INFOA ABEILLE.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Jatko-opintoihin hakeutuminen
Advertisements

YLIOPPILAS KEVÄT 2015 LUKION KURSSIT YLIOPPILASKIRJOITUKSET
Toimintaohjeita kesää varten Lue huolella! Jälkiohjauksesta vastaavat: • 9A, 9D, 9E, 9F : Opo Elina Nissinen, p • 9B, 9C, 9G: Opo Satu Hietala,
Vieraskielisen koulutuksen yhteishaku • syksyllä 2007 alkavan vieraskielisen koulutuksen opiskelijavalinta yhteishaun avulla (ei koske vieraskielistä aikuiskoulutusta)
Päivi Koski-A. Suomalais-venäläinen koulu
W w w. h a m k. f i Haku HAMKin vieraskielisiin koulutusohjelmiin 2014.
Tervetuloa abiturienttien vanhempainiltaan
YHTEISHAKU Sähköisen yhteishaun ohjeistus.
Jatkokoulutukseen hakeutuminen
Yhteishaku 2013.
Tervetuloa 9.Lk jatkokoulutusvanhempainiltaan. Aikataulu 2009 Elokuu –Ohjauskeskustelut alkavat Syyskuu –Työpaikan hankkiminen ja valmistautuminen työelämään.
Oulun aikuislukio 2014.
Ammattikorkeakoulujen yhteishaut 2013
Miten yhteishaussa haetaan Yhteisvalinnassa haetaan vähintään yhteen opiskelupaikkaan. Kannattaa kuitenkin aina laittaa varavaihtoehtoja. Yhteensä.
9.luokkalaisten yhteishaku 2013
Ylioppilastutkinto Äidinkieli/ Vieras kieli Reaalikoe
Yhteishaku 2014.
YHTEISHAUN AIKATAULU 2012 HAKUAIKA OPINTOIHIN PÄÄSY-, SOVELTUVUUS- JA KIELIKOKEET
VÄLIVUOSI.  Välivuosi voi osua omalle kohdalle joko suunnitellusti tai vahingossa, jos ei saakaan ensimmäisellä hakukerralla opiskelupaikkaa.  Välivuosi.
Yhteishaku Sähköisen yhteishaun ohjeistus.
Yhteishaku 2015.
Haku ammatilliseen koulutukseen Kevään yhteishaku , haku päättyy klo Valinnan tulokset voi julkaista aikaisintaan Syksyn yhteishaku.
Opintopolku.fi ja opiskelijavalinta
TERVETULOA!.
Haussa käytettävä tutkinto ja hakeminen Mikäli hakijalla useampi tutkinto, hän voi valita seuraavista parhaan pistemäärän tuottavan vaihtoehdon: a)Ylioppilastutkinto.
Päivi Koski-A. Suomalais-venäläinen koulu
ABI-INFO Lyseonpuiston lukio. ”Pois unteluus ja hervakkuus …” viimeistään nyt vastuun omista ratkaisuista valintasi ja ilmoittautumiset ovat.
MITÄ LUKION JÄLKEEN? Kati Seise
Jatkokoulutukseen hakeutuminen
Osaamisen ja sivistyksen asialla Ammattikorkeakoulujen aikuiskoulutuksen ja ylempien AMK-tutkintojen yhteishaku Outi Kivipelto
Abiturientin aikatauluja lukio-opinnot Ylioppilaskirjoitukset Jatko-opintoihin hakeminen.
LUKION PÄÄTTÖTODISTUS JA YLIOPPILASTODISTUS
Kurssivalinnat kakkosille Huhtikuu Kurssivalintojen aikataulu kurssivalinnat Wilmaan –Wilma avautuu sunnuntaina klo –MUISTA.
Peruskoulun päättöluokka, jatko-opinnot ja yhteishaku
Ylioppilastutkinnon rakenne  Tutkintoon on sisällyttävä vähintään neljä koetta, joista äidinkielen koe on kaikille pakollinen.  Kolme muuta pakollista.
Oulun seudun ammattikorkeakoulu. Ammattikorkeakoulu suomalaisessa koulutusjärjestelmässä Oppivelvollisuuskoulutus Perusopetus Esiopetus Ylioppilas- tutkinnot.
Suomenkielisen koulutuksen yhteishaku valinnan periaatteissa ei muutoksia vuodelle 2007 valintaperusteet samansisältöiset vuoteen 2006 verrattuna Ohjauksessa.
Aikuiskoulutuksen yhteishaku syksyllä 2007 alkavan aikuiskoulutuksen opiskelijavalinta yhteishaun avulla – tutkintoon johtava aikuiskoulutus – ylempään.
 Voit hajauttaa tutkinnon pakolliset kokeet kolmeen peräkkäiseen kertaan (esim. kevät 2015, syksy 2015, kevät 2016)  Ilmoittautuminen on sitova, syksyn.
 Yhteishaun aikataulu, käytännöt ja opiskelijavalinta – Jokirannan koulun opot  Toisen asteen oppilaitokset esittäytyvät  Kiimingin lukio  Oulun seudun.
YHTEISHAKU KEVÄÄLLÄ SUOMEN KOULUTUSJÄRJESTELMÄ Aikuisten amm. koul.
Hakuinfo. KORKEAKOULUJEN YHTEISHAKU - Yhteinen hakulomake: 6 hakukohdetta ensisijaisuusjärjestykseen - Haut tehdään osoitteessa
HUOLTAJAILTA. TUTKINNON SUORITTAMINEN Tutkinnon voi hajauttaa kolmeen perättäiseen kertaan Osallistumisoikeus kirjoituksiin  kirjoitettavan aineen pakolliset.
Oulunsaloon lukioon KEVÄT Lukiomme vahvuuksia  Ajanmukaiset tilat Oulunsalo -talossa Lentokentän tien varressa  Yksilöllinen tuki opiskelijoille,
YLIOPPILASTUTKINTO Lukiolaki (766/2004, 18, 18a ja 18b §) Laki ylioppilastutkinnon järjestämisestä (672/2005) Asetus ylioppilastutkinnosta (915/2005) YLEISTÄ.
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
Yhteishaku
Vanhempainillan ohjelma
Opintopolku.fi Yhteishakulomakkeet 2017
Abien YO-INFO Viherlaakson lukio 2016.
KORKEAKOULUJEN YHTEISHAKU keväällä 2017
YHTEISHAKU 2015 Aikataulut Valintaperusteet
Yhteishaku 2017.
Ilmoittautuminen syksyn 2016 kirjoituksiin, info
YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa.
Jatko-opintojen hakuinfo
3. oppitunti.
Ilmoittautuminen kevään 2017 kirjoituksiin, info
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
Kurssit lukion kolmantena vuonna
Lukion päättötodistus
Korkeakoulujen opiskelijavalintojen uudistus Ilmari Hyvönen
Yhteishaku 2018.
9. luokan oppilaanohjaus
2. ja 3. vuoden opiskelijoiden vanhempainilta
2. Luokan OPO1 osa 2.
Viherlaakson lukio Kevät 2017
Ylioppilastutkinnosta
Sähköisen yhteishaun ohjeistus
Lukiolaisen jatko-opinnot
Esityksen transkriptio:

INFOA ABEILLE

HUOLEHDI, ETTÄ SAAT KASAAN VAADITTAVAT 75 KURSSIA, JOISTA VÄHINTÄÄN 10 ON SYVENTÄVIÄ KAIKKI PAKOLLISET KURSSIT ON SUORITETTU TARKISTA, ETTÄ SINULLA EI OLE LIIKAA HYLÄTTYJÄ KURSSEJA! (PAKOLLISET & SYVENTÄVÄT)

1-2 kurssia 3-5 kurssia 1 6-8 kurssia 2 9 kurssia tai enemmän 3 Opiskelusuunnitelman mukaisesti suoritettuja pakollisia ja syventäviä kursseja joista voi olla hylättyjä (4) kurssiarvosanoja enintään 1-2 kurssia 3-5 kurssia 1 6-8 kurssia 2 9 kurssia tai enemmän 3

LUKION PÄÄTTÖTODISTUS Kaikki kurssit tulee olla suoritettuna ja arvioituna vappuun mennessä, jotta saat päättötodistuksen. Muutoin saat lakin vasta myöhemmin kesällä. Voit halutessasi saada päättötodistukseen suoritusmerkinnän liikunnasta sekä niistä aineista, joissa on vain yksi pakollinen kurssi. Jos olet suorittanut vieraissa kielissä vain 2 kurssia, voit saada niistäkin suoritusmerkinnän

YLIOPPILASTUTKINTOTODISTUS YLIOPPILASTUTKINTOTODISTUS MYÖNNETÄÄN OPISKELIJALLE SILLÄ TUTKINTOKERRALLA, JOLLOIN HÄN SAA KAIKKI PAKOLLISET TUTKINTOONSA KUULUVAT KOKEET SUORITETTUA TIEDOT ARVOSANOISTA TULEVAT 25.5. MENNESSÄ

YHDEN KORKEAKOULUPAIKAN SÄÄNTÖ Opiskelija voi ottaa vastaan vain yhden korkeakoulupaikan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta Keskeisenä rajauksena on lukukausi (1.8.-31.12.), säännös ei siis estä ottamasta vastaan toista opiskelupaikkaa jonain muuna lukukautena alkavasta koulutuksesta

YHDEN KORKEAKOULUPAIKAN SÄÄNTÖ Kun opiskelija saa koulutuspaikan, hänen tulee ilmoittaa määräaikana ottavansa korkeakoulupaikan vastaan. Ilmoitus on sitova eikä sitä voi muuttaa tai peruuttaa Haettaessa useaan korkeakoulupaikkaan valintojen tulokset pitää selvittää kaikista haetuista paikoista ennen opiskelupaikan vastaanottamisilmoituksen palauttamista.

Varasijalta jonottaminen Voit jonottaa opiskelupaikkaa, johon olet jäänyt varasijalle, vain jos sinut on hyväksytty viimeistään annettuun määräaikaan mennessä (yleensä heinäkuun puolivälin jälkeen) Voit jonottaa vain yhteen paikkaan, eikä jonotuskohdetta voi vaihtaa. Ammattikorkeakoulujen yhteishaussa ja joillakin aloilla yliopistoissa käytössä olevissa yhteishauissa ja -valinnoissa koulutukset pitää laittaa suosituimmuusjärjestykseen jo hakuvaiheessa. Hakutoivejärjestystä ei voi muuttaa hakuajan päättymisen jälkeen, eli jonotuskohteeksi ei voi merkitä kuin ylempänä hakutoiveena olleen koulutuksen Kaikkiin yliopistoissa järjestettäviin koulutuksiin ei voi jonottaa. HUOM! keväällä (tammikuussa) alkaviin koulutuksiin ei voi jonottaa!

Työmarkkinatuki ja työvoimapoliittinen ehto Työmarkkinatuki on ensi kertaa työmarkkinoille tuleville ja työttömyyspäivärahaa enimmäisajan saaneille tarkoitettu taloudellinen tuki. Työmarkkinatuki on tarveharkintainen, eli siihen vaikuttavat omat, puolison ja vanhempien tulot (jos asut vanhempiesi kanssa). Täysimääräinen työmarkkinatuki on keskimäärin 25,63 e/pv (551 e/kk) Työmarkkinatuki on veronalaista tukea, josta tehdään 20% ennakonpidätys Ammattikouluttamattomalle maksetaan työmarkkinatukea vasta odotusajan jälkeen (5 kk). Odotusaika täyttyy, kun henkilö työ- ja elinkeinotoimistoon ilmoittauduttuaan tai ilmoittautumista edeltävän kahden vuoden aikana on ollut yhteensä 5 kuukautta työssäoloehdon täyttävässä työssä, yrittäjänä, työttömänä työnhakijana tai työhallinnon toimenpiteessä (koulutus, työharjoittelu ym).

Työvoimapoliittinen ehto Jotta oikeus työmarkkinatukeen säilyy, työnhakijan tulee hakea aktiivisesti ammatilliseen koulutukseen sekä kevään että syksyn yhteishaussa. Ylioppilastutkinnon suorittanut hakee yhteishaussa vähintään kolmeen ammattikorkeakoulun koulutusohjelmaan tai toisen asteen ammatilliseen koulutukseen ylioppilaskiintiöstä.

Työvoimapoliittinen ehto Voit saada työmarkkinatukea, jos olet työharjoittelussa. Tällöin vanhempien tulot eivät vaikuta tuen suuruuteen, ja voit aloitta työharjoittelun jo odotusaikana Mikäli nuori ei tule valituksi varsinaisessa yhteishaussa, hänen tulee hakeutua työ- ja elinkeinotoimiston osoittamiin peruutuspaikkoihin sekä osallistua seuraavaan yhteishakuun.

SYKSYN HAKUAJAT AMK suomen- ja ruotsinkielinen koulutus: 12.9.–7.10.2011 www.amkhaku.fi AMK vieraskieliset koulutukset (keväällä) tammikuun alussa www.admissions.fi Haku yliopistoon 12.9.−7.10.2011 www.yliopistohaku.fi Haku ammatilliseen koulutukseen (täydennyshaku)www.haenyt.fi 8.7.–15.7.2011

Hyödyllisiä nettiosoitteita www.koulutusnetti.fi hakemisesta ja oppilaitoksista, myös ajantasaiset koulutusoppaat www.opintoluotsi.fi koulutuksesta, rahoituksesta, yrittämisestä www.opiskelijaksi.net Uudenmaan opiskelupaikoista www.mol.fi ”työkkärin” sivut