Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Foreach-toistolausetMyn1 foreach-toistolause foreach-rakenteella on kätevä käydä läpi kaikki taulukon alkiot. Erityisen kätevää se on hajautustaulukon.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Foreach-toistolausetMyn1 foreach-toistolause foreach-rakenteella on kätevä käydä läpi kaikki taulukon alkiot. Erityisen kätevää se on hajautustaulukon."— Esityksen transkriptio:

1 foreach-toistolausetMyn1 foreach-toistolause foreach-rakenteella on kätevä käydä läpi kaikki taulukon alkiot. Erityisen kätevää se on hajautustaulukon tapauksessa, jossa taulukon sisäisen osoittimen siirtäminen ja elementteihin viittaaminen tapahtuvat liki automaattisesti. foreach-rakenteella on kaksi vaihtoehtoista syntaksia: foreach(taulukko as $arvo) lauseita; foreach(taulukko as $avain => $arvo) lauseita;

2 foreach-toistolausetMyn2 Edellinen toimii siten, että suoritettaessa lauseita kullakin iteraatiolla on käytettävissään vuorossa oleva taulukon elementin arvo muuttujassa $arvo. Jälkimmäisen syntaksi mahdollistaa myös taulukon vuorossa olevaan avaimeen viittaamisen muuttujalla $avain. foreach-rakenne toimii lisäksi seuraavien periaatteiden mukaan: –foreach siirtää aluksi taulukon sisäisen osoittimen automaattisesti alkuun (ei tarvita reset()-funktiota). –foreach käyttää alkuperäisen taulukon kopiota. Tällöin taulukon läpikäynti ei muuta alkuperäisen taulukon sisäisen osoittimen paikkaa.

3 foreach-toistolausetMyn3

4 foreach-toistolausetMyn4

5 foreach-toistolausetMyn5

6 foreach-toistolausetMyn6

7 foreach-toistolausetMyn7 Edellä olevaa esimerkkiä voidaan vielä tehdä vähän helpommaksi ”lukea”:


Lataa ppt "Foreach-toistolausetMyn1 foreach-toistolause foreach-rakenteella on kätevä käydä läpi kaikki taulukon alkiot. Erityisen kätevää se on hajautustaulukon."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google