Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

14 websuunnitteluvinkkiä!

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "14 websuunnitteluvinkkiä!"— Esityksen transkriptio:

1 14 websuunnitteluvinkkiä!
Vinkit 14 websuunnitteluvinkkiä! Jos olet luomassa web-sivustoa niin nyt on aika käydä läpi 14 tärkeintä kohtaa liittyen web-suunnittelun perusteisiin. Pidä kaikkien html tiedostojen koko alle 40k. Tämä takaa sen, että sivut latautuvat todella nopeasti. Ja jos koko ei ole alle 40k niin kukaan ei halua odotella sivun lautautumista. Jatka seuraavalle sivulle!

2 14 websuunnitteluvinkkiä!
Vinkit 14 websuunnitteluvinkkiä! 2. Käytä sivuilla tarpeeksi "valkoista aluetta" mikä ei sisällä grafiikkaa tai tekstiä. Jos valkoista aluetta ei ole tarpeeksi niin sivut näyttävät epäselviltä ja aiheuttaa vierailijalle sekavuuden tilan. 3. Käytä värejä jotka soveltuvat jokaiseen ulkoasun rakenteeseen. Ota varmuus siitä, että onko kuvien ja tekstien välillä tarpeeksi kontrastia. Jos kontrastia on vähän niin tekstiä on vaikea lukea.Jatka Seuraavalle sivulle!

3 14 websuunnitteluvinkkiä!
Vinkit 14 websuunnitteluvinkkiä! 4. Koko sivun taustakuvat ovat liian sekavia sulautuakseen muuhun sivuun. Jos sinulla on taustakuva jonka haluat sijoittaa sivulle, tee se niin, että sijoitat sen sivulle missä ei ole paljoa tekstiä jotta kuvan seasta teksti erottuisi paremmin. Jatka seuraavalle sivulle!

4 14 websuunnitteluvinkkiä!
Vinkit 14 websuunnitteluvinkkiä! 5. Älä käytä liikaa animaatioita. Paitsi jos animaatiot ovat sisällöltä tärkeät ne vaan kohdistavat katseet animaatioihin jolloin muu sivun sisältö jää huomaamatta. Jos liikkuvia osia on liikaa se väsyttää silmiä. Ja jos et tee omia animaatioita ne on kuitenkin nähty jo ennen jossain muualla. Jatka seuraavalle sivulle!

5 14 websuunnitteluvinkkiä!
Vinkit 14 websuunnitteluvinkkiä! 6. Laita pitkien tekstikenttien väliin välit. Jos teksti on liian pitkä se on visuaalisesti häiritsevä ja lukijat jättävät lukemisen sikseen... Yksi tapa laittaa välejä tekstiin on käyttää otsikoita. Ihmiset voivat näin navigoida tekstin sisällä ja huomata minkä otsikon alla on mitäkin tekstiä. Jatka seuraavalle sivulle!

6 14 websuunnitteluvinkkiä!
Vinkit 14 websuunnitteluvinkkiä! 7. Tekstistä puheenollen, älä käytä suuria määriä SUURIA KIRJAIMIA tai isoja fonttikokoja. Suurien fonttien ja kirjainten luku on vaikeampaa ja se näyttää epäkohteliaalta, aivan kuin sivusi huutaa päin naamaa kaiken sisällön. Yli-iso teksti antaa myös sivustasi amatöörimaisen kuvan.. Jatka seuraavalle sivulle!

7 14 websuunnitteluvinkkiä!
Vinkit 14 websuunnitteluvinkkiä! 8. Ei ole hyvä käyttää pitkissä tekstissä koko sivun leveyttä. Tämä aiheuttaa sen, että lukijan on vaikea jatkaa seuraavalle riville ja jättävät lukemisen sikseen. 400 tai 800 pikselin leveydellä kannattaa pitää teksti hallussa. Esim. tablen sisällä teksti kannattaa olla pikseliä. Jatka seuraavalle sivulle!

8 14 websuunnitteluvinkkiä!
Vinkit 14 websuunnitteluvinkkiä! 9. Älä keskitä tekstiä ikinä! Voit tietysti laittaa otsikot keskitetyksi, mutta keskitetyt ja pitkät tekstit antavat heti kuvan amatöörimaisesta sivusuunnittelusta. Itse suosittelen molempiin sivuihin keskitetyt tekstit. Monet eivät tiedä, että näin voi tehdä. Molempiin sivuihin sijoitettu teksti antaa hyvän kuvan sivun ulkoasusta. Ainoa ongelma em. on se, että teksti voi joskus venyä liikaa ja näin ollen joudut itse korjaamaan joitakin välejä pois. Jatka seuraavalle sivulle!

9 14 websuunnitteluvinkkiä!
Vinkit 14 websuunnitteluvinkkiä! 10. Muista aina tarkastaa kielioppi sivulla! Jos löydät virheitä niin se ei ole paha asia, ne on aina helppo korjata. 11. Pidä sivujen grafiikan koko alhaisena, ei ainoastaan tiedostokokoa mutta mittasuhteita myös. Grafiikan tulisi antaa sivulle viimeinen silaus, ei niin, että se hallitsee koko sivua. Ja jos sivujen lataamisessa kestää kauan, kukaan ei halua jäädä odottelemaan. 12. Älä käytä sivuilla liikaa mainoksia. Jos nään sivulla liikaa mainoksia painan back-nappulaa aivan kuten muutkin varmasti tekevät. Ainahan sivulla pari mainosta kannattaa olla, mutta liikaa on aina liikaa. Jatka seuraavalle sivulle!

10 14 websuunnitteluvinkkiä!
Vinkit 14 websuunnitteluvinkkiä! 13. Pidä navigointipalkki näkyvissä jokaisella sivulla. Näin takaat sen, että käyttäjän on helppo navigoida sivulta toiselle ilman, että joutuu etsimään menun uudelleen. Surffaajat jäävät pidemmäksi aikaa paikalle jos he tietävät mistä löytyy mitäkin helpon navigoinnin avulla. 14. Jos olet kiinnostunut ansaitsemaan rahaa tekemällä webbisivuja, muista aina tehdä vaikutus. Taustakuvan vaihto omilla sivuilla on ihan hyvä juttu, mutta bisness maailmassa tämä saa sinut näyttämään amatööriltä joka on vain rahan perään. Palaa alkuun ylhäällä olevasta painikkeesta tai takaisin alla olevasta nuolesta.


Lataa ppt "14 websuunnitteluvinkkiä!"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google