Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Maaselän koulun harrastetuntikokeilu syksy 2016

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Maaselän koulun harrastetuntikokeilu syksy 2016"— Esityksen transkriptio:

1 Maaselän koulun harrastetuntikokeilu syksy 2016

2 Harrastetuntikokeilu
Maaselän koulu kokeilee yhdessä Pieksämäen kaupungin liikunta- ja kerhotoiminnan kanssa kerhotunnin järjestämistä keskelle koulupäivää. Lukuisat kunnat ympäri Suomea ovat saaneet hyviä tuloksia ko. harrastetunnin järjestämisestä. Toiminta on osa Pieksämäen Liikkuva koulu-toimintamallia, joka on Itä-Suomen aluehallintoviraston osarahoittama hanke

3 Mitä, missä, milloin, kenelle?
Kaikki Maaselän koulun luokkien oppilaat Kerran viikossa torstaisin klo – 13.15 Yhteensä 8 kertaa (ei 15.9.) Harrastetuntitoiminnan esittely oppilaille ,jonka jälkeen oppilaat tekevät kerhotoiveet kotona vanhempien kanssa. Oppilaat valitsevat kolme mieluisinta kerhovaihtoehtoa, joista yksi pyritään toteuttamaan. Kerhojen ryhmäkoko 2-12 lasta. Harrastetunti on koulun alaista aikaa ja jos joku oppilas ei halua siihen osallistua, koulu järjestää muuta toimintaa ko. ajalle kuten esim. läksyparkin.

4 Torstain aikataulu Aika Torstai 8.15 - 9.00 1. oppitunti 9.00 - 9.45
Pitkä välitunti 3. oppitunti välitunti 11.15 – 12.00 4. oppitunti ruokailu HARRASTETUNTI 45-50min 13.15 – 14.00 5. oppitunti 14.00 – 14.45 6. oppitunti

5 Telinejumppakerho Jos tykkäät roikkua, pyöriä, hyppiä tai voimistella, tule telinejumppaan! Telinejumppakerhossa kokeillaan telinevoimistelun eri lajeja, kuten permannolla, rekillä tai puomilla voimistelua, akrobatiaa ja erilaisia hyppyjä. Jokaiselle on tarjolla sopivasti haastetta, kun liikkeitä harjoitellaan oman taitotason mukaan. Monia telinejumpan temppuja voit treenata lisää myös pihalla tai kaverin kanssa.  (Ohjaaja Venla Väisänen) Tähän diaan voi vaihtoehtoisesti kirjoittaa, mitä toimenpiteitä teidän koulullanne jo tehdään tai on suunniteltu tulevaksi lukuvuodeksi!

6 Kuvataidepaja Kuvataidepajassa kokeillaan erilaisia kuvataiteen tekniikoita tai tehdään pari isompaa teosta. Pajassa voidaan toteuttaa mukavassa hengessä ja hyvällä porukalla esimerkiksi tintamareskit (kuva, jossa pään kohdalla on reikä ja siinä voi kuvauttaa itsensä ja kaverinsa), tai kokeilla työskentelyä vaikkapa saven kanssa! (Ohjaajana kuvataidekoulun ohjaaja Susanna Tyrväinen)

7 Lautapelikerho Kännykkä nurkkaan ja lautapelejä pelaamaan! Muistatko vielä Monopolin, Kimblen, Afrikan tähden ja monet muut suositut lautapelit? Lautapelikerhossa pelataan uusia ja vanhoja lautapelejä rennolla fiiliksellä. Halutessaan osallistujat voivat tuoda myös omia suosikkilautapelejä esiteltäväksi ja pelattavaksi. (Ohjaaja Markku Honkala)

8 Palloilukerho Lajit: Salibandy, lentopallo, jalkapallo ja koripallo Palloilukerhossa tutustutaan salibandyyn, koripalloon, jalkapalloon ja lentopalloon. Jokaiseen lajiin perehdytään kahdella peräkkäisellä kerralla. Tunti koostuu monipuolisista tekniikka-, peli- ja joukkuetoimintaharjoitteista. Tavoitteena on oppia sekä lajinomaisia yksilötaitoja että joukkuepelaamisen taitoja. Lisäksi liikunnan ilo ja sen löytäminen ovat keskeisinä tavoitteina. (Ohjaaja Topias Romo PAHL)

9 Bändikerho Rokkia iltapäivään! Bändikerhon tarkoituksena on tutustua erilaisiin soittimiin ja harjoitella mm. kitaran, rumpujen, basson ym. soittamista. Aikaisempaa soittokokemusta ei tarvita. Osallistujista perustetaan bändi, jossa jokaiselle löytyy sopiva rooli, halusitpa olla rumpali, basisti, kitaristi, kosketinsoittaja, solisti tai jonkin rytmisoittimen soittaja. (Ohjaaja Ville Vehviläinen)

10 Ranskan kerho - Le Club du Francais
Bonjour! Tule mukaan ja sukella ranskalaiseen maailmaan musiikin, leikin, elokuvien ja iPad-sovellusten kautta! Kerholaisena pääset mukaan suunnittelemaan, mitä ranskan kielen sanastoja haluat oppia! Tervetuloa! Bienvenue! (Ohjaaja Tuire Malmstedt)

11 Tenniskerho Opi tenniksen niksit. Harjoitellaan tenniksen alkeita mm. soft-palloja hyödyntäen ja pelaillen erilaisia tenniksen sovelluksia. Oletko sinä seuraava Jarkko Nieminen tai Serena Williams? (ohjaaja Mika Majamäki)

12 Ilmaisutaitokerho Ilmaisutaitokerhossa pääset kokeilemaan teatterileikkejä ja –pelejä. Sinun ei tarvitse olla rohkea, eikä osata näytellä, täällä niitä opetellaan. (Ohjaaja Pirjo Särkkä)

13 Kerhovalinnat/toiveet
Torstaina tulee Wilma-viesti, jossa valitaan kerhotoiveet, vastaukset sunnuntai-iltaan mennessä. Kerhoryhmät julkistetaan alkuviikosta

14 Hyödyt Kokonaisliikunnan määrä lisääntyy
Katkaisee koulupäivää, oppimiskyky parannee.. Lapsille tasavertaiset mahdollisuudet ohjattuun harrastetoimintaan Opettajille aikaa yhteistoimintaan ja suunnitteluun

15 Palaute Kokeilun jälkeen kerätään palaute oppilailta, opettajilta, kerho-ohjaajilta ja vanhemmilta Saadun palautteen perusteella harrastetuntitoimintaa kehitetään Toimintaa jalkautetaan myös muihin Pieksämäen kouluihin Toiminta on osa Pieksämäen Liikkuva koulu-toimintamallia, joka on Itä-Suomen aluehallintoviraston osarahoittama hanke


Lataa ppt "Maaselän koulun harrastetuntikokeilu syksy 2016"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google