Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Opetus, tutkimus, onnellisuus Timo Airaksinen. Motto Joka tietoa lisää, se tuskaa lisää. Maiju Lassila: Liika viisas Pyhä yksinkertaisuus.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Opetus, tutkimus, onnellisuus Timo Airaksinen. Motto Joka tietoa lisää, se tuskaa lisää. Maiju Lassila: Liika viisas Pyhä yksinkertaisuus."— Esityksen transkriptio:

1 Opetus, tutkimus, onnellisuus Timo Airaksinen

2 Motto Joka tietoa lisää, se tuskaa lisää. Maiju Lassila: Liika viisas Pyhä yksinkertaisuus

3 1 Onnellisuus ei ole tunne. Onnellisuuden teorioita: –Hedonismi –Sosiaalinen hyväksytyksi tuleminen –Projektien toteuttaminen –Eudaimonia Itsensä toteuttaminen Hyve

4 2 Kuinka nämä teoriat suhteutuvat opetukseen ja tutkimukseen? Opetuksen tarkoitus Tutkimuksen päämäärä Mitä arvoja opetus ja tutkimus palvelevat? Tutkimus radikaalia, opetus konservatiivista?

5 3 Opetus ja tutkimus työnä ja harrastuksena Opetuksen ja tutkimuksen suhde Kutsumusammatin käsite Hieman professioista

6 4 Konformismin ongelmat Kuka uskaltaa olla luova? Luovuus ja innovaatiot –Vaativatko innovaatiot luovuutta? –Onko luovuus onnellista? –Onko luovuus hyödyllistä? –Onko luovuus hyväksyttyä?

7 5 Menestyksen perspektiiviongelma: - vain menestyneet muistetaan, siksi - menestys näyttää helpolta ja - optimismi lisääntyy, - samoin onnettomat ihmiset. - Ei pitäisi tavoitella menestystä ja onnea! - Onnellisuus on sivutuote joka tapauksessa.


Lataa ppt "Opetus, tutkimus, onnellisuus Timo Airaksinen. Motto Joka tietoa lisää, se tuskaa lisää. Maiju Lassila: Liika viisas Pyhä yksinkertaisuus."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google