Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Ready, steady....GO & GET INTERNATIONAL

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Ready, steady....GO & GET INTERNATIONAL"— Esityksen transkriptio:

1 Ready, steady....GO & GET INTERNATIONAL katja.kurasto@oamk.fi

2 Terveisiä vielä lämpimästä Lissabonista! 
Haluaisin hirveästi kertoa kaikkea, mutta valitettavasti nyt ei ole niin paljon aikaa sepustaa niin paljoa kuin toivoisin. Mutta lyhyesti ja ytimekkäästi kaikille ykkösvuosikurssilaisille: LÄHTEKÄÄ VAIHTOON! Mahdollisuus tuodaan meille hopeatarjottimella ja lähteminen on oikeasti todella sen arvoista. Siinä vaiheessa kun ekan kerran alkaa kouluarki tökkimään, tehkää päätös ja suunnatkaa johonkin uuteen. En sano, että ruoho on vihreämpää aidan toisella puolen, mutta se on erilaista ja vaihtelu tunnetusti virkistää!!! Vaikka et osaisi paikallista kieltä (mä en puhunu sanaakaan portugalia kun tulin tänne), se ei haittaa. Täällä monet maikat opettaa suurimmaksi osaksi portugaliksi, mutta tanssia on helppo ymmärtää kielestä riippumatta. Nauttikaahan ekasta syksystä ja kerron sitten mielelläni lisää kun tuun takasin. Terv. Sonja Pälli

3 Should I stay or should I go?
Olen Portugalissa Lissabonissa koulussa nimeltä Escola superior de danca. Koulu täällä keskittyy nykytanssiin ja balettiin. Meillä on tekniikka tunteja 6 kertaa viikossa baletista ja nykytanssista. Lisäksi on kompositiota, repertoryä, opettamisen harjoittelua ja musiikkia. Mukavaa ja todella opettavaista on ollut. Parasta on se, että pääsee tekemään välillä erilaisia asioita ja pääsee näkemään erilaista kulttuuria ja uuden maan plus saa paljon uusia kavereita. Olen itse kansantanssija ja täällä pääsee tekemään ihan jotain muuta. Haastavaakin se tietenkin on, kun esim. nykytanssia en oikeastaan aikaisemmin ole edes tehnyt. Haastavinta on se, että koulussa puhutaan suurimmaksi osaksi portugalia, niin välillä on ihan pihalla mitä tapahtuu seuraavaksi tai mitä on jäänyt esim. kotiläksyksi. Minä halusin lähteä vaihtoon, koska halusin kokea välillä erilaisia asioita. Halusin tehdä eri tanssi tyylejä, nähdä maailmaa ja oppia uutta toisesta kulttuurista. Tähän mennessä on kyllä kannattanut lähteä ja kasvattava kokemus tästä tulee kävipä sitten miten tahansa. Minun mielestäni tärkeintä on erilaisten ihmisten kanssa toimeen tuleminen ja se, että ymmärtää ihmisten olevan kotoisin eri maista joissa toimitaan eri tavoilla. Englannilla pääsee jo pitkälle, kun pystyy kommunikoimaan, mutta paljon tarvitsee vielä ymmärrystä toisten ihmisten kulttuurista, että voi ymmärtää miksi ihmiset käyttäytyvät tietyllä tavalla. Suosittelen kaikkia lähtemään vaihtoon opiskelu aikana! Saa uutta näkemystä omaan tanssijuuteen ja opettajuuteen sekä saa paljon uusia kontakteja. Ystävällisin terveisin, Lotta Terävä.

4 Terveiset maailmalta Tässä kirjoittaa Ella, tällä hetkellä sijantina Cedar City, Utah, USA. Olen opiskelijavaihdossa Southern Utah Universityssä. Mitä teen täällä? Tanssin. En oikeastaan tee muuta. Käytännössä teen samaa kuin Oamkissakin: balettia, modernia, jazzia, tanssihistoriaa ja lastentanssia, näiden lisäksi käyn joogassa ja kokemuksen vuoksi laitesukelluskurssilla. Millaista on ollut? Ihan mahtavaa. Paikka on upea (kaupunki tosin pieni ja aikalailla mormoonivaltainen, mutta he ovat todella kohteliaita ja mukavia). Ympärillä on mahtavia vaelluspaikkoja (mm. Grand Canyon kolmen tunnin päässä) ja isoihin kaupunkeihin kuten Las Vegasiin, Salt Lake Cityyn ja Los Angelesiin on helppo lähteä, joskin auto täytyy vuokrata. Asun kampuksella, mikä on kätevin vaihtoehto, koska se on lähellä kaikkea. Parasta on ollut saada tutustua suureen määrään aivan upeita ihmisiä ympäri maailmaa: ystäviä on joka puolelta Eurooppaa, Koreasta, Japanista ja tietenkin täältä jenkkilästä. Oikeastaan mikään ei ole tuntunut haastavalta, edes koti-ikävä ei ole juurikaan vaivannut. Kieleen piti aluksi tietenkin tottua, mutta nyt huomaan jo ajattelevanikin englanniksi. Olen halunnut lähteä vaihtoon lukiosta asti, joten päätös oli minulle selvä, tällaista tilaisuutta lähteä opiskelemaan ilman huolta ja Kelan tukemana ei kovin monesti elämässä kuitenkaan saa. Hetkeäkään en ole katunut lähtöä vaikka aluksi se pelottikin aikalailla. Kun matkustaa yksin avoimin mielin on mahdollisuus tavata niin paljon upeita ihmisiä ja kokea niin paljon unohtumattomia hetkiä, että miten lähtemistä voisi katua? Ja tietenkin tästä on myös todella paljon hyötyä tulevaisuuden kannalta, saa aivan erilaista näkökulmaa tanssiin ja tanssin opettamiseen. Tärkein kansainvälinen taito on mielestäni olla rohkea: lähteä, uskaltaa ilmaista itseään vieraalla kielellä ja olla avoin mahdollisuuksille. Kaikkia kansallisuuksia tulee tietenkin kunnioittaa, mutta se ei ole vaikeaa: ei ole mitään mielenkiintoisempaa kuin vertailla kulttuurieroja jonkun kanssa, joka on toiselta puolelta maailmaa. Voin sanoa terveisiksi vain, että suosittelen joka ikiselle lähtöä. Ajatelkaa se näin: se on vain puoli vuotta, jos se on kamalaa niin kyllä puoli vuotta kestää kun tietää että pääsee kotiin. Mutta en usko että kenenkään vaihtokokemus voi olla kamala, jos lähtee asenteella että tästä tulee elämäni paras puolivuotinen.

5

6

7 Kansainväliset mahdollisuudet Oamkissa
Kansainväliset mahdollisuudet Oamkissa * opiskelu & harjoittelu ulkomailla -> huom. 30 op:n verran englanninkielistä opiskelua jokaisen tutkinnossa * kv-tuutorointi * OSAKOn kv-toiminta * vierasopettajien opetus * lyhytjaksot opinnoissa ulkomailla

8 VAIHTOKOHTEET

9 ….EI pidä paikkaansa Ulkomaille ei opiskelujen aikana kannata lähteä.
Vaihto on tosi kallista ja siihen ei saa mitään rahallista tukea. Vaihtoon ei voi lähteä perheen kanssa. Sairauden tai vamman takia vaihto on automaattisesti kielletty. Harjoittelua ei voi tehdä ulkomailla. Vaihdossa tehtyjä opintoja ei saa hyväksiluettua Oamkin opintoihin ja valmistuminen viivästyy automaattisesti. Vaihtoon lähtö on kauhean hankalaa. Vaihto on pelkkää juhlaa ja juhlimista. Vaihtoon tarvitsee erinomaisen kielitaidon. En usko, että pärjään vaihdossa.

10


Lataa ppt "Ready, steady....GO & GET INTERNATIONAL"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google