Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Lumilautailu.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Lumilautailu."— Esityksen transkriptio:

1 lumilautailu

2 Laudat Lautoja on kolme eri tyylistä. Freeridelaudat ovat pitkiä ja jäykiä laudoilla lasketaan sama pää (nose) edellä. Ratalaudat ovat ohuita ja jäykkiä. Freestyle ovat yleensä twintip-rakenteisia eli laudan kärki (nose) ja takaosa (tail) ovat samanlasia muodoltaan ja jäykkyyteltään ja niilä voi laskea kumpi jalka edellä tahansa.

3 Monot ja siteet Monoja on pehmeitä ja kovia, pehmeillä (lautakengillä) lasketaan esim. freestyleä, kovat monot ovat ratakilpailuihin ja sen alalajeihin sopivat kovat alppihiihtomonoja muistuttavat monot. Eri monotyyppien kanssa käytetään erityyppisiä siteitä, jotka ovat jaettavissa monojen mukaisesti koviin ja pehmeisiin siteisiin.

4 rinnelasku Perinteinen rinnelasku (vapaalasku, freeride) on suosituin laskettelutyyli lumilaudalla. Rinnelasku tarkoittaa kaikenlaista laskemista rinteessä. Rinnelasku sopii aloittelijalle parhaiten. Rinnelaskuun ei kuulu temppujen tekemistä eikä välttämättä hyppimistä.

5 Ratalasku Ratalasku (alpine snowboarding) tarkoittaa nopeaa laskemista. Tyyli vaatii paljon voimaa sillä käännöksiä tehdään kovassa vauhdissa. Ratalaskussa kilpaillaan lajiin tarkoitettuja portteja kiertäen, joko kelloa tai kilpakumppania vastaan rinnakkain. Freestylen ja ratalautailun yhdistelmä on boardercross, jossa useampi kilpailija kilpailee radalla, johon on sijoitettu tiukkoja mutkia ja hyppyreitä.

6 Freestyle Freestyle laskeminen tarkoittaa kaikenlaista laskemista, johon kuuluu temppujen tekemistä laudalla. Temppuja voi tehdä ilmassa ja lumella. Maassa tehtävät temput koostuvat reilaamisesta ja ilmassa pyörimisestä ja gräpeistä eli laudasta otettavista otteista sekä muista liikeistä. Temmuja voi tehdä rinteen lisäksi parkeissa paipissa, bokseissa ja reileissä. Kilpailulajeja ovat half pipe big air ja slopestyle


Lataa ppt "Lumilautailu."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google