Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Ystävätaitojen / sosiaalisten taitojen arviointi Puppet Pals2 –sovellus ystävätarinoiden rakennuskenttänä.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Ystävätaitojen / sosiaalisten taitojen arviointi Puppet Pals2 –sovellus ystävätarinoiden rakennuskenttänä."— Esityksen transkriptio:

1 Ystävätaitojen / sosiaalisten taitojen arviointi Puppet Pals2 –sovellus ystävätarinoiden rakennuskenttänä

2 Ystävä- ja sosiaalisten tarinoiden tekeminen Puppet Pals2-ohjelmalla Ryhmän kanssa keskustellaan siitä, minkälainen on hyvä ystävä ja leikkikaveri sekä minkälaiset asiat voivat yhteisissä leikeissä aiheuttaa riitoja tai erimielisyyksiä toisten kanssa. Keskustellessa kerrotaan, että seuraavaksi (esim. viikon/kuukauden aikana) lapset pääsevät pienissä ryhmissä tekemään tarinoita siitä, mitä leikissä voi mennä pieleen ja miten siitä selvitään, jotta leikki voi jatkua. Opastetaan lapsille yhdessä esim. seinälle heijastettuna Puppet Pals 2 – ohjelman toimintaa tehden ihan lyhyen tarinan.

3 Tarinoiden tekeminen Jaetaan eskarit 2-4 –hengen pienryhmiin, joissa lapset suunnittelevat (opettajan avustuksella) ohjelmaa tutkaillen tarinan: – lähtökohdan (esim. mikä leikki on menossa) – mikä tilanteessa menee pieleen / mistä syntyy erimielisyyttä tai riitaa – kuinka riita sovitaan ja miten tilanne jatkuu.  Hahmojen ja taustan valinta kannattaa tehdä jo suunnitellessa, jotta lapset pääsevät nauhoittamaan tarinan ilman että lisää aikaa kuluu hahmojen tutkailuun. Kun tarinat on luotu katsotaan niitä yhdessä ja annetaan esityksen päätteeksi aina aplodit tekijöille. Keskustellaan lasten kanssa kunkin tarinan lopuksi siitä, mitä tarinassa tapahtui ja kuinka erimielisyydet saatiin sovittua. Voidaan myös miettiä mitä tarinoiden hahmot tunsivat milläkin hetkellä. Tunteista on hyvä puhua jo senkin vuoksi, että Puppet Pals 2 – ohjelmassa kasvojenilmeitä ei voi muuttaa. Voidaan yhdessä pohtia, että voiko toisen tunteita huomata myös muuten kuin ilmeistä?

4 Muita tarinasovelluksia esim: Lego Movie Maker Lego Friends Story Maker Story Creator – Easy Story Book Maker for Kids Story Maker iMovie Puppet Pals HD Toontastic Toontastic Jr. (Pirates) Imagistory – Creative Storytelling App for Kids Fairy Tale Tarinoita tehdessä tärkeintä on löytää itselle ja lapsille soveltuva tarinanteko-ohjelma. Voit käyttää mitä tahansa ohjelmaa ystävä-/ sosiaalistentarinoiden tekemiseen riippuen siitä, mitä asioita kaipaat ohjelmalta: valokuvien kautta tarinoiden tekemistä, tarinoiden videointia, valmiiksi ohjelmassa olevien vaihtoehtojen pohjalta yhtenäisen tarinan luontia jne…


Lataa ppt "Ystävätaitojen / sosiaalisten taitojen arviointi Puppet Pals2 –sovellus ystävätarinoiden rakennuskenttänä."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google