Bichat’n ja Rus Alibert’n rissteyksessä lähellä Saint-Martin’n kanavaa. Hyökkääjät ampuivat ihmisiä Le Carillon-kahvilassa noin kello 21.30, sen jälkeen hyökkääjät ylittivät kadun ja ampuivat ihmisiä Le Petit Cambodge-ravintolassa ja pakenivat sen jälkeen autolla.

3 3. Bataclan-konserttisalin hyökkäys alkoi noin kello 21
3. Bataclan-konserttisalin hyökkäys alkoi noin kello 21.40, kun kolme AK-47 rynnäkkökiväärein, kranaatein ja räjähdeliivein varustautunutta henkilöä hyökkäsi rakennukseen ja ampui ulkona ollutta yleisöä ja turvallisuuspäällikköä. Sisään päästyään hyökkääjät alkoivat ampua yleisön sekaan, osa yleisöstä pakeni ulos, osa piiloutui ja osa jäi roikkumaan ikkunoista. Ensimmäinen poliisi tunkeutui saliin noin kello Silminnäkijät kertoivat hyökkääjien huutaneen Allahu Akbar hyökkäyksen aikana. Noin kello paikalle saapuneet poliisin erikoisjoukot menivät saliin ja alkoivat evakuoida saliin jääneitä ihmisiä. Erikoisjoukot saivat hyökkäyskäskyn kello neuvottelujen epäonnistuttua. Konserttisalissa esiintynyt rock-yhtye Eagles of Death Metal selviytyi vahingoittumattomana.

4 4. La Casa Nostra-ravintolan terassilta ammuttiin ihmisiä kohti automaattiaseella. Hyökkääjät iskivät neljään ravintolaan ja baarii tai niiden edustalle.

5 Tekijät -Abdelhamid Abaaoud -Bilal Hadfi -Ahmed Almuhamed
-Samy Amimour -Omar Ismael Mostefai -Ibrahim Abdeslam -Salah Abdeslam -Abbdulakbak B. -2+ muuta henkilöä, joilla yhteys Isis-järjestöön -12+ epäiltyä rikoskumppania


Lataa ppt "Pariisin terrori-iskut"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google