Sydämellisesti tervetuloa luomuviini-iltaamme!. Kuohuviini  Kuohuviini on viinipitoinen juoma pulloissa, jotka hiilidioksidi pitoisuutensa vuoksi ovat.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Aineen yhtymistä happeen
Advertisements

Hiilidioksidista hiilihappoon, -tutkimuksia arkipäivän kemiasta
Kuohuviinin valmistus
Pohjoismainen alkoholitilasto 2011 Tuomo Varis
Oluen valmistus ja pakkaaminen teollisessa mittakaavassa
Viini-lehden liiketoiminta printin ulkopuolella
Paine p.
Lasi 1 Lasi 2 Lasi 3 Lasi 4 Lasi 5 Lasi 6
La Chablisienne Château Grand Cru Grenouilles
Spürnasen Riesling Brut
Château de Fabregues Grenache Syrah Rosé
Sgajo Prosecco Extra Dry Organic Vegan
Freixenet Prosecco DOC Extra Dry
Segura Viudas Lavit Cava Brut Nature
Sileni Estates Sparkling Cuvée Brut
Hiilidioksidista hiilihappoon, -tutkimuksia arkipäivän kemiasta
Freixenet Ice Rose Cuvee Especial Semi Seco
Freixenet Cordon Rosado Brut
Segura Viudas Reserva Cava Semi Seco
Segura Viudas Reserva Heredad
[yellow tail] Pinot Grigio
Spürnasen Riesling Brut
Freixenet Ice Rose Cuvee Especial Semi Seco
Freixenet Elyssia Gran Cuvée Brut
Segura Viudas Lavit Cava Brut Nature
Freixenet Mia Pink Moscato
J.P. Chenet Sparkling Ice Edition Piccolo
Marqués de Cáceres Excellens Rosé
J.P. Chenet Sparkling Rosé Demi Sec
b.io Catarratto Chardonnay
Perlage Quorum Prosecco DOCG Superiore Extra Dry
Freixenet Cordon Negro Brut
Young Brute Tuotetiedot Tuottaja: Casella Family Brands Maa: Australia Alkoholiprosentti: 14% Rypaletyyppi: Shiraz %, Cabernet Sauvignon %, Sokeripitoisuus:
Consentido Macabeo Tuotetiedot Tuottaja: La Purisima Maa: Espanja Alue: Yecla Ala-alue/Luokitus: Yecla Alkoholiprosentti: 12.5% Rypaletyyppi: Macabeo 100%,
Freixenet Italian Rosé Sparkling Extra Dry
J.P. Chenet Sparkling Rosé Ice Edition
Segura Viudas Reserva Cava Semi Seco
Ripasso Bosan Tuotetiedot Tuottaja: Gerardo Cesari Maa: Italia Alue: Veneto Ala-alue/Luokitus: Veneto Alkoholiprosentti: 14% Rypaletyyppi: Corvina 80%,
Sileni Estates Sparkling Cuvée Brut
Lanson Green Label Tuotetiedot Tuottaja: Lanson Père & Fils Maa: Ranska Alue: Champagne Alkoholiprosentti: 12.5% Rypaletyyppi: Pinot Noir 53%, Meunier.
Freixenet Cordon Rosado Brut
Fernway Sauvignon Blanc
Lanson Gold Label Vintage Brut
Sgajo Prosecco Extra Dry Organic Vegan
Arthur Metz Riesling Tuotetiedot Tuottaja: Arthur Metz Maa: Ranska Alue: Alsace Ala-alue/Luokitus: Alsace Alkoholiprosentti: 12.5% Rypaletyyppi: Riesling.
Marqués de Cáceres Gran Reserva
Mâcon-Villages Tuotetiedot Tuottaja: Blason de Bourgogne Maa: Ranska Alue: Bourgogne Ala-alue/Luokitus: Bourgogne Alkoholiprosentti: 13% Rypaletyyppi:
Klosterneuburg Mathäi Brut
Arthur Metz Crémant d’Alsace Brut Millésime
Freixenet 0,0% Rosado Tuotetiedot Tuottaja: Freixenet Maa: Espanja Alkoholiprosentti: 0.5% Rypaletyyppi: Moscatel 98%, Tempranillo 2%, Sokeripitoisuus:
J.P. Chenet Sparkling Ice Edition
JP. Chenet Sparkling Blanc de Blancs Sec
Navarro Correas Selección del Enólogo Grand Assemblage
Marqués de Cáceres Satinela
Château de Fabregues Grenache Syrah Rosé
Freixenet Prosecco DOC Extra Dry
Freixenet Vintage Reserva Brut
Lambrusco Grasparossa il Fojonco
Freixenet Ice Cava Tuotetiedot Tuottaja: Freixenet Maa: Espanja Ala-alue/Luokitus: Alkoholiprosentti: 11% Rypaletyyppi: Macabeo %, Xarel-lo %, Parellada.
Freixenet Cordon Negro Brut
Plan B Sauvignon Blanc Tuotetiedot Tuottaja: Plan B Wines Maa: Australia Alue: Länsi-Australia Ala-alue/Luokitus: Länsi-Australia Alkoholiprosentti: 13.5%
Franschhoek Cellar La Cotte Mill Chenin Blanc
Arthur Metz Prestige Alsace
La Chablisienne Château Grand Cru Grenouilles
Arthur Metz Pinot Noir Rose
Arthur Metz Prestige Alsace
Antares Chardonnay Tuotetiedot Tuottaja: Carolina Wine Brands Maa: Chile Alue: Central Valley Alkoholiprosentti: 13.5% Rypaletyyppi: Chardonnay %, Sokeripitoisuus:
Arthur Metz Roseal Pinot Noir Rosé
Freixenet Mia Daiquiri Strawberry Lemon
Freixenet Carta Nevada Semi Seco
Esityksen transkriptio:

Sydämellisesti tervetuloa luomuviini-iltaamme!

Kuohuviini  Kuohuviini on viinipitoinen juoma pulloissa, jotka hiilidioksidi pitoisuutensa vuoksi ovat paineen alla.  Paine 20 °C lämpötilassa vähintään 3 bar.  Helmeilevä viini: Paine 1–2,5 bar.

Mistä hiilidioksidi tulee viiniin?  Ei viinin käymisestä, vaan lisättynä Nimitys: „Kuohuviini lisätyllä hiilihapolla“, helmeilevä viini = Perlwein  Ensimmäisestä käymisestä Nimitys: „Aromaattinen Kuohuviini“ = Aromatischer Qualitätsschaumwein“  Toisesta käymisestä: Nimitys: „Laatukuohuviini“ = „Qualitätsschaumwein“ (Sekt, Champagner, Spumante, Cava, Krim-Sekt) Kuohuviinin valmistus

 Valmistus alkoholisen käymeisen kautta  Valmistetaan yleensä Sektkellerei eli siihen erikoistuneessa viinitalossa.  Alkoholipitoisuus vähintään 10 % Vol.  Perusviini ja Dosage täytyy olla samalta alueelta.  Rikkipitoisuus kokonaisuudessaan maximal 185 mg/l Laatukuohuviini

1) Rypäleet valitaan huolellisesti. 2) Viini valmistetaan 3)Viiniin lisätään annos sokeria (noin 24 grammaa per litra) ja hiivaa (noin 30 ml per litra) = Dosage. 4)Kuolleet hiiva-aineet poistetaan 5)Viiniin lisätään viiniä ja sokeria = Tirage Laatukuohuviinin valmistus

Laatukuohoviini – käyminen 1.pullokypsytysmenetelmä = „méthode champenoise“ = „méthode traditionelle” tai “méthode classique”. Yhä kuin valmistus 300 vuotta sitten. Viini pysyy aina pullossa. Kypsytys pullossa hiivasakan päällä vähintään 9 kk. 2.Tankkimenetelmä = „charmat“ tai „cuvée close“ Käymisen jälkeen viini täytetään tankkeihin. Hiiva siivilöidään pois. 3.Siirtomenetelmä = „ transvasage“. Tankkikäymisen ja samppanjamenetelmän välimuoto. 4.Edullisiin tuotteisiin pumpataan ilmaa eli impregnoidaan siihen hiilihappoa samalla tavalla kuten virvoitusjuomia valmistettaessa. Näitä kutsutaan esim. nimellä Mousseux–viini.

Laatukuohoviini – valmistus

Degorgieren Kuolleiden hiiva-aineiden poisto: −20 °C kylmä liuos, johon pullon kaula jäädytetään: Kruunukorkki avataan ja kuolleet hiivat poistetaan. Laatukuohoviini – valmistus

Täysin kuiva (Extra Brut, Brut Nature tai Ultra Brut) 0–6 (sokeripitoisuus g/l) Erittäin kuiva (Brut) 0–15 sokeripitoisuus g/l Kuiva (Extra Sec tai extra dry) 12–20 sokeripitoisuus g/l Kuivahko (Sec tai dry) 17–35 sokeripitoisuus g/l Puolikuiva (Demi Sec) 35–50 sokeripitoisuus g/l Makea (Doux) yli 50 sokeripitoisuus g/l Erittäin makea (Extra doux tai Ultra doux) yli 100 sokeripitoisuus g/l Laatukuohoviini – valmistus

„Ohne CHAMPAGNER kann ich nicht leben. Bei Siegen verdiene ich ihn, bei Niederlagen brauche ich ihn.“ ”Ilman shampanjaa en voi elää. Kun voitan, olen sen ansainnut, kun häviän, tarvitsen sitä.”