Sisäilmayhdistys ry Sisäilmayhdistys Allergia- ja Astmaliitto Asumisterveysliitto Hengitysliitto Sosiaali- ja terveysministeriö Ympäristöministeriö.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Vanhustyön keskusliitto kolmannen sektorin toimijana
Advertisements

Sosiaali- ja terveysala toimintaympäristönä: VerkkoSote Sosiaali- ja terveysala toimintaympäristönä ITK-konferenssi.
Sisäilmayhdistys Allergia- ja Astmaliitto Asumisterveysliitto Hengitysliitto Sosiaali- ja terveysministeriö Ympäristöministeriö Sisäilmayhdistys Allergia-
Suurten ja keskisuurten kaupunkien terveys- ja sosiaalitoimen kustannukset Erityisasiantuntija Teija Mikkola.
Invalidiliiton Harvinaiset-yksikkö
Koulutus ja viestintä yhteistyön välineinä Siru Aura, ohjelmavirkailija, tiedotus ja koulutus Pohjoisen ja etelän kuntien yhteistyöohjelma p ,
Kuntamarkkinat Helsinki
TERVETULOA JÄTELAKISEMINAARIIMME Vastuullisuus ohjaa meitä ja materiaaleja. Siksi Paperinkeräys.
Sisäilmayhdistys Allergia- ja Astmaliitto Asumisterveysliitto Hengitysliitto Sosiaali- ja terveysministeriö Ympäristöministeriö Sisäilmayhdistys Allergia-
ESKEH-projekti Esteettömyyden arviointimenetelmän ja kartoituslomakkeen kehittäminen RAY:n rahoitus 2007 – 2008 Helsingin kaupungin rahoitus (Helsinki.
1 Invalidiliitto 1 Esteettömyysprojekti Tavoite: • lisätä osaamista ja tietoa rakennetun ympäristön esteettömyydestä Kolme vastuualuetta – kolme asiantuntijaa.
SUOMEN OLYMPIA-AKATEMIA
PORI Taloyhtiöiden info-ilta Tapio Kallioinen Projektipäällikkö Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy.
Kokeiltavat ubiikit palvelut Alpakka-hanke Maunulassa 2008 tutkija Sirkku Wallin Teknillinen korkeakoulu TKK projektipäällikkö Anna Kanervo Helka ry. Maunulan.
Suupohjan seutuportaali –hanke
Etelä-Kymenlaakson kuntien turvallisuussuunnitelma
Kiinteistöstrategia-verkostohanke Projektisuunnitelma
Huippu-urheilunmuutos.fi Pääkaupunkiseudun yläkouluverkosto Antti Paananen Huippu-urheilun muutosryhmä.
ALUEKESKUSOHJELMAN KULTTUURIVERKOSTO Verkostoitumisen iloja Anu Perttunen Oulun RYSÄ
Tietoa ja neuvontaa kohtaamispaikoista Helena Liimatainen Sirpa Sulku.
Kotitapaturmien ehkäisykampanja 2013 Kaarina Tamminiemi, Erityisasiantuntija, kampanjan puheenjohtaja SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry.
Hajahankkeen yhteenveto. Hankesuunnitelmassa asetetut tavoitteet • Edistää maaseudun infrastruktuurin kehittämistä • Parantaa asumisviihtyisyyttä ja elinympäristön.
SÄTEILYTURVAKESKUS • STRÅLSÄKERHETSCENTRALEN RADIATION AND NUCLEAR SAFETY AUTHORITY /EKe TERVETULOA Vastaavan johtajan kuulusteluja ja pätevöittämiskoulutusta.
Finnvera - rooli pk-yritysten rahoittajana ja tulevaisuuden näkymät Yrittäjävaltuuskunnan kokous Timo Kekkonen Elinkeinoelämän keskusliitto,
W w w. a m k. f i Terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen verkko-opinnot, 15 op Terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen opinnoissa hankitaan tietoperustaa.
toiminnanjohtaja, FT, TtM Virpi Pennanen
CP-vammaisten aikuisten hyvinvointi ja kuntoutus elämänkaarella -projekti vuosina CP- ikä/kunto -projekti (CPIK) Invalidiliitto ry hallinnoi.
TIETO- JA VIESTINTÄ- TEKNIIKKA OPETUKSESSA -opettajien täydennyskoulutus Johanna Karppinen Info
Menetelmä lapsiperheiden liikunta- ja ravitsemusohjaukseen
 Terveyskirjasto tuo luotettavan, riippumattoman ja ajantasaisen tiedon terveydestä ja sairauksista suomalaisten ulottuville.  Tämä on suomalainen sivusto,
Lääkehoidon päivä Toimiiko lääkehoitosi?
W w w. h a m k. f i. REFEREE- Rakennusalan puolueeton neuvoja -selvitys Selvitys Neuvonnan nykytila ja tarve Tulevaisuuden neuvontatarpeet ja painotukset.
Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014
Sisäilmayhdistys ry Sisäilmayhdistys Allergia- ja Astmaliitto Asumisterveysliitto Hengitysliitto Sosiaali- ja terveysministeriö Ympäristöministeriö Sisäilmavuosi.
Lääkehoidon päivä Itsehoitolääkkeiden järkevä ja turvallinen käyttö
Miten energiankulutus käännetään laskuun? Seminaari Sirkka Vilkamo Työ- ja elinkeinoministeriö.
TAVOITE Teemavuoden tavoitteena on vahvistaa Helluntaiherätyksen lapsi- ja perhetyötä käynnistämällä yhteinen kehittämishanke.
Sisäilmayhdistys ry Sisäilma-asiantuntija Mervi Ahola
TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2012 Yhdistyksen 25. toimintavuonna painopisteinä ovat edelleen valtakunnalliset jätehuoltopäivät ja niiden yhteydessä pidettävä.
TOIMINNAN PAINOPISTEET 2014 JYTYLIITTO ITÄ-SUOMI ALUEHALLITUS, Liite 2.
Hei, katsotaanpa netistä miten pääsen auditorioon! "Esteettömyys oppilaitoksissa" – tietopohja rakennusten opastuksen välineenä Seija Örn, Pohjois-Karjalan.
Suomen Kiinteistöliitto Kiinteistönomistajien edunvalvoja ja alan asiantuntijaorganisaatio. Kiinteistöliitto pyrkii siihen, että ihmisillä olisi viihtyisiä.
1 SSTL Puhtausala ry – TOIMIALAN KEHITTÄJÄ. SSTL Puhtausala ry Vuonna 1970 perustettu puhtausalan neuvonta- ja koulutusjärjestö. Yleishyödyllinen ja puolueeton.
ALUEKESKUSOHJELMAN KULTTUURIVERKOSTO Helsinki Anu Perttunen.
Suurten ja keskisuurten kaupunkien terveys- ja sosiaalitoimen kustannukset Erityisasiantuntija Teija Mikkola.
Työsuojelu Suomessa.
Erityisasiantuntija Teija Mikkola Suurten kaupunkien terveydenhuollon kustannukset vuonna 2008 Espoo, Helsinki, Jyväskylä, Kotka, Kuopio, Lahti, Oulu,
SAK:n ja liittojen sähköinen viestintä SAK Jäsenpalveluosasto Heli Nykänen.
www.nuorisokanuuna.fi1 Toimintasuunnitelmasta 2014 poimittua Seinäjoki.
Verkko-opetuksen laadunhallinta- ja laatupalveluhanke (Vopla) Helsingin yliopisto, Kuopion yliopisto, Lappeenrannan teknillinen yliopisto Verkko-opetuksen.
TYÖTURVALLISUUSKESKUS TYÖSUOJELUVAIKUTTAJANA Kiljava toimitusjohtaja Jorma Löhman.
1 Opintoluotsi kansalaispalveluna Senja Jouttimäki Helsingin yliopisto Avoin yliopisto Jyväskylässä
Lääkehoidon päivä Lääkityslista kuntoon!
Datan avaaminen kunnissa, tilanne syksyllä 2014 Avoimen tiedon ohjelma, Elisa Kettunen, erityisasiantuntija.
6.1 TOIMINTAMALLIT SISÄILMASTO- ONGELMIEN RATKAISEMISESSA 1,5 H LUENTOJA, OPETUSSISÄLTÖ SUOSITUS 22 DIAA.
1 SSTL Puhtausala ry – TOIMIALAN KEHITTÄJÄ. SSTL Puhtausala ry Yleishyödyllinen ja puolueeton puhtausalan neuvonta- ja koulutusjärjestö jo vuodesta 1970.
ENorssin ohjaajakoulutuspalvelut TAVOITTEET LUKUVUODELLE Moduuli 2 Jyväskylä, Joensuu, Savonlinna Moduuli 2 Turku, Tampere, Rauma,
Tervetuloa Innokylään
Automatisoidun talousraportoinnin koulutusohjelma
Lääkehoidon päivä 2018 Teemana järkevä lääkehoito Vuonna 2018 Lääkehoidon päivä toteutetaan osana Rationaalisen lääkehoidon toimeenpano-ohjelman laajaa.
Ulkomaalaiset Lapissa
Vauhtia kiinteistö- ja rakentamisalan digitalisaatioon.
Sosiaalihuollon ammattihenkilöiden valvontaa 1. 3
Lastensuojelun sosiaalityön moniammatillisen toimintamallin kehittämistyöryhmä kokousversio.
Rakentamisen ajankohtaisseminaari 2018 Ympäristömisteriön asetus rakennusten paloturvallisuus
Lohja Janiina Mieronkoski, RIKU
Omassa liitossa juhlavuosi:
NV:n uusi viestintästrategia työseminaari
Arkeen Voimaa (CDSMP) -
Espoo/Esbo Forssa Hamina Helsinki/Helsingfors Hollola Hyvinkää
Esityksen transkriptio:

Sisäilmayhdistys ry Sisäilmayhdistys Allergia- ja Astmaliitto Asumisterveysliitto Hengitysliitto Sosiaali- ja terveysministeriö Ympäristöministeriö

Sisäilmayhdistys ry Sisäilmayhdistys Allergia- ja Astmaliitto Asumisterveysliitto Hengitysliitto Sosiaali- ja terveysministeriö Ympäristöministeriö Sisäilmavuosi 2002 koulutus- ja viestintäkampanja Allergia- ja Astmaliitto Asumisterveysliitto AsTe Hengitysliitto Heli Sisäilmayhdistys Sosiaali- ja terveysministeriö Ympäristöministeriö Allergia- ja Astmaliitto Asumisterveysliitto AsTe Hengitysliitto Heli Sisäilmayhdistys Sosiaali- ja terveysministeriö Ympäristöministeriö

Sisäilmayhdistys ry Sisäilmayhdistys Allergia- ja Astmaliitto Asumisterveysliitto Hengitysliitto Sosiaali- ja terveysministeriö Ympäristöministeriö Sisäilmavuosi visio  Sisäilman hyvä laatu on keskeinen talonrakentamiseen ja kiinteistönpitoon liittyvä arvotekijä.  Elinkaariajattelu sekä terveys- ja viihtyisyysvaikutukset muodostavat uudis- ja korjausrakentamisen yhteydessä tehtävien ratkaisujen perustan.  Kuluttajat tuntevat oikeutensa hyvään sisäilmaan ja osaavat käyttää rakennuksia oikein.  Sisäilman hyvä laatu on keskeinen talonrakentamiseen ja kiinteistönpitoon liittyvä arvotekijä.  Elinkaariajattelu sekä terveys- ja viihtyisyysvaikutukset muodostavat uudis- ja korjausrakentamisen yhteydessä tehtävien ratkaisujen perustan.  Kuluttajat tuntevat oikeutensa hyvään sisäilmaan ja osaavat käyttää rakennuksia oikein.

Sisäilmayhdistys ry Sisäilmayhdistys Allergia- ja Astmaliitto Asumisterveysliitto Hengitysliitto Sosiaali- ja terveysministeriö Ympäristöministeriö Tavoitteet  Parantaa kuluttajien ymmärrystä sisäilman laadun terveysvaikutuksista ja omista vaikutusmahdollisuuksista sisäilman laadun parantamiseksi  Lisätä kiinteistöjen omistajien sekä hoidon ja huollon avainhenkilöiden tietoa ja vastuuntuntoa sisäilmaongelmien ratkaisemiseksi  Nostaa rakentamisen ammattilaisten tietotasoa sisäilmaan liittyvissä kysymyksissä  Lisätä terveydenhuollon ammattilaisten tietämystä sisäilmaperäisten sairauksien tunnistamisessa  Tarjota kuntien päättäjille ja viranhaltijolle tietoja ja työkaluja sisäilma-asioihin liittyvään neuvontaan ja valvontaan  Parantaa kuluttajien ymmärrystä sisäilman laadun terveysvaikutuksista ja omista vaikutusmahdollisuuksista sisäilman laadun parantamiseksi  Lisätä kiinteistöjen omistajien sekä hoidon ja huollon avainhenkilöiden tietoa ja vastuuntuntoa sisäilmaongelmien ratkaisemiseksi  Nostaa rakentamisen ammattilaisten tietotasoa sisäilmaan liittyvissä kysymyksissä  Lisätä terveydenhuollon ammattilaisten tietämystä sisäilmaperäisten sairauksien tunnistamisessa  Tarjota kuntien päättäjille ja viranhaltijolle tietoja ja työkaluja sisäilma-asioihin liittyvään neuvontaan ja valvontaan

Sisäilmayhdistys ry Sisäilmayhdistys Allergia- ja Astmaliitto Asumisterveysliitto Hengitysliitto Sosiaali- ja terveysministeriö Ympäristöministeriö Päätehtävät  Paikallisverkostot  Kuntien sisäilmaryhmät  Sisäilma2002-paikalliseminaarit  Sisäilmainfopisteet  Koulutuksen organisointi  Viestintä TV:n, radion, päivä- ja ammattilehtien kautta  Sisailma2002.net  Kampanjan avaustapahtuma (Sisäilmastoseminaari )  Kampanjamateriaali ja messut  Sisäilmaan liittyvien toiminnan ja yhteistyön jatkon suunnittelu  Paikallisverkostot  Kuntien sisäilmaryhmät  Sisäilma2002-paikalliseminaarit  Sisäilmainfopisteet  Koulutuksen organisointi  Viestintä TV:n, radion, päivä- ja ammattilehtien kautta  Sisailma2002.net  Kampanjan avaustapahtuma (Sisäilmastoseminaari )  Kampanjamateriaali ja messut  Sisäilmaan liittyvien toiminnan ja yhteistyön jatkon suunnittelu

Sisäilmayhdistys ry Sisäilmayhdistys Allergia- ja Astmaliitto Asumisterveysliitto Hengitysliitto Sosiaali- ja terveysministeriö Ympäristöministeriö Koulutuksen organisointi  Tavoitteena edistää sisäilma-asioiden käsittelyä rakentamisen ja kiinteistöpidon ammattilaisten koulutuksessa,  Neuvottelut koulutusorganisaatioiden kanssa sisäilmakoulutuksen järjestämisestä, koulutuksen sisällön suunnittelu  Koulutusryhmän kokoaminen ja sen toiminnan organisointi  Koulutusaineistojen tuottaminen:  Sisäilmayhteyshenkilöiden koulutus  Asu terveellisesti  Hyvän sisäilman kriteerit  Terveellinen sisäilma energiaa tuhlaamatta  Pääsuunnittelijan sisäilmastopaketti  STM:n Sisäilmaohjeen koulutus  Tavoitteena edistää sisäilma-asioiden käsittelyä rakentamisen ja kiinteistöpidon ammattilaisten koulutuksessa,  Neuvottelut koulutusorganisaatioiden kanssa sisäilmakoulutuksen järjestämisestä, koulutuksen sisällön suunnittelu  Koulutusryhmän kokoaminen ja sen toiminnan organisointi  Koulutusaineistojen tuottaminen:  Sisäilmayhteyshenkilöiden koulutus  Asu terveellisesti  Hyvän sisäilman kriteerit  Terveellinen sisäilma energiaa tuhlaamatta  Pääsuunnittelijan sisäilmastopaketti  STM:n Sisäilmaohjeen koulutus

Sisäilmayhdistys ry Sisäilmayhdistys Allergia- ja Astmaliitto Asumisterveysliitto Hengitysliitto Sosiaali- ja terveysministeriö Ympäristöministeriö Lehdistöviestintä  Alkuvuoden tavoitteena luoda valtakunnan laajuista tietoisuutta teemavuoden tarkoituksesta, sisällöstä ja tiedonhakukanavista.  Syksyn ja loppuvuoden tavoitteena on ohjata ja opastaa, myös paikallisesti siitä, mitä asioiden korjaamiseksi on tehtävissä.  Kampanjan pääviestejä ovat:  Sisäilmalla on vaikutusta jokaisen elämään, elämänlaatuun ja terveyteen  Sisäilmalla on suuri vaikutus tuottavuuteen  Kiinteistöt kannattaa pitää kunnossa  Tietoa sisäilman vaikutuksista, huonoon sisäilmaan vaikuttavista tekijöistä, sisäilman parantamisesta ja ongelmien korjaustoimista on saatavilla  Alkuvuoden tavoitteena luoda valtakunnan laajuista tietoisuutta teemavuoden tarkoituksesta, sisällöstä ja tiedonhakukanavista.  Syksyn ja loppuvuoden tavoitteena on ohjata ja opastaa, myös paikallisesti siitä, mitä asioiden korjaamiseksi on tehtävissä.  Kampanjan pääviestejä ovat:  Sisäilmalla on vaikutusta jokaisen elämään, elämänlaatuun ja terveyteen  Sisäilmalla on suuri vaikutus tuottavuuteen  Kiinteistöt kannattaa pitää kunnossa  Tietoa sisäilman vaikutuksista, huonoon sisäilmaan vaikuttavista tekijöistä, sisäilman parantamisesta ja ongelmien korjaustoimista on saatavilla

Sisäilmayhdistys ry Sisäilmayhdistys Allergia- ja Astmaliitto Asumisterveysliitto Hengitysliitto Sosiaali- ja terveysministeriö Ympäristöministeriö Kampanja-aineisto, tapahtumat  Kampanjan yleisesite, painos kpl  Sisäilmainfopiste -juliste, painos 2000 kpl  Messutapahtumat  FinnBuild 2002 Helsinki  Asuntomessut 2002 Kotka  Muihin messutapahtumiin osallistutaan yhteistyössä kampanjan muiden toimijoiden kanssa  Kampanjan tuki infopisteiden materiaalille  Kampanjan yleisesite, painos kpl  Sisäilmainfopiste -juliste, painos 2000 kpl  Messutapahtumat  FinnBuild 2002 Helsinki  Asuntomessut 2002 Kotka  Muihin messutapahtumiin osallistutaan yhteistyössä kampanjan muiden toimijoiden kanssa  Kampanjan tuki infopisteiden materiaalille

Sisäilmayhdistys ry Sisäilmayhdistys Allergia- ja Astmaliitto Asumisterveysliitto Hengitysliitto Sosiaali- ja terveysministeriö Ympäristöministeriö Sisailma2002.net  Etusivu  Lyhyt esittely  Tapahtumakalenteri  Linkit toimijoiden sivuille  Yhteystiedot  Sisäänkirjautuminen verkkopalveluun  Kampanjan tavoite ja visio  Toimijoiden sivut  Miten mukaan kampanjaan?  Mistä apua sisäilmaongelmiin –opas  Sisäilmainfopisteet  Etusivu  Lyhyt esittely  Tapahtumakalenteri  Linkit toimijoiden sivuille  Yhteystiedot  Sisäänkirjautuminen verkkopalveluun  Kampanjan tavoite ja visio  Toimijoiden sivut  Miten mukaan kampanjaan?  Mistä apua sisäilmaongelmiin –opas  Sisäilmainfopisteet

Sisäilmayhdistys ry Sisäilmayhdistys Allergia- ja Astmaliitto Asumisterveysliitto Hengitysliitto Sosiaali- ja terveysministeriö Ympäristöministeriö Sisailma2002.net yhteyshenkilöille  Tiedotteet  Keskustelufoorumit  Dokumentit  Kalvosarjat  Oppaat  Lehtiartikkelit  Tutkimusraportit  Yhteyshenkilöt  Asiantuntijat (vain muille asiantuntijoille)  Tapahtumakalenteri  Tiedotteet  Keskustelufoorumit  Dokumentit  Kalvosarjat  Oppaat  Lehtiartikkelit  Tutkimusraportit  Yhteyshenkilöt  Asiantuntijat (vain muille asiantuntijoille)  Tapahtumakalenteri

Sisäilmayhdistys ry Sisäilmayhdistys Allergia- ja Astmaliitto Asumisterveysliitto Hengitysliitto Sosiaali- ja terveysministeriö Ympäristöministeriö Paikallisseminaarit  Kiinteistöjen omistajat, isännöitsijät, asukkaat sekä kuntien päättäjät  Tietoa sisäilmaongelmien ennaltaehkäisystä, tunnistamisesta ja korjaamisesta  15 paikkakuntaa syksyllä 2002  Samana päivänä:  Tiedotustilaisuus klo  Ammattilaisseminaari klo  Asukasilta klo  Suomen Kiinteistöliitto organisoi  Kiinteistöjen omistajat, isännöitsijät, asukkaat sekä kuntien päättäjät  Tietoa sisäilmaongelmien ennaltaehkäisystä, tunnistamisesta ja korjaamisesta  15 paikkakuntaa syksyllä 2002  Samana päivänä:  Tiedotustilaisuus klo  Ammattilaisseminaari klo  Asukasilta klo  Suomen Kiinteistöliitto organisoi

Sisäilmayhdistys ry Sisäilmayhdistys Allergia- ja Astmaliitto Asumisterveysliitto Hengitysliitto Sosiaali- ja terveysministeriö Ympäristöministeriö Paikallisseminaarit  Turku  Vantaa  Pori  Hämeenlinna  Kotka  Kuopio  Lappeenranta  Oulu  Jyväskylä  Rovaniemi  Tampere  Helsinki  Vaasa  Turku  Vantaa  Pori  Hämeenlinna  Kotka  Kuopio  Lappeenranta  Oulu  Jyväskylä  Rovaniemi  Tampere  Helsinki  Vaasa

Sisäilmayhdistys ry Sisäilmayhdistys Allergia- ja Astmaliitto Asumisterveysliitto Hengitysliitto Sosiaali- ja terveysministeriö Ympäristöministeriö Kuntien sisäilmaryhmät  Kuntiin muodostetaan eri ammattialojen edustajista koostuvat sisäilmaryhmät  Tehtävänä paikallisista toimintatavoista sopiminen ja tehokkaasta tiedonkulusta huolehtiminen  Kerätään tietoa hyviksi osoittautuneista toimintamalleista ja levitetään niitä  Asukkaille ja kiinteistöjen omistajille tarkoitettu internet-pohjainen malliesite  eri osapuolten oikeudet ja velvollisuudet  sisäilmaongelmien käsittely kunnassa  sisäilmaryhmän toiminta  Kunnallinen ympäristö- ja terveydenhoitoyhdistys organisoi  Kuntiin muodostetaan eri ammattialojen edustajista koostuvat sisäilmaryhmät  Tehtävänä paikallisista toimintatavoista sopiminen ja tehokkaasta tiedonkulusta huolehtiminen  Kerätään tietoa hyviksi osoittautuneista toimintamalleista ja levitetään niitä  Asukkaille ja kiinteistöjen omistajille tarkoitettu internet-pohjainen malliesite  eri osapuolten oikeudet ja velvollisuudet  sisäilmaongelmien käsittely kunnassa  sisäilmaryhmän toiminta  Kunnallinen ympäristö- ja terveydenhoitoyhdistys organisoi

Sisäilmayhdistys ry Sisäilmayhdistys Allergia- ja Astmaliitto Asumisterveysliitto Hengitysliitto Sosiaali- ja terveysministeriö Ympäristöministeriö Sisäilmainfopisteet  Tiedonjakopisteet kuntien ja muiden toimijoiden yleisöpalvelutiloihin  Kuluttajat, omakotirakentajat ja remontoijat, kiinteistöjen omistajat  Tietoa sisäilmaongelmien ennaltaehkäisystä, tunnistamisesta ja korjaamisesta.  Käytetään mukana olevien toimijoiden tuottamaa aineistoa, lisäpainoksia tuetaan tarvittaessa kampanjan varoista.  Tiedot materiaalista ja infopisteiden sijainnista sisailma2002.net -palvelussa  Hengitysliitto organisoi  Tiedonjakopisteet kuntien ja muiden toimijoiden yleisöpalvelutiloihin  Kuluttajat, omakotirakentajat ja remontoijat, kiinteistöjen omistajat  Tietoa sisäilmaongelmien ennaltaehkäisystä, tunnistamisesta ja korjaamisesta.  Käytetään mukana olevien toimijoiden tuottamaa aineistoa, lisäpainoksia tuetaan tarvittaessa kampanjan varoista.  Tiedot materiaalista ja infopisteiden sijainnista sisailma2002.net -palvelussa  Hengitysliitto organisoi

Sisäilmayhdistys ry Sisäilmayhdistys Allergia- ja Astmaliitto Asumisterveysliitto Hengitysliitto Sosiaali- ja terveysministeriö Ympäristöministeriö Paikallisverkostot  Tavoitteena luoda paikallisia yhteistyöverkkoja ja tukea niiden toimintaa  eri alojen ammattilaisista koostuva valtakunnallinen tiedonjakokanava  Yhteyshenkilöt osaavat neuvoa lisätiedon lähteille  Sisailma2002.net –palvelu toimii yhteyshenkilöiden tukena  asiantuntijoiden ja muiden yhteyshenkilöiden yhteystiedot  tapahtumakalenteri  sähköisessä muodossa olevat aineistot  Hengitysliitto organisoi  Tavoitteena luoda paikallisia yhteistyöverkkoja ja tukea niiden toimintaa  eri alojen ammattilaisista koostuva valtakunnallinen tiedonjakokanava  Yhteyshenkilöt osaavat neuvoa lisätiedon lähteille  Sisailma2002.net –palvelu toimii yhteyshenkilöiden tukena  asiantuntijoiden ja muiden yhteyshenkilöiden yhteystiedot  tapahtumakalenteri  sähköisessä muodossa olevat aineistot  Hengitysliitto organisoi

Sisäilmayhdistys ry Sisäilmayhdistys Allergia- ja Astmaliitto Asumisterveysliitto Hengitysliitto Sosiaali- ja terveysministeriö Ympäristöministeriö Heinolan malli Asumisterveysliitto AsTe ry

Sisäilmayhdistys ry Sisäilmayhdistys Allergia- ja Astmaliitto Asumisterveysliitto Hengitysliitto Sosiaali- ja terveysministeriö Ympäristöministeriö Järjestöjen osallistuminen  Sisäilma- ja korjausneuvontapalvelut asukkaille ja työntekijöille sekä palveluiden markkinointi  Opastuotanto, messut, koulutus, sisäilmayhteyshenkilöverkostot  Maksullinen koulutus eri kohderyhmille  Sisäilma-asiat teemana eri ammattilaisten tapahtumissa  Muut hankkeet, tapahtumat ja viestintä  Sisäilma- ja korjausneuvontapalvelut asukkaille ja työntekijöille sekä palveluiden markkinointi  Opastuotanto, messut, koulutus, sisäilmayhteyshenkilöverkostot  Maksullinen koulutus eri kohderyhmille  Sisäilma-asiat teemana eri ammattilaisten tapahtumissa  Muut hankkeet, tapahtumat ja viestintä

Sisäilmayhdistys ry Sisäilmayhdistys Allergia- ja Astmaliitto Asumisterveysliitto Hengitysliitto Sosiaali- ja terveysministeriö Ympäristöministeriö Järjestöjen osallistuminen ASRA ry Betoniyhdistys r.y. Hengitys ja Terveys ry Kuluttajat - Konsumenterna Kuluttajavirasto KYTHY Lattian- ja seinänpäällysteliitto Luomura ry LVI-Keskusliitto ry. OAJ PRKK ry Rakennustarkastusyhdistys Rakennusteollisuus RT Rakennustietosäätiö RTS Suomen Allergologi- ja Immunologiyhdistys ASRA ry Betoniyhdistys r.y. Hengitys ja Terveys ry Kuluttajat - Konsumenterna Kuluttajavirasto KYTHY Lattian- ja seinänpäällysteliitto Luomura ry LVI-Keskusliitto ry. OAJ PRKK ry Rakennustarkastusyhdistys Rakennusteollisuus RT Rakennustietosäätiö RTS Suomen Allergologi- ja Immunologiyhdistys Suomen Arkkitehtiliitto ry SITY Suomen Kiinteistöliitto ry Suomen Kuntaliitto Suomen LVI-liitto Suomen Omakotiliitto ry Suomen Siivoustekn. Liitto SKOL Terveysalan Teknikot Työsuojelupäälliköt ry Työsuojeluhallinnon tekniset TSHT ry Vanhustyön Keskusliitto Vuokralaisten Keskusliitto VSF

Sisäilmayhdistys ry Sisäilmayhdistys Allergia- ja Astmaliitto Asumisterveysliitto Hengitysliitto Sosiaali- ja terveysministeriö Ympäristöministeriö Muut toimijat Tutkimuslaitokset Kansanterveyslaitos Kaprakan Sisäilmakeskus Oulun yliopisto, Arkkitehtuurin osasto Säteilyturvakeskus TKK TTKK Työtehoseura Työterveyslaitos VTT Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka Tutkimuslaitokset Kansanterveyslaitos Kaprakan Sisäilmakeskus Oulun yliopisto, Arkkitehtuurin osasto Säteilyturvakeskus TKK TTKK Työtehoseura Työterveyslaitos VTT Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka Täydennyskoulutus AEL Oy Jyväskylän AMK, TELI Koulutuskeskus Dipoli Mikkelin AMK Oulun seudun AMK RATEKO RTC-koulutus Oy Seinäjoen AMK