Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Yrittäjyysyhteistyön syventäminen Case: Jyväskylän yliopisto, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Yliopistonopettaja (KTT)

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Yrittäjyysyhteistyön syventäminen Case: Jyväskylän yliopisto, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Yliopistonopettaja (KTT)"— Esityksen transkriptio:

1 Yrittäjyysyhteistyön syventäminen Case: Jyväskylän yliopisto, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Yliopistonopettaja (KTT) Päivi Patja/Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulu Työelämäasiantuntija Reija Häkkinen/Jyväskylän yliopiston työelämäpalvelut Jyväskylän yliopisto, Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja Jyväskylän koulutuskuntayhtymä syventävät yrittäjyysyhteistyötään

2 Yhteistyön syventämisprosessi
Yrittäjyys yhdistää –hanke EduFutura osaamiskeskittymä 1.2. – toinen aste - korkea-aste toimenpiteitä: yrittäjyyskoulutuksen nykytila- analyysi uusia yhteistyömuotoja ja – kursseja olemassa olevan kurssitarjonnan avaaminen yhteistyöoppilaitoksille Kevät yrittäjyyden edistäminen yhtenä kansallisena kärkialana toimenpiteitä: Nopeat startit –haastekisa - uusia koulutuspilotteja yhteisen yrittäjyysstrategian päivittäminen opiskelijaviestintä EduFutura osaamiskeskittymä: muodostaa kärkialoilla Suomen merkittävin oppimisen, tutkimuksen, kehittämisen sekä kokeilujen ja soveltamisen osaamiskeskittymä

3 Yrittäjyysyhteistyön haasteita
Hankepohjaisuus: riittävä resursointi? jatkuvuus? Ei yhteisiä tiloja – monitoiminnallisten tilojen puute

4 Uusi yhteinen in house -yhtiö
Tarkoitus: tukea yrittäjyyskoulutusta & uusien yritysten syntymistä Omistajat: Jyväskylän kaupunki 25% Jyväskylän yliopisto 25% Jyväskylän ammattikorkeakoulu 25% Jyväskylän koulutuskuntayhtymä 25%

5 Uusi yhteinen in house -yhtiö
Palvelut: yhteiset yrittäjyysopinnot & -valmennukset esihautomo & hautomo yhteiset tapahtumat aloittavien yritysten perustamisneuvonta monitoiminnalliset tilat – keskeinen sijainti Kohderyhmät: opiskelijat hlöstö/tutkijat Jyväskylän kaupunki: aloittavat yrittäjät (työssäkäyvät, työttömät)

6 Uusi yhteinen in house -yhtiö
Suomessa ainutlaatuisen, uraauurtavan, koulutusalat ja -asteet ylittävän yhteistyön syventäminen konkretisoi oppilaitosten aktiivisen roolin yrittäjyysekosysteemeissä: alusta monipuoliselle uusien liiketoimintojen kehittämiselle riittävä resursointi ja yhteiset tilat: jatkuvuus & hyvien käytänteiden vakiinnuttaminen vie käytäntöön OKM:n Koulutuksen yrittäjyyslinjaukset sekä Arenen ja Unifin uusimmat yrittäjyyssuositukset

7 Uusi yhteinen in house -yhtiö
monipuolista ja uudenlaista tukea & valmennusta opetus- ja muun henkilöstön yrittäjyysosaamisen kehittämiseen, jakamiseen ja verkostoitumiseen yrittäjyyden edistämisen tukipalvelut lähellä (mm. palvelut aloittaville yrityksille) kehitys- ja valmennusympäristö kansainvälisesti skaalautuville & kotimaisille markkinoille tähtääville aloittaville yrityksille, tiimeille ja tutkimuksesta liiketoimintaan tähtääville toimijoille kaupungin kehitysalustojen (Hippos2020, Kangas & Kukkula) hyödyntäminen Jyväskylään kehitetään tulevaisuuden Hipposta, joka on kansainvälisesti ainutlaatuinen liikunnan ja hyvinvoinnin keskittymä aivan Jyväskylän ytimessä. Siellä on liikuntatutkimuksen ja -koulutuksen sekä kilpaurheilun huippuosaamista sekä erinomaiset, modernit puitteet harrastajille ja huippu-urheilijoille – Kaikille urheilusta, liikuntapainoitteisista hyvinvointipalveluista, elämyksistä ja tapahtumista kiinnostuneille. Kangas on Jyväskylän kaupungin merkittävin aluekehityshanke, entinen paperitehdas ja tulevaisuuden älykäs kaupunginosa, jossa asutaan, työskennellään, opiskellaan ja viihdytään. Kankaan suunnittelussa ja toteutuksessa vanhojen kaavojen tilalle vaihtuvat uudet oivallukset ja viisaat ratkaisut, alueen mielenkiintoista historiaa unohtamatta. Vuonna 2040 Kankaalla kaavaillaan asuvan yli 5000 ja työskentelevän noin 2100 ihmistä. Jyväskylän uusi sairaala on tulevaisuuden sairaala, jossa lähtökohtana on asiakas eli potilas. Asiakkaille tarjotaan kokonaispalvelua, jossa ennaltaehkäisy ja hyvinvointi ovat merkittävässä roolissa. Uuden sairaalan rakentaminen on käynnistynyt ja se valmistuu vuonna Sairaalan rinnalle rakennetaan liike-, tutkimus- ja tuotantotilaa – kem2, mikä tuo uusia mahdollisuuksia terveyden, hoivan ja vanhusasumisen liiketoimintoihin sekä uuden, innovatiivisen ja kyberturvallisen ympäristön terveyden ja hyvinvoinnin sekä terveysteknologia-alan yrityksille. Alueelle muodostetaan yritysten, oppilaitosten, asiakkaiden ja terveydenhuollonhenkilöstön verkosto, jossa täysin uudenlaisia ratkaisuja luodaan ja pilotoidaan. Hankkeen koko on noin kem2 ja investoinnit alueelle noin M eur. Kokonaishankkeesta käytetään nimeä ”Kukkula”.

8 Uusi yhteinen in house-yhtiö
Haasteita: In house –yhtiö? Opinnollistetun yrittäjyyskoulutuksen & -valmennuksen tuki? Yrittäjyyskasvatuksen & uuden liiketoiminnan käynnistämisen ja kehittämisen tuki samassa paketissa? Sisäinen & ulkoinen viestintä? Ansaintalogiikka – yhtiön toiminnan arviointi/tulosmittarit? Kaikkia tyydyttävät, sisäilmaongelmattomat monitoiminnalliset tilat?


Lataa ppt "Yrittäjyysyhteistyön syventäminen Case: Jyväskylän yliopisto, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Yliopistonopettaja (KTT)"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google