Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Virheenpaljastus- ja korjauskoodit tMyn1 Virheenpaljastus- ja korjauskoodit Virheen havaitseminen Tässä vaaditaan ainoastaan se, että pystytään toteamaan.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Virheenpaljastus- ja korjauskoodit tMyn1 Virheenpaljastus- ja korjauskoodit Virheen havaitseminen Tässä vaaditaan ainoastaan se, että pystytään toteamaan."— Esityksen transkriptio:

1 Virheenpaljastus- ja korjauskoodit tMyn1 Virheenpaljastus- ja korjauskoodit Virheen havaitseminen Tässä vaaditaan ainoastaan se, että pystytään toteamaan luotettavasti, että siirtotiellä on tapahtunut virhe, ja jos on mahdollista, niin pyydetään uudelleenlähetystä. ARQ, Automatic Repeat Request Systems

2 Virheenpaljastus- ja korjauskoodit tMyn2 Virheen havaitseminen ja korjaaminen Koodaustapaa monimutkaistamalla voidaan paitsi havaita virhe niin myös korjata se ilman uudelleenlähetyspyyntöä. Tämä on erityisen hyödyllistä esim. silloin, kun ei ole käytössä paluukanavaa uudelleenlähetyspyynnön lähettämiseksi. FEC, Forward Error Correction.

3 Virheenpaljastus- ja korjauskoodit tMyn3 Tyypilliset uudelleenlähetystavat Stop and Wait ARQ Tämä on yksinkertaisin menetelmä. Lähetin odottaa jokaisen lähetetyn sanoman jälkeen lähettimeltä hyväksyntätietoa (ACK). Jos siirtotiellä on tapahtunut virhe, saadaan palautuksena NAK-signaali (negative acknowledgment).

4 Virheenpaljastus- ja korjauskoodit tMyn4 Go Back N ARQ Nimensä mukaisesti lähetin jatkaa sanomien lähettämistä kunnes saadaan paluuviestinä NAK- signaali. NAK-signaali sisältää tiedon virheellisen sanoman sijainnista, ja lähetin ”rullaa taaksepäin” siihen kohtaan missä virhe sattui. Lähetys jatkuu tästä kohdasta eteenpäin… kunnes uusi NAK-signaali tulee vastaan….

5 Virheenpaljastus- ja korjauskoodit tMyn5 Selective ARQ Lisätään puskurointia sekä vastaanotto- että lähetinpäässä. Voidaan järjestää niin, että uudelleenlähetys kohdistuu ainoastaan siihen sanomaan, joka tuli perille virheellisenä. Vastaanotin pystyy puskuroinnin avulla sijoittamaan uudelleenlähetetyn sanoman oikeaan väliin.

6 Virheenpaljastus- ja korjauskoodit tMyn6 Virheen havaitseminen Jos siirtotie on hyvin luotettava, niin silloin yhden bitin virhe huomataan pariteettibitin avulla. Lähetettävään symboliin lisätään yksi bitti. Tämän lisäyksen ansiosta kukin lähetetty symboli sisältää joko parillisen tai parittoman määrän ykkösiä.


Lataa ppt "Virheenpaljastus- ja korjauskoodit tMyn1 Virheenpaljastus- ja korjauskoodit Virheen havaitseminen Tässä vaaditaan ainoastaan se, että pystytään toteamaan."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google