Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Demokam Sanna Lötjönen Englanti

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Demokam Sanna Lötjönen Englanti"— Esityksen transkriptio:

1 Demokam Sanna Lötjönen Englanti
LOPPURAPORTTI Demokam Sanna Lötjönen Englanti

2 Sisällysluettelo Matkan suunnittelu Rapkyns Irish horse
Brinsbury Campus Apurahan Käyttö Yhteenveto

3 Matkan suunnittelu Halusin löytää englannista itselleni omaa ammattitaitoani kehittävän paikan. Olin jo aikaisemmin tekemisissä Brinsburyn opettjien kanssa, kun he vierailivat suomessatalvella-05 Valintaani vaikutti myös se että englannissa on hyvin vahva hevoskulttuuri. Löysin ”harjoittelupaikkani” internetistä. Varmistaakseni, että pääsisin hyvään paikkaan, halusin löytää paikan jonka omistajalla olisi saavutuksia esim.olumpia tasolta. Löysinkin Carl Edwards nimisen kentäratsastajan. Hänen hyvä tuttunsa oli Michael Dare rapkyns cottagessa, jonka luokse päädyin työkykyjaksolleni.

4 Rapkyns Irish horse Työskentelin ensimmäiset 5 vkoa myyntihevostallilla. Työnkuvaani kuului hevosten hoitaminen, ratsastaminen, ratsuttaminen sekä hevosten esittäminen asiakkaille. Koska paikan omistaja oli irlantilainen, harjaantui minun englanninkielen taitoni ihan toden teolla, sitä kun luuli osaavansa puhua englantia… mutta Irlannin englanti…. Ohjasin ratsastajia / esittelin hevosia englanniksi joten ammatti sanasto alkaa olemaan hallussa, siltäkin osin. Opin paljon mm. nuorten hevosten ratsuttamisesta sekä erilaisia tapoja selvitä ”ongelma” tilanteista. Paikka oli onnistunut valita ajatellen oman opetukseni parantamista! Pääsin heidän mukanaan tutustumaan mm.englannin suurimpiin lukeutuvaan hallikisaan Horse of the year showhun. Jossa muuten tapasin Carl edwardsinkin.

5 Brinsbury Campus Yövyin muutaman yön koululla, jonka jälkeen yövyin Judy:n luona. Hän esittelikin minulle koulua ja sen ympäristöä. Vietin päivän koulun tallilla tutustuen heidän opetukseen ja käytännön järjestelyihin. Tämä oli hyvin mielenkiintoista ja antoisaa… Varsinkin kuulla miten englannissa hevospuolella kehitytään. Minulle esiteltiin hyvin perusteellisesti koulu ja sen tapa toimia. Ympäristöstä jäi iloinen ja vieraanvarainen mielikuva. Siksipä odottelenkin innolla vierailijoita taas tännepäin!’ Ylhäällä: Koulun päärakennus Alhaalla: yksi koulun talleista.

6 Pääsimme tutustumaan eläimiin lähemmin. Brinsbury cambuksen Judy.
Longleat Mahtava päätalo 128 huonetta (ainoastaan) Talon ylläpitämiseksi perustettuun Longleat zoo, Joka on talon ympäristössä ja hulpean suuri alue Kuva ei tee oikeutta talon sisällä olleelle loistolle, Käärmeen hoitoa koululla… mutta kuvaus sisällä oli kielletty. koska Brinsburyssa on pieneläin puoli, Matkalla pysähdyttiin laittamaan saimme eläintarhassa opastetun kierroksen ja murua rinnan alle… Kuvassa Pääsimme tutustumaan eläimiin lähemmin Brinsbury cambuksen Judy.

7 Apurahan Käyttö n.700e n.1000e n.260e n.450 YHTEENSÄ: 2410e Ruoka→
Mielestäni summa oli riittävä tällaiselle pidemmällekkin reissulle. Vaikka maan elintaso onkin hieman korkeampi, kuin meillä täällä suomessa. Ruoka→ n.700e Asuminen→ Rapkyns cottagessa n.1000e Muut→polttoaine, matkustaminen, parkkeeraukset,pääsyliput jne… n.260e Lennot →internetistä Matkavakuutukset→Tapiolasta n.450 YHTEENSÄ: 2410e

8 Yhteenveto Mielestäni tällaiset mahdollisuudet kehittää omaa osaamistaan työelämässä ovat valtavan hieno asia! Uudet virikkeet ja ideat tuovat omaan työhön taas uusia tuulia pitkäksi aikaa! Huomaan myös opiskelijoidenkin olevan enemmän kiinnostuneita suorittamaan to-jaksonsa ulkomailla, kun he kuulivat reissustani ja mahdollisesta oppilasvaihdosta. Reissusta sai niin ammatillisia kuin kultuurillisia elämyksiä. Molempia voin hyödyntää opetuksessani! Aika ( 6vkoa) on mielestäni ihan minimi, jos halutaan saada ratkaisevaa hyötyä jaksosta, Sillä jo työrutiinin sisäistäminen, henkilöihin tutustuminen ym. Vievät oman aikansa. Minun kohdallani tämä reissu toi mukanaan paljon uusia ystävyys suhteita maailmalle. Matkalta löytyi useampi hyvä ja turvallinen to-jakso oppilailleni.


Lataa ppt "Demokam Sanna Lötjönen Englanti"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google