Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Somero.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Somero."— Esityksen transkriptio:

1 Somero

2 Somero on perustettu vuonna 1867.
Kaupunki sijaitsee Varsinais-Suomessa. Someron asukasluku on noin 9400 ihmistä!

3 Kohteita ja nähtävyyksiä
Torppamuseo Savenvalajamuseo Sijaitsee Kultelan kylässä Härkätien varressa. Museon on rakentanut savenvalaja Kalle Männistö vuonna 1932. Sijaitsee kaupungin keskustassa historiallisen Härkätien varressa. Torppamuseo koostuu kolmestatoista rakennuksesta, jotka on siirretty Somerolta ja lähipitäjistä.

4 Peltotyökalumuseo Sauhutupa
Sijaitsee Torppamuseota vastapäätä Härkätien toisella puolella ns. Pikkupappilan kivinavetassa. Siellä on 1900-luvun alkupuolen muokkaus- ja puintikalustoa. Sijaitsee Jaatilassa, Talosen takamailla. Se on rakennettu vuonna 1885 ja on siis harvinaisen nuori savupirtiksi.

5 Mäkilän traktorimuseo
Pitäjänmakasiinit Mäkilän traktorimuseo Sijaitsevat Kirkkojärven rannalla. Viljalaareihin on rakennettu näyttelytiloja. Jotkut esineistä on erit - täin arvokkaita. Sijaitsee Pyölissä, ja se on yksityis – henkilöiden ylläpitämä. Siellä on yli 100 traktoria vuosilta Niiden lisäksi museosta löytyy puimureita ja muita maataloustyökaluja sekä maamoottoreita.

6 Someron kirkko Someron kirkko on rakennuttu vuonna 1859.
Kirkkorakennus on ns. pitkäkirkko. Kirkon suunnitteli G.Th. Chiewitz. Nykyinen on jo neljäs rakennettu kirkko Somerolla.

7 Somerniemen kirkko Sijaitsee kauniilla paikalla Painionjärven rannalla. Nykyinen kirkko on rakennettu vuonna 1813.

8 Somerniemen kesätori notkot
Häntälän notkot Kävijämäärä on kasvanut vuosi vuodelta. Torilla järjestetään myös erilaisia teemapäiviä! Notkot ovat syntyneet viimeisen jääkauden jälkeen. Kevään kasvilajisto on runsasta. Notkoihin voi tutustua merkityillä luontopoluilla.

9 Badding kioski ateljee Hiidenlinna
Vuonna 1962 Aholan tienhaaran perustettu kioski, josta tuli jo ensimmäisenä kesänä suosittu paikka. Aluksi kioskia piti Somerjoen vanhemmat ja myöhemmin myös itse Rauli ´´Badding``. Reino Koivuniemi toteutti unelmansa rakentamalla Hiidenlinnan. Hiidenlinna on kuin yksi suuri taideteos veistoksineen, reliefeineen ja huonekaluineen. Näyttelyssä on esillä mm. maailman suurin kuksa ja puukko.

10 Pellavakeskus Huvila härkä
Pellavakeskus on paikallisten ja lähialueiden tuottajien viihtyisä ja kodikas suoramyyntimyymälä. Valikoimassa on tuotteita n. 70 eri kädentaitajalta. Sijaitsee Seurakuntakeskusta vastapäätä. Se tarjoaa astrologisia elämyksiä ja samassa rakennuksessa toimii myös kahvila.

11 Koivun kotieläinpiha Heikkilän hevostila Sijaitsee Somerniemellä.
Siellä kasvatetaan pääasiassa työ- ja harrastehevosia. Kotieläinpiha sijaitsee Häntälässä toimivan maatilan yhteydessä. Siellä viljellään luomusääntöjä noudattaen yrttejä.

12 Kärsälän ruusutila Sijaitsee Somerolla Hämeen Härkätien varrella.
Ruusutilalla on n. 250 ruusun kokoelma. Tilalta löytyy myös itämainen puutarha sekä yrttitarha. Puodissa myydään ruusuisia matkamuistoja sekä kesäkahvilan tuotteita.

13 Esakallio Ämyri Sijaitsee Someron keskustan tuntumassa kauniin maalaismaiseman äärellä. Se on suuri suosittu tanssilava ja viihdekeskus. Sijaitsee Somerniemellä. Ämyrin omistaa Somerniemen VPK. Se on suosittu tanssipaikka kesäisin.

14 Teeriharju Se on perustettu vuonna 1972.
Teeriharju sijaitsee Salontien varrella. Siellä järjestetään tansseja sekä bingon pelaamishetkiä. Myös suosittu juhlien vietto paikka, jossa järjestetään häitä ja syntymäpäiviä sekä paljon muita tilaisuuksia!

15 Somerniemen musiikkiteatteri SOMERON TUPANÄYTTÄMÖ
Toimintaa ylläpitää vuonna 2001 perustettu Somerniemen Musiikki- ja Teatteriyhdistys ry. Musiikkiteatteri on säilyttänyt katsojaluvut korkeina vuosi vuodelta. Se sai alkunsa vuonna 1964 kansalaisopiston näytelmäpiirinä.

16 Hovimäki cambing Kökkön lomamökit
Hovimäki sijaitsee Hirsjärven kauniissa ympäristössä. Se on koko perheen vapaa-aikakeskus. Siellä on mökkejä ja caravanalue. Ja lapsille kaikkea erilaisia mukavuuksia. Sijaitsee Pitkäjärvellä ja on avoinna ympäri vuoden. Tilalla voi tutustua myös kotieläimiin.

17 Seeterin maalaiskartano Pohjolan maatilamatkailu
Sijaitsee myös Hirsjärvellä. Vuokraustoiminta on aloitettu vuonna 1972. Huvilat on luokiteltu neljällä tähdellä (****). Sijaitsee Hirsjärvellä rauhallisessa maalaisympäristössä. Mökit ovat siistejä ja laatuluokiteltuja.

18 Erilaisia yöpymiskohteita
Rantatupa Härkälän kartano Kaupungin hotelli

19 Tapahtumia Katutanssit

20 Erilaisia syömis- ja juomispaikkoja…..

21 Autokioski Someron keskusbaari Didim kebab pizzeria Tapion grilli
Punainen lumme Tapion grilli Autokioski Linja- kahvila Tze-tze kärpänen

22 Tekijät: Kati Nieminen ja Liisa Virtanen 2011


Lataa ppt "Somero."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google