Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Käytännön vinkkejä toteutukseen Kuvat: Raquel Benmergui #kehukiita

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Käytännön vinkkejä toteutukseen Kuvat: Raquel Benmergui #kehukiita"— Esityksen transkriptio:

1 Käytännön vinkkejä toteutukseen Kuvat: Raquel Benmergui #kehukiita
Kaiku yhteistyöryhmä 2016 Käytännön vinkkejä toteutukseen Kuvat: Raquel Benmergui #kehukiita

2 Pohdintatehtäviä

3 Omaa tai yhteistä pohdintaa palautteen antamisesta
Kenen haluaisit arvostavan työtäsi? Millainen palaute antaa arvostuksen tunteen? Miten otat vastaan myönteisen palautteen? Voiko palautetta pyytää? Toivoisin, että minua kiitettäisiin… Mistä / ketä haluan kiittää? Osaanko antaa positiivisen palautteen niin, että toisen on helppo ottaa se vastaan? Miten annan palautetta? Milloin annan palautetta?

4 Yhteistä pohdintaa palautteen antamisesta
Millä tavoin osoitettu arvostus tai kiitos tuntuu mukavimmalta? Mitä jokainen voi tehdä huolehtiakseen siitä, että työkaverit kokevat työnsä arvostetuksi? Miksi ihmiset vaivaantuvat myönteisestä palautteesta? Montako positiivista palautetta ihminen tarvitsee yhtä negatiivista palautetta kohden voidakseen hyvin? Millaista palautetta meidän työyhteisössämme annetaan? Millaista palautetta tarvitsemme enemmän? Kuka voi kiittää hyvästä työsuorituksesta?

5 Onnistumiset työssä ja työyhteisössä
Mikä meidän työyhteisössä on parasta? Missä työtehtävissä olemme onnistuneet tässä projektissa / työkokonaisuudessa tällä viikolla edellisen tapaamisen jälkeen? Mikä tässä projektissa / tehtävässä on ollut parasta tai parempaa kuin aikaisemmissa? Kerro kolme onnistumista! Ne voivat olla joko omiasi tai työyhteisön yhteisiä.

6 Oivalluttava palaute Miten asia X on mielestäsi sujunut tähän asti (suhteessa tavoitteeseen)? Mikä toiminnassasi on mielestäsi toiminut oikean suuntaisesti? Minkälaisia kykyjä ja taitoja sinulla on täytynyt olla, jotta onnistuit? Mitkä olivat ratkaisevia hetkiä tuossa onnistumisessasi? Mitä opit noista onnistumisen kokemuksista?

7 Käytännön toteutusideoita
Lync-kokous: Valitse kysymykset etukäteen ja lisää ne diapohjaan. Pyydä jokaista osallistujaa kirjoittamaan diaan annotaatiotyökaluja käyttäen omat ajatuksensa kysymyksestä. Keskustelkaa yhdessä vastauksista. Tarvittaessa parhaan kommentin voi merkitä leimalla. Face-to-face-kokous: Valitse keskusteltava kysymys etukäteen ja kirjoita se esimerkiksi fläppitaululle. Varaa mukaan tarralappuja ja kyniä. Kokoukseen osallistujat voivat kirjoittaa omat ajatuksensa asiasta paperilapuille ja sen jälkeen liimata ne fläppitaululle. Keskustelkaa vastauksista ja katsokaa esimerkiksi kuinka monta samaa vastausta tuli. Keskustelkaa pareittain tai pienissä ryhmissä valituista kysymyksistä. Käykää yhteinen keskustelu pienryhmäkeskustelujen jälkeen.

8 Käytännön toteuttamisideoita
Aloita jokainen yksikön/tiimin/vastuualueen tms. kokous lyhyellä onnistumisten keruulla: Missä olemme onnistuneet edellisen kokouksen jälkeen? Ketä voimme kiittää onnistumisistamme?

9 Onnistumisanalyysi Ben Furmania 2009 vapaasti lainaten
Hyvä me! Keskustelkaa yhdestä asiasta, jossa olette onnistuneet. Keskustelun keskiössä tulee olla Selviytymiskeinot Arvostuksen laaja jakaminen Voimavarojen etsiminen Apuverkostot, jotka edesauttoivat onnistumista Kuvatkaa prosessi laajasti kiitosta jakaen ja rintaanne röyhistäen Mitä tapahtui? Millaisia positiivisia heijastusvaikutuksia tapahtumalla oli? Mistä kaikesta onnistuminen johtui? Kenestä kaikista onnistuminen johtui? Kenestä muusta? Kenestä muusta? Kenestä muusta? Miten yhdessä varmistatte onnistumiset jatkossa muissakin asioissa? Kirjoittakaa virallinen raportti ja laittakaa se mahdolliseen laajaan jakeluun!

10 Henkilökohtainen palaute
Kun henkilö tulee työpaikalle, mitä hyvää hän tuo mukanaan? Kerro kolme positiivista asiaa työkaverista. Mitä osaamista arvostat työkaverissasi?

11 Kolme ominaisuutta -keskustelu
Kirjoita paperille kolme ominaisuutta, jotka muut sinusta ensisijassa havaitsevat Etsi pari, jonka kanssa olet työskennellyt Pyydä pari kertomaan kolme asiaa, joita hän pitää sinulle tyypillisinä Kerro oma näkemyksesi omista tunnuspiirteistäsi Vaihtakaa osia

12 Työyhteisön voimavarat
Nyt Tulevaisuudessa Voimavarat: Mitä vahvuuksia meillä on? Mistä saamme energiaa ja aikaa? Mahdollisuudet: Mitä voisimme saada aikaan? Mitä toivoisimme olevan? Toimii hyvin: Mistä voimme olla ylpeitä? Mitä haluamme kehittää?

13 Meillä kiitetään Liian vähän Sopivasti Liikaa

14 Oma pohdintatehtäväsi / työskentelypohjasi

15 Käytännön ideoita arvostuksen ja kiitoksen osoittamiseen

16 Kiitoskortti Lähetä kiitoskortti työkaverillesi pelkästä siitä ilosta, että hän on työkaverisi.

17 ( Kiitos että olet työkaverini!
[täytä] Teet arjestani helpompaa ja työstäni mieluisampaa!

18 Viestiseinä kiitoksista
Asettele valkoinen kertakäyttöpöytäliina kahvihuoneen pöydälle ja varaa muutamia kyniä. Pöytäliinaan kirjoittamalla työyhteisön jäsenet voivat antaa positiivista palautetta toisilleen. Kiinnitä työpaikan yhteisen tilan seinään ”julisteita”, joihin työkaverit voivat laittaa kannustavia viestejä. Perusta intraan palsta, missä voi antaa kiitosta työkavereille. Viestiseinän voi nimetä myös muulla tavoin, esimeriksi ”viikon paras idea”.

19 Ilahduta työkaveriasi
Varaa pöytälaatikkoosi salaisia ”piristyspillereitä”, joita annat työkavereille aina heidän tarvitessa piristystä. Varaa itsellesi esimerkiksi kahvilippuja, joita voit jakaa työkavereille palkinnoksi hyvästä ideasta tai positiivisesta palautteesta. Kerro työkaveristasi positiivinen juoru hänen selkänsä takana. Tee salainen palvelus työkaverillesi. Tuo työkaverillesi kahvikupponen, kun hän on jumiutunut videopalaveriin.

20 Osoita arvostusta työkaverisi työtä kohtaan
Ole kiinnostunut ja utelias työkaverisi tekemästä työstä. Kysy häneltä opastusta tai neuvoa. Pyydä apua työkaverisi erityiseltä osaamisalueelta. Kysy työkaverisisi mielipidettä ja näkemystä. Kerro, miten työkaverisi näkemys tai apu on hyödyttänyt tekemistäsi.

21 Oma ideasi


Lataa ppt "Käytännön vinkkejä toteutukseen Kuvat: Raquel Benmergui #kehukiita"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google