Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

EHBT 2015 Salivalvojan opas

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "EHBT 2015 Salivalvojan opas"— Esityksen transkriptio:

1 EHBT 2015 Salivalvojan opas

2 Yleistä Yleiset tehtävät pelipaikalla
Sijoita turnausopasteet pelipaikan läheisyyteen lähiristeyksiin. Merkitse selvästi ulko-ovi ja kiinnitä bussi- ja ruokailuaikataulut ulko-oven läheisyyteen. Merkitse kulkuovi pelisaliin ja opasta kulkureitti pukuhuoneisiin selkeästi. Laita ”Ei ulkokengillä saliin”-opasteet näkyville pelikentän läheisyyteen. Tarkista turnauksen aikana, että opasteet ovat vielä paikallaan. Kaikkien salivalvojien on huolehdittava siitä, että yleinen järjestys turnauspaikalla säilyy. Viime kädessä on kutsuttava poliisi paikalle. Käytä koulun hälytysjärjestelmää rehtorin ohjeiden mukaisesti. Huolehdi, että avaimenhaltija tulee pelipaikalle aamulla tuntia ennen pelin alkua! Salivalvojan tehtävät ennen pelien alkua kentällä Kiinnitä kotijoukkueen ja vierasjoukkueen merkit pelaajapenkkien taakse. Toimitsijoille on loogisinta, että kotijoukkue on heistä vasemmalla puolella. Huolehdi, että toimitsijoilla on kaikki tarvittavat tarvikkeet. Kouluilla ei ole peliaika- ja pistetaulua, joten toimitsijoilla pitää olla kello ja manuaalinen tulostaulu sekä muut tarvikkeet. Tulosta (Tulospalvelu, Kentät, esim. Koulut, esim. Finno skola + kartan keskeltä ”Ottelut”  tulosta PDF-tiedosto) ja kiinnitä seinään näkyvälle paikalle tulospalvelupaperi, johon kentällä pelattujen otteluiden tulokset merkitään heti ottelun päätyttyä. Esitäytä pöytäkirjat. Vaihtoehtoisesti voit tulostaa turnaussivuilta esitäytetyn pöytäkirjan:  valitse otteluohjelmasta oikea ottelu ja klikkaa ’Pöytäkirja’ ja pöytäkirjan kuvan päältä ’Tulosta’. Jos käytät esitäytettyä pöytäkirjaa, varmista molemmilta joukkueilta, että pelaajien nimet ja numerot ovat oikein Mikäli joukkue on syöttänyt kokoonpanoonsa yli 12 pelaajaa, ei esitäytettyä pöytäkirjaa voi tulostaa. Suosittelemme, että tulostat etukäteen kaikki alkulohkojen pöytäkirjat ja varaat myös tyhjiä pöytäkirjoja näitä tilanteita varten. Muuta tärkeää Salivalvojan on oltava paikalla myös tunnin tauon aikana! Ole tavoitettavissa puhelimitse myös salivalvojavuorosi päätyttyä, sillä joskus tulospalvelulla tai kisakanslialla voi olla jotain kysyttävää! Käytä oranssia t-paitaa, jotta joukkueet löytävät sinut. Pidä huoli siitä, että ensiapupakkaus on käden ulottuvilla ja että varastoa täydennetään kisakansliasta, mikäli jotain käytetään. On toivottavaa, että joukkueet käyttävät ensijaisesti omia ensiaputarvikkeita ja vain hätätapauksessa turnauksen tarvikkeita. Hoida myös tarvittaessa loukkaantuneille kyyti sairaalaan tai lääkäriasemalle. Valvo pelikentän siisteyttä. Huolehdi siitä, että kenttä mopataan otteluiden välissä 2-3 kertaa päivässä ja tarvittaessa ottelun aikana. Valvo, ettei salissa kuljeta ulkokengillä. Huolehdi turnauspaikan yleisestä siisteydestä. Varmista, että WC:ssä on paperia ja roskiksia on riittävästi. Kiinnitä tarvittaessa pelkkiä roskasäkkejä esim. tuoleihin. Erotuomaripalkkiot maksetaan keskitetysti, kotimaisille tuomareille pankkitilille turnauksen jälkeisenä maanantaina ja ulkomaisille tuomareille kisakansliasta.

3 Tehtävät turnauksen aikana
Peliohjelman toteutus sujuvasti ja ajallaan Varmista, että joukkueiden kokoonpanot on merkitty pöytäkirjaan hyvissä ajoin ennen ottelua. Mikäli joukkue ei tule paikalle, ole yhteydessä Kisakansliaan. Mikäli tuomari(t) ei ilmesty paikalle, ole heti yhteydessä erotuomarikansliaan. Huolehdi siitä, että ottelut alkavat ajallaan ja pysyvät aikataulussa. Varmista, että tuomarit ovat valinneet pelipallon ennen ottelun alkua. Huolehdi siitä, että toimitsijapöydän edestä ei kuljeta pelin aikana. Ohjeista joukkueet, jotka menevät venyttelemään pelinsä jälkeen salin toiseen päätyyn, poistumaan häiritsemättä seuraavaa peliä. Tsempparipalkinnot, All-Stars viisikot, pokaalit ja mitalit Hoida palkintoseremoniat tyylillä. Jokaisen ottelun jälkeen palkitaan molemmista joukkueista tsempparipelaaja. Anna ottelun alussa tsemppairpelaajalappu molempien joukkueiden valmentajille ja varmista, että saat sen ottelun päättyessä takaisin. Jaa tsempparipalkinnot ottelun päätyttyä, kun pelaajat ovat järjestyneet loppuseremoniaan. All-stars viisikot: A-, B- ja 02-kutsusarjoissa (Huom! Vain kutsusarjoissa) valitaan All-Stars viisikot. Valinnat tekevät sarjan joukkueiden valmentajat. Viisikot palkitaan finaalin jälkeen, tieto palkittavista pelaajista lähetetään finaalin salivalvojalle tekstiviestillä. On siis ehdottoman tärkeää, että kisakanslialla on ajantasainen lista salivalvojista puhelinnumeroineen. Mikäli kaikki palkittavat pelaajat eivät ole paikalla finaalin jälkeen, toimita ylijääneet palkinnot sekä tieto paikalla olleista palkituista kisakansliaan. !

4 Tehtävät turnauksen aikana
Finaalit Finaalin jälkeinen toimintajärjestys: Mitalien jako (myös pronssiotteluissa) All-Stars viisikoiden palkitseminen (vain A-, B- ja 02-kutsusarjat) Finaalin MVP ja hävinneen joukkueen paras palkitaan Valokuvaus !!! (myös pronssiotteluissa) Kaikille mitalistijoukkueille jaetaan sekä pokaali että mitalit (myös pronssiottelussa) Lisäksi palkitaan (voittaneesta joukkueesta) finaalin MVP, jonka valitsee voittajan valmentaja Hävinneen joukkueen valmentaja valitsee omasta joukkueestaan finaalin parhaan pelaajan Finaaleissa EI valita erikseen tsempparipelaajia. MVP-palkinnoista löytyy erillinen lista (EHBT palkinnot 2015). Mikäli mitaleita on liian vähän, niitä voi kysyä lisää kisakansliasta. Kirjaa MVP-pelaajien nimi ja joukkue muistiin. Kirjaa myös palkinnon saaneet All-Stars pelaajat. Ota valokuva mitalistijoukkueista, MVP-pelaajista ja All-Stars viisikosta (paikalla olevista) ja lähetä valokuvat sekä MVP-pelaajan nimi ja joukkue sähköpostitse viimeistään maanantaina osoitteeseen Pienennä kuvakoko n 200 kilotavun kokoiseksi Nimeä joukkuekuva ”EHBT Sarja Joukkue Sijoitus”, esim. ”EHBT AP kutsu Honka 2” Nimeä MVP-kuva ”EHBT Sarja Joukkue Pelaaja”, esim. ”EHBT T02 kilpa LePy Essi Esimerkki” Nimeä All-Stars –pelaajien kuva ”EHBT All-Stars Sarja”, esim. ”EHBT All-Stars BP Kutsu”

5 Tulosten ilmoittaminen
Tulospalvelu päivitetään heti pelin päätyttyä Protestitilanteessa ole yhteydessä juryyn /kisakansliaan. Tarkista otteluohjelmasta kotijoukkue ja vierasjoukkue. Merkitse ottelun tulos heti pelin jälkeen salivalvojan ottelutulospapereihin. Tarkista virallinen tulos pöytäkirjasta! Ilmoita ottelun tulos 5 minuutin sisällä ottelun päättymisestä osoitteessa ehbt.torneopal.fi/ilmoita (kts. ohje seuraavalla sivulla) Tuloksen ilmoittaminen on helpointa älypuhelimella Jos huomaat tehneesi virheen soita heti tulospalveluun Lopuksi merkitse ottelun tulos kenttäkohtaiseen tulostauluun. Jos saman sarjan otteluita pelataan muilla pelipaikoilla, ota selvää niiden tuloksista osoitteesta tai soittamalla tulospalveluun. Kirjoita tulokset pelipaikan tuloslistoihin mahdollisimman nopeasti. Ota kuva pöytäkirjasta kaikissa sarjoissa jokaisesta pelistä! A-, B- ja 02-sarjojen pistepörssit Jokaisen A-, B- ja 02-sarjan (kutsu, kilpa ja fun) pelin jälkeen salivalvoja laskee pöytäkirjasta kummankin joukkueen pisteiden tekijät ja täyttää pisteet lisenssinumerokenttään. Täytetty taulukko toimitetaan mahdollisimman pian Tulospalveluun joko paperiversiona tai skannattuna/valokuvattuna (lähetys osoitteeseen Säilytä pöytäkirjat! Pistepörssin tarkistuksia varten tarvitsemme pöytäkirjoja. Turnauksen aikana pöytäkirjoja voi tuoda kisakansliaan, turnauksen päätyttyä Summahallille.

6 Tuloksen ilmoittaminen step by step: ehbt.torneopal.fi/ilmoita
1 2 Syötä ottelunumero. Numeron löydät otteluohjelmasta ( Paina ’Hae’. 4 3 Puoliajalla syötä ottelun puoliaikatilanne ja paina Tallenna tulos. (Tämä vaihe on valinnainen) Sovellus noutaa ottelun tiedot. Selite-kohtaan tulee: Syötä ottelun tulos Jos ottelulle on jo syötetty tulos tai ottelua ei löydy, tulee virheteksti punaisella. 5 Ottelun päätyttyä: - Syötä varsinaisen peliajan jälkeinen tulos kohtaan ’Lopputulos’ - Jos pelattiin jatkoaika, syötä lopullinen tulos kohtaan ’Jatkoaika’. - Ota kännykällä kuva ottelupöytäkirjasta ja liitä se mukaan klikkaamalla Valitse tiedosto ja valitsemalla oikea kuva kamerasta - Lopuksi paina ’Tallenna tulos’ 6 Jos tuloksen syötössä tapahtui virhe, ota heti yhteys Tulospalveluun Sovelluksen kautta ei voi muuttaa tuloksia. EHBT

7 Turnauksen säännöt Turnauksessa noudatetaan Suomen Koripalloliiton sääntöjä kaudelta seuraavin poikkeuksin. 1. Peliaika ja peluuttaminen A-, B- ja C-juniorit ( syntyneet) 2 x 15 min tehokasta peliaikaa. Minit ja mikrot ( syntyneet) 2 x 12 min tehokasta peliaikaa. Vuoden 2015 turnauksessa vanhempi mini-ikäluokka (04-syntyneet) pelaa isoihin koreihin pienellä pallolla (nro 5). Tauko ja jatkoaika on kolme minuuttia. Jos jatkoaika ei tuo ratkaisua, seuraava jatkoaika loppuu ensimmäisestä pisteestä (sudden death). Toinen jatkoaika aloitetaan ylösheitolla. Pakollista peluuttamis- tai lepäämissääntöä ei ole. Pöytäkirjaan kirjattavien pelaajien lukumäärää ei ole rajoitettu. HUOM! Pelaaja saa pelata yhden ikäluokan sisällä vain yhdessä joukkueessa! 2. Aikalisät Joukkueella on käytössä yksi aikalisä molemmilla pelijaksoilla . Mahdollisella jatkoajalla on yksi aikalisä (1+1(+1)). Toisella puoliajalla mahdollisesti käyttämätön aikalisä ei siirry jatkoajalle. 3. Joukkuevirheet Joukkuevirheet täyttyvät kuudennesta (6) virheestä puoliajalla, jolloin seitsemännestä (7) virheestä heitetään kaksi (2) vapaaheittoa. Joukkuevirheet ovat voimassa myös mahdollisella jatkoajalla. 4. Puolustusmuodot A-, B- ja C-junioreissa puolustusmuoto on vapaa koko ottelun ajan. Mineissä ja mikroissa koko ottelu on pelattava pelaajavartiointia. 5. Pöytäkirjat, lämmittely ja ottelusta myöhästyminen Ottelupöytäkirjat on täytettävä 15 min. ennen ottelun alkua. Joukkueiden on varauduttava suorittamaan verryttely salin ulkopuolella. Ottelusta myöhästynyt joukkue tuomitaan 20-0 hävinneeksi. 6. Joukkueiden keskinäinen sijoittuminen Lohkossa korkeammalle sijoittuu joukkue jolla on eniten sarjapisteitä. Voitosta saa kaksi (2) sarjapistettä ja tappiosta nolla (0). Tasapisteissä olevien joukkueiden sijoituksen määrää keskinäinen ottelu. Mikäli tasapisteissä on monta joukkuetta, joiden keskinäiset ottelu menevät ristiin sijoituksen määrää keskinäisten otteluiden koriero (ei korisuhde!), mikäli korierokin on tasan ratkaisee keskinäisissä otteluissa tehtyjen pisteiden määrä. Viime kädessä sijoituksen ratkaisee arpa. 7. Vastalauseet Mahdolliset vastalauseet jätetään 15 min kuluessa ottelun päättymisestä kilpailupaikan vastaavalle ja samalla on maksettava vastalausemaksu 50 euroa. Uusintaotteluita ei pelata. Muutoin turnauksessa noudatetaan Suomen Koripalloliiton sääntöjä.

8 Pelien loputtua sunnuntaina
Turnauskuljetukset Pelipaikkojen kuljetusopasteiden merkintä on salivalvojien vastuulla. Turnausbussiaikatauluista käy ilmi, mille pelipaikoille, majoituskouluille tai hotelleille on järjestetty bussikuljetus. Turnauksessa käytetään pääosin julkisen liikenteen pysäkkejä. Turnausorganisaatio huolehtii bussipysäkkien kyltit paikalleen. Salivalvojan vastuulla on osata kertoa bussipysäkin sijainti, tarkastaa vähintään joka aamu, että merkit ovat paikallaan ja ettei niitä ole sotkettu ja laittaa puuttuvien merkkien tilalle uudet, huolehtia, että joukkueet ehtivät busseihin, sillä henkilöautokapasiteettia on rajoitetusti, turnauksen päätyttyä on lähimmän pysäkin merkki kerättävä pois ja toimitettava kisakansliaan tai myöhemmin Tapiolan Hongan toimistolle. Erityisista tai poikkeavista kuljetustarpeista on sovittava erikseen. Kehota kuljetusta tarvitsevaa joukkuetta tai tuomaria sopimaan kuljetuksesta kuljetuspalvelun kanssa. Erotuomarille ei tilata kyytiä erotuomaritoimistosta, vaan suoraan kuljetuspalvelusta. Ongelmatilanteissa ota yhteyttä kuljetuspalveluihin. Huolehdi, että turnauspäivän päätyttyä kaikki hotelli- ja koulumajoituksessa olevat joukkueet saavat kyydin pelipaikalta. Pelien loputtua sunnuntaina Kaikki tarvikkeet toimitetaan Summahallille pelien jälkeen EHBT-standit, bussipysäkkien kyltit Pöytäkirjat Summahallin takana on roskalava, johon kaikki roskasäkit tuodaan. Pelipaikat jätetään siisteiksi! Valokuvat mitalisijoille yltäneistä joukkueista. Tiedot ja valokuvat MVP-pelaajista (kts. ohje s. 4)

9 Tärkeät puhelinnumerot
Turnausorganisaatio Jury Juhani Herrala Antti Viitanen Kisakanslia Tulospalvelu, puhelut Erotuomaritoimisto Tuomas Mantere Mikko Sierla Bilia -Kuljetuspalvelu Turnausbussi, Robin Eklund Majoitukset, Kisakanslia Aamu- ja iltapalatoimitukset Kari Mattila Hätätilanteet Sairaankuljetus, palohälytys, 112 poliisi Pelastuslaitoksen tilannekeskus Koulujen ovien aukaisuongelmat, vesivahingot ja muut tekniset ongelmat Espoon taksi

10 Tärkeät puhelinnumerot
Lääkäriasemat Kotimaisille pelaajille, joilla on vakuutus Tapiolan Pikkujätti , Länsituulentie 1A 2.krs, Espoo avoinna PE klo 20 saakka, LA 10-17, SU 10-17 Dextra Munkkiniemi Raumantie 1A, Helsinki päivystys PE ja LA 7-22, SU 9-22 Diacor, Iso Omena , Piispansilta 9, 2 krs, Espoo Sairaalat /terveyskeskukset Ulkomaalaisille pelaajille ja kotimaisille pelaajille, joilla ei vakuutusta Jorvi, päivystävä sairaala (vaihde), Turuntie 150, Espoo Apteekit Espoonlahden Lippulaivan apteekki, Espoonlahdenkatu 4, Espoo avoinna PE klo 20 saakka, LA 9-17, SU suljettu Ison Omenan apteekki, Piispansilta 11, Espoo avoinna PE klo 21 saakka, LA 9-18, SU 12-18 Tapiolan apteekki, Kauppamiehentie 6, Espoo avoinna PE klo saakka, LA 9-18, SU 10-18 Apteekki Elixir, Leppävaara, Hevosenkenkä 3, Espoo avoinna PE klo 21 saakka, LA 10-18, SU 12-18 Hammaslääkäripäivystys Haartmanin sairaala,


Lataa ppt "EHBT 2015 Salivalvojan opas"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google