JATKO-OPINNOT Viherlaakson lukio. ABI-VUOSI Jakoissa opiskelu koostuu jäljellä olevista pakollisista kursseista sekä yo-kokeisiin treenaavista.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Vieraskielisen koulutuksen yhteishaku • syksyllä 2007 alkavan vieraskielisen koulutuksen opiskelijavalinta yhteishaun avulla (ei koske vieraskielistä aikuiskoulutusta)
Advertisements

Haluatko ammattiosaajaksi? - ammatillinen koulutus mahdollisuutena
TERVETULOA!.
Jatkokoulutukseen hakeutuminen
Yhteishaku 2013.
INFOA ABEILLE.
HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu
Peruskoulun tuki ammatinvalinnassa
YHTEISHAUN AIKATAULU 2012 HAKUAIKA OPINTOIHIN PÄÄSY-, SOVELTUVUUS- JA KIELIKOKEET
Yhteishaku Sähköisen yhteishaun ohjeistus.
AMMATILLISTEN OPETTAJAKORKEAKOULUJEN YHTEISHAKU
Haku ammatilliseen koulutukseen Kevään yhteishaku , haku päättyy klo Valinnan tulokset voi julkaista aikaisintaan Syksyn yhteishaku.
Opintopolku.fi ja opiskelijavalinta
TERVETULOA!.
Haussa käytettävä tutkinto ja hakeminen Mikäli hakijalla useampi tutkinto, hän voi valita seuraavista parhaan pistemäärän tuottavan vaihtoehdon: a)Ylioppilastutkinto.
Päivi Koski-A. Suomalais-venäläinen koulu
MITÄ LUKION JÄLKEEN? Kati Seise
Jatkokoulutukseen hakeutuminen
Yhteishaun periaatteelliset muutokset 2006 Muutokset vuoteen 2005 verrattuna: yksittäiset arvosanat otetaan pääsääntöisesti ylioppilastodistuksesta lukion.
Peruskoulun päättöluokka, jatko-opinnot ja yhteishaku
Yhteishaku 2015.
Oulun seudun ammattikorkeakoulu. Ammattikorkeakoulu suomalaisessa koulutusjärjestelmässä Oppivelvollisuuskoulutus Perusopetus Esiopetus Ylioppilas- tutkinnot.
Suomenkielisen koulutuksen yhteishaku valinnan periaatteissa ei muutoksia vuodelle 2007 valintaperusteet samansisältöiset vuoteen 2006 verrattuna Ohjauksessa.
Jatko-opintoja koskeva vanhempainilta Pohdinnan tueksi Haut: opintopolku.fi Opinto-ohjaaja Päivi Jörgensen.
YLIOPPILASKIRJOITUKSET JA JATKO-OPINNOT Opinto-ohjaaja: Satu Alatalo (3a, 3b, 3c, 3d)
YO-kirjoitukset Ylioppilaskirjoitusten ja päättötodistuksen merkitys jatkokoulutukseen haettaessa Opinto-ohjaajat: Satu Alatalo (2c ja 2d) Eeva Stenbacka.
ESITTELE KIINNOSTAVA KOULUTUSALA Kakkoset. Tutkimusmatka Tutustu ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen koulutustarjontaa
Oulunsaloon lukioon Kevät Hakeminen lukioon keväällä 2015  Haku valtakunnallisessa yhteishaussa – osoitteessa
Mihin lukion jälkeen? Kaikki tarvittava tieto keskitetysti: opintopolku.fi.
YHTEISHAKU KEVÄÄLLÄ SUOMEN KOULUTUSJÄRJESTELMÄ Aikuisten amm. koul.
VANHEMPAINILTA 9.LK HUOLTAJILLE Lielahden koulu.
Vanhempainilta KORKEA-ASTEELLE HAKEUTUMINEN UUDISTUU.
Hakuinfo. KORKEAKOULUJEN YHTEISHAKU - Yhteinen hakulomake: 6 hakukohdetta ensisijaisuusjärjestykseen - Haut tehdään osoitteessa
LYHYT INFO VALINTAPERUSTEISTA JATKO-OPINTOIHIN OP1.2.KEVÄT 2016.
| Maailma haltuun Tutkinto-opiskelijaksi ulkomaille © Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus CIMO, 2015.
Opinto-ohjaajien ja ohjaustoimijoiden tiedotuspäivä Korkeakoulujen yhteishaku ja valintaperusteet
Mitä ylioppilaslakki vaatii ja tarjoaa Marjaana Herlevi, Tampereen yhteiskoulun lukio Seppo Linnaranta, Tampereen lyseon lukio.
H AKUINFO KEVÄT H AKU KEVÄÄLLÄ 2014 Keväällä 2014 haetaan vielä erillisissä hauissa ammattikorkeakouluihin (neljä vaihtoehtoa) ja yliopistoihin.
YHTEISHAKUILTA Huhtasuon yhtenäiskoulu ti Essi Riihinen ja Jyri Ylönen TERVETULOA!
Yhteishaku
Vanhempainillan ohjelma
JATKO-OPINNOT OPO1 kurssi abeille Viherlaakson lukio
Jatko-opinnot Opinto-ohjaajat Terhi Kurri ja Noora Ranta
MITÄ LUKION JÄLKEEN? Ammatillinen koulutus Oppisopimuskoulutus
Opintopolku.fi Yhteishakulomakkeet 2017
Tutkinto-opiskelu ulkomailla
Jatko-opintoinfo 2017.
KORKEAKOULUJEN YHTEISHAKU keväällä 2017
YHTEISHAKU 2015 Aikataulut Valintaperusteet
Erilaisia vaihtoehtoja….
4. oppitunti Jatko-opintojen hakuinfo.
2. oppitunti.
Lukion jälkeen voi hakea opintopolku.fi
Mitä peruskoulun jälkeen?
TERVETULOA To Koulutusmessut.
Jatko-opintojen hakuinfo
Jatko-opintoinfo 2018.
Korkeakoulujen opiskelijavalintojen uudistus Ilmari Hyvönen
9. luokan oppilaanohjaus
VANHEMPAINILTA 9.LK HUOLTAJILLE
2. ja 3. vuoden opiskelijoiden vanhempainilta
MIKÄ MINUSTA TULEE ISONA?
Ajankohtaista korkeakoulujen yhteis- ja erillishauista
Päiväopetus / nuorten suomenkielinen koulutus Koulutustarjonta ja haku
Itä-Suomen yliopisto Terveystieteiden tiedekunta Lääketieteen laitos Lääketiede ja hammaslääketiede
PERUSKOULUN TUKI AMMATINVALINNASSA
2. Luokan OPO1 osa 2.
YHTEISHAKUILTA TERVETULOA! Huhtasuon yhtenäiskoulu ti
TERVETULOA INFOON YHTEISHAKU 2019
Lukiolaisen jatko-opinnot
Esityksen transkriptio:

JATKO-OPINNOT Viherlaakson lukio

ABI-VUOSI Jakoissa opiskelu koostuu jäljellä olevista pakollisista kursseista sekä yo-kokeisiin treenaavista syventävistä ja soveltavista kursseista abikursseja/kertauskursseja Loka-marraskuu jatko-opinnoista infoja (oppilaitosesittelyt) Koe kampus! Studia messut 29.– AMK-kampuspäivä henkilökohtainen abikeskustelu opon kanssa Helmikuussa penkkarit Helmi-maaliskuu yo-kirjoitukset Tammi-huhtikuu korkeakouluhaku/ ammatillisiin opintoihin haku Touko-kesäkuu pääsykokeisiin lukemista ja osallistumista

Tulevaisuus ja jatko-opinnot Tällä hetkellä nuorten päässä pyörivät kysymykset: -Mikä minua kiinnostaa? -Mitkä ovat vahvuuteni? -Pystynkö siihen? -Mitä aloja on olemassa? Todellisen uravalinnan voi tehdä vasta, kun tietää mitä haluaa ja mitä on valittavana!

Mistä apua päätöksenteossa? Opo auttaa ammatinvalinnassa, jatko-opintojen ja tulevaisuuden suunnittelussa Ammatinvalintapsykologi, te-toimisto Linkkejä Apua omaan ammatinvalintaprosessiin: Työkaluja tulevaisuuden pohtimiseen: upeaatyota.fi/tyokaluja/upeaatyota.fi/tyokaluja/ Ammatinvalintatesti: Laajasti tietoa eri ammateista ja aloista: Tietoa palkoista ja työllistymisestä: Tietoa teknologia-alan paikoista videoiden ja tarinoiden kautta: Ammattivideoita: kunkoululoppuu.fikunkoululoppuu.fi YouTubessa myös oppilaitosten omia videoita.

Mitä voin tehdä vanhempana? -Olla kaverina selaillessa vaihtoehtoja ja täyttäessä lomakkeita -Tukea ja tuoda esille vahvuuksia -Kannustaa ja tsempata -Tuoda esille ideoita, mutta antaa nuorelle mahdollisuus valita -Tsempata pääsykokeisiin lukemisessa, olla apuna opintotukea hakiessa ym ajankohtaisissa asioissa.

SUOMEN KOULUTUSJÄRJESTELMÄ

AMMATTIKORKEAKOULU 1. Yo-arvosanat ja valintakoe  AMK määrittelemät yo-aineet tai 2. Valintakoe YLIOPISTO 1. Yo-arvosanat ja valintakoe  Yliopiston määrittelemät yo-aineet tai 2. Valintakoe tai 3. Suoravalinta AMMATTIKOULU 1. Lukion päättötodistuksen keskiarvo (1-16 pistettä), työkokemus (1-3 pistettä), sukupuolipisteet (2 pistettä), 1. hakukohteeseen (2 pistettä) ja mahdollinen pääsykoe (10 pistettä) Jatko-koulutukseen hakiessa pisteitä saa

Ensikertalaiskiintiö Korkeakoulujen on lain mukaan vuodesta 2016 alkaen varattava osa yhteishaun opiskelupaikoista ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakeville. Ensikertalaiskiintiöiden tavoitteena on parantaa niiden asemaa, jotka hakevat ensimmäistä opiskelupaikkaansa. Hakija on ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakeva eli ensikertalainen, jos et ole suorittanut Suomen koulutusjärjestelmän mukaista ammattikorkeakoulu- tai yliopistotutkintoa et ole vastaanottanut ammattikorkeakoulu- tai yliopistotutkintoon johtavaa opiskelupaikkaa koulutuksesta, joka on alkanut syksyllä 2014 tai sen jälkeen.

Mistä tietoa valintaperusteita? Oppilaitosten kotisivuilta Keskitetysti: Ota oma laite esille ja tule mukaan katsomaan, miten tietoa löytyy.

Ammattikorkeakoulu ja yliopisto: Hakuaika englanninkielisiin koulutusohjelmiin ja taideyliopistoon 10.1.— klo 15:00 Voi esittää max 6 hakutoivetta yhteensä suomen ja englannin kielisessä haussa Hakuaika suomenkielisiin ohjelmiin — klo 15:00 Voi esittää max 6 hakutoivetta yhteensä suomen ja englannin kielisessä haussa Ammatillinen oppilaitos (Perustutkinnot YO-pohjaiset linjat) — : Voi esittää max 5 hakutoivetta Kaikki hakemukset ja tieto hakemisesta: Suomen yhteishaku

Ulkomailla opiskelu ja haku Tietoa ulkomailla opiskelusta, kokemuksista, rahoituksesta ym: Tietoa eri maista ja niiden käytännöistä esimerkiksi, milloin haetaan: Apua Cimon neuvontapalvelusta: täällä ja Eures-neuvojalta: täällätäällä

Loppuun kysymyksiä? Kysymyksiä voi lähettää myös opinto- ohjaajille: Riina Laasonen (ryhmät C ja D) ja Eeva Stenbacka (ryhmät A ja B) Hauskaa loppuiltaa!