Tutkinto alkaa ja päättyy Alkaa ensimmäisestä osallistumiskerrasta ◦Jos aloittaa syksyllä 2016 jollain aineella,… …pitää pakolliset kirjoittaa viimeistään.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
ILMOITTAUTUMINEN Ilmoittautuminen kevään 2009 kirjoituksiin viimeistään pe henkilökohtaisesti lukion kansliassa
Advertisements

LUKION 2. VUOSITASO TIISTAI 4.3. RO-TUOKIO/AUDITORIO
Ylioppilaskirjoitukset
ABI-INFO Lyseon lukion ylioppilaskirjoitusten toimeenpano syksyllä 2014.
Tervetuloa!.
Ylioppilastutkinto Äidinkieli/ Vieras kieli Reaalikoe
YO-info K2015.
Abien vanhempainilta Tervetuloa!.
Syksyn 2015 kirjoituksissa huomioitavaa Koepäivät www
2. vu0sikurssin opiskelijoiden vanhempainilta
VALTAKUNNALLINEN LUKION TUNTIJAKO
Ylioppilastutkinnon rakenne  Tutkintoon on sisällyttävä vähintään neljä koetta, joista äidinkielen koe on kaikille pakollinen.  Kolme muuta pakollista.
Ylioppilaskirjoitukset Syksy Kirjoitusaineet Pakol.äidinkieli + 3  suomi (A- tai B-taso)  englanti (A- tai C-taso)  (1) reaalikoe  matematiikka.
2. Vuosikurssi 2. vuosikurssin vanhemmille
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa TARKKA HARKINTA  Toinen kotimainen kieli*
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa  Toinen kotimainen kieli*  Yksi vieras.
Ylioppilastutkin to. YO-kokeiden rakenne: PAKOLLISET AINEET (4 kpl) KAIKILLE PAKOLLINEN: Äidinkielen koe tai Suomi toisena kielenä KOLME PAKOLLISTA SEURAAVISTA.
Ylioppilastutkinto. OHJEITA KOKELAILLE  Muista tuoda henkilöllisyystodistus kokeeseen.  Kokeeseen saavutaan ajoissa viimeistään klo 8.00, nimenhuuto.
2012-ryhmien vanhempainilta TERVETULOA!.
 Voit hajauttaa tutkinnon pakolliset kokeet kolmeen peräkkäiseen kertaan (esim. kevät 2015, syksy 2015, kevät 2016)  Ilmoittautuminen on sitova, syksyn.
VANHEMPAINILTA ILLAN OHJELMA vanhempainyhdistyksen puheenvuoro ylioppilastutkinnon rakenne ja ylioppilaskokeen käytännön järjestelyt koulun.
Kakkoset lähtökuntoon! Kurssimääriä ja YO-aikatauluja.
YO-TUTKINTO  Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
HUOLTAJAILTA. TUTKINNON SUORITTAMINEN Tutkinnon voi hajauttaa kolmeen perättäiseen kertaan Osallistumisoikeus kirjoituksiin  kirjoitettavan aineen pakolliset.
ABIEN VANHEMPAINILTA. YO-TUTKINTO Kaikille pakollinen Äidinkieli Toinen kotimainen Vieras kieli Matema- tiikka Reaali- aine Toinen kotimainen Vähintään.
Kohti unelmaa – lukio-opiskelua jäljellä enää… Kurssimääriä ja YO-aikatauluja.
Yhteiset tutkinnon osat 35 osp Pakolliset osa-alueet 19 osp Valinnaiset osa-alueet 16 osp → syventävät pakollisten osa-alueiden sisältöjä.
YO-info K2016. Kevään 2016 koepäivät Kuullunymmärtämiskokeet ma vieras kieli, pitkä oppimäärä englanti 8.30, paikalla oltava 8.00 saksa paikalla.
Ylioppilastutkinto mitä, miten, milloin YLIOPPILASTUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET AINEET (4 KPL) * Vähintään yksi A-tason aine! Äidinkieli tai S2 (kaikille.
Abien vanhempainilta Tervetuloa!. Lukuvuoden tapahtumia/abit Syksyn yo-kokeet – jakson koeviikko – Syysloma.
YLIOPPILASTUTKINTO Lukiolaki (766/2004, 18, 18a ja 18b §) Laki ylioppilastutkinnon järjestämisestä (672/2005) Asetus ylioppilastutkinnosta (915/2005) YLEISTÄ.
Tuusulan lukio Jokelan toimipiste
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
YO-info syksyllä 2017 kirjoittaville
Kaksoistutkintoilta Ylioppilastutkinto
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
Ohjeita valintaa varten
Lukio – ovet auki tiedon maailmaan
YO-TUTKINNON RAKENNE 4 pakollista, yksi tai useampia ylimääräisiä
Syksyn 2017 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Tutkinto alkaa ja päättyy
Abien YO-INFO Viherlaakson lukio 2016.
Opiskelu eLukiossa
Ilmoittautuminen syksyn 2017 kirjoituksiin, info
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
VANHEMPAINILTA ABIEN.
YLIOPPILASTUTKINTO.
YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa.
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo- tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
YLIOPPILASTUTKINTO.
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
Vanhempainilta Tervetuloa!
Ylioppilaskirjoitukset ylioppilastutkinto
Vanhempainilta Tervetuloa!.
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
Ykkösten vanhempainilta
Ilmoittautuminen kevään 2018 kirjoituksiin, info
YO- JA JATKO-OPINTOINFO HUOLTAJILLE
Kevään 2018 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Kiinnostaako lukio?
Ylioppilastutkinto Ylioppilastutkintotodistukseen vaaditaan yo-kirjoitusten lisäksi lukion päättötodistus tai ammatillisen tutkinnon todistus.
Ylioppilaskirjoitukset
Kurssivalinnat 2019  Tulevat abit.
Toiselle vuosikurssille
III vuosikurssin vanhempainilta
Kevään 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
OPO2 Jatko-opinnot ja työelämä- luennot
SYKSYN 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
YO-info Syksy 2019.
Esityksen transkriptio:

Tutkinto alkaa ja päättyy Alkaa ensimmäisestä osallistumiskerrasta ◦Jos aloittaa syksyllä 2016 jollain aineella,… …pitää pakolliset kirjoittaa viimeistään kolmannella perättäisellä kerralla eli syksyllä 2017 Jos kirjoitat pakollisia keväällä 2018, älä aloita syksyllä 2016! Valinta PAKOLLINEN/YLIMÄÄRÄINEN on sitova Alkaa ensimmäisestä osallistumiskerrasta ◦Jos aloittaa syksyllä 2016 jollain aineella,… …pitää pakolliset kirjoittaa viimeistään kolmannella perättäisellä kerralla eli syksyllä 2017 Jos kirjoitat pakollisia keväällä 2018, älä aloita syksyllä 2016! Valinta PAKOLLINEN/YLIMÄÄRÄINEN on sitova

Tutkinto sisältää Vähintään neljä ainetta = pakolliset aineet, joista yksi on ÄIDINKIELI o vähintään yhden pitkän pakollisen kokeen: ENA, MAA, RUA o Vain yksi reaaliaine voi olla pakollinen, joten jokainen kirjoittaa ruotsin tai matematiikan pakollisena tai molemmat Tutkintoon on hyvä kuulua ylimääräisiä aineita. Äidinkielessä, englannissa ja ruotsissa on kaksi koetta ja molempiin pitää osallistua.

Milloin voi aineen kirjoittaa? ◦Pakolliset kurssit pitää olla suoritettuna, ja syventävät varmistavat hyvää tulosta. ◦Mm. kertauskurssi (soveltavat) on erittäin hyödyllinen. ◦Pakolliset kurssit pitää olla suoritettuna, ja syventävät varmistavat hyvää tulosta. ◦Mm. kertauskurssi (soveltavat) on erittäin hyödyllinen.

Syksyn 2016 kirjoituksissa huomioitavaa Koepäivät Kuullunymmärtämiskokeet ma vieras kieli, pitkä oppimäärä, englanti klo 8.30 ti toinen kotimainen kieli, pitkä ja keskipitkä oppimäärä klo 8.30 ke vieras kieli, lyhyt oppimäärä (ei saksa) - Aloitusaika kielikohtainen

Kirjalliset kokeet klo 9-15 ma pe äidinkieli, suomi ja ruotsi, tekstitaidon koe ma 19.9.uskonto, elämänkatsomustieto, yhteiskuntaoppi, kemia, terveystieto, maantiede (sähköinen koe) ke 21.9.vieras kieli, pitkä oppimäärä pe 23.9.toinen kotimainen kieli, pitkä ja keskipitkä oppimäärä ma 26.9.äidinkieli, suomi ja ruotsi, esseekoe suomi/ruotsi toisena kielenä -koe ke 28.9.matematiikka, pitkä ja lyhyt oppimäärä pe 30.9.psykologia, historia, fysiikka, biologia, filosofia (sähköinen koe) ma 3.10.vieras kieli, lyhyt oppimäärä (saksa sähköinen, muut paperikokeita)

Ainereaalista vielä ma 19.9.uskonto, elämänkatsomustieto, yhteiskuntaoppi, kemia, maantiede, terveystieto pe 30.9.psykologia, filosofia, historia, fysiikka, biologia Tietyt reaaliaineet kirjoitetaan aina samana päivänä, joten jos haluat kirjoittaa kaksi saman päivän reaaliainetta, joudut hajauttamaan ne eri kerroille, esim. syksylle 2016 ja keväälle 2017

Riittääkö 4 ainetta tutkintoon? Saat kaikista hyväksytyistä aineista, myös ylimääräisistä, pisteitä, joilla voit korvata yhden pakollisen hylätyn kokeen ja päästä ylioppilaaksi > KOMPENSAATIO ◦L=7 E=6 M=5 C=4B=3 A=2 p ◦i+ 12 i 14i- 16i= 18 p Mukaan lasketaan vain ne aineet, jotka olet kirjoittanut viimeistään samalla kertaa kuin viimeisen pakollisen aineesi.

Kokeiden uusiminen Voit uusia hyväksytyn kokeen kerran, hylätyn kokeen kaksi kertaa ◦Hylätyn ylimääräisen milloin vain, ◦hylätyn pakollisen voit uusia ensi yritystä seuraavan kolmen kerran aikana kaksi kertaa (sy -16 ke -17, sy -17, ke -18)  Jos arvosana ei korotu, tutkinto vanhenee, mutta kompensaatio pysäyttää vanhenemisen :D ja pitkän pakollisen voi uusia lyhyenä, jos tutkintoon kuuluu joku toinen pitkä oppimäärä :)

Montako ainetta kolmosen syksyllä? Yksi kirjoitusaine riittää hajauttajalle ◦Ei lukulomaa, vaan tiedossa kertausta kesälomalla: kaikki jo opiskeltu pitää kerrata ◦Normaali koulu pyörii kirjoitusten aikaan >STRESSI!!!!!

Ilmoittaudu Viimeistään 23.5., jos aloitat nyt tutkinnon (30.5., jos aloitit keväällä 2016) Kun olet ilmoittautunut wilman kautta syksyn yo-aineeseesi, tulosta ilmoittautuminen paperille kaksipuolisena, allekirjoita se ja palauta kansliaan tai lopolle.

Sähköisen tutkinnon aikataulu _tiedostot/Sahkoinen_tutkinto/aikataulu.pdf _tiedostot/Sahkoinen_tutkinto/aikataulu.pdf