Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

CE-merkityt tulisijat ja savuhormit Tulisijan liittäminen savuhormiin

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "CE-merkityt tulisijat ja savuhormit Tulisijan liittäminen savuhormiin"— Esityksen transkriptio:

1 CE-merkityt tulisijat ja savuhormit Tulisijan liittäminen savuhormiin

2 Suoritustasoilmoitus DoP
jälkeen markkinoille saatetuilla tulisijoilla on oltava suoritustasoilmoitus (Declaration of Performance, DoP). DoP on yleensä löydettävissä valmistajan kotisivuilta ja toimitetaan asiakkaalle pyynnöstä. DoP kertoo tuotteen ilmoitetut ominaisuudet (suoritustasot). CE-merkintä toimitetaan tuotteen mukana.

3 Esimerkki suoritustasoilmoituksesta ja CE-merkinnästä
Viittaus tuotteen suoritustasoilmoitukseen Lähde:

4 Savukaasujen lämpötilatestit
Normaalin käytön testin tulos. Tätä arvoa ei käytetä hormin mitoituksessa. (kts. seuraavat diat) Käyttöturvallisuustestin tulos. Tätä arvoa käytetään hormin mitoituksessa.

5 Käyttöturvallisuustesti (safety test)
Tulisijaan liitettävän savuhormin riittävä T-luokka määräytyy ensisijaisesti käyttöturvallisuustestin antaman maksimilämpötilan perusteella. Käyttöturvallisuustestissä mitataan hormiin tulevien savukaasujen korkein lämpötila. Savuhormin mitoituslämpötilan on oltava suurempi tai yhtä suuri kuin käyttöturvallisuustestin tulos. Joissakin dokumenteissa on virheellisesti käytetty termiä lämpötilaturvallisuustesti.

6 Normaalin käytön testi (nominal test)
Normaalin käytön testin tulosta ei saa sellaisenaan käyttää savuhormin mitoituksessa. Testi kertoo vain savukaasujen keskimääräisen lämpötilan. Suomessa on kansallinen soveltamisstandardi SFS 7021. Jos käyttöturvallisuustestin tuloksia ei ole saatavilla, savukaasujen korkein lämpötila voidaan arvioida standardin mukaan kertomalla normaalin käytön testin tulos luvulla 1,8. Esimerkki: normaalin käytön testin tulos 240 °C  hormin mitoituslämpötila vähintään 1,8 x 240 °C = 432 °C HUOM! Kerrointa ei voi käyttää saunan kiukaille. Niiltä vaaditaan aina käyttöturvallisuustesti. Suunnittelijan on varmistuttava tulisijan, savupiipun ja yhdyshormin yhteensopivuudesta.

7 Lähteet RIL PKS yhteiset käytännöt E3-4 01


Lataa ppt "CE-merkityt tulisijat ja savuhormit Tulisijan liittäminen savuhormiin"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google