Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Samankaltaiset esitykset

Esitys aiheesta: "Otteluvastaava Kaukalopalloliiga 2009-2010. Yleistä työkentästä Olet toimitsijoiden esimies Olet vastuussa toimitsijoiden ammattitaidosta Olet tuomariston."— Esityksen transkriptio:

1 Otteluvastaava Kaukalopalloliiga 2009-2010

2 Yleistä työkentästä Olet toimitsijoiden esimies Olet vastuussa toimitsijoiden ammattitaidosta Olet tuomariston kanssa samaa joukkuetta Valmistaudu huolellisesti otteluun Saavu vähintään 2 tuntia ennen ilmoitettua alkamisaikaa ottelupaikalle Seuran nimeämiä toimitsijoita koskevat samat säännöt ja ohjeet kuin kortillisia toimitsijoita Vain otteluvastaavalla on toimitsijakortti Seuran on nimettävä jokaiseen otteluun 5 henkilöä ottelusihteeristöön –kirjuri, kuuluttaja, otteluajanottaja ja kaksi jäähyaition hoitajaa –sihteeristöllä oltava yhtenäiset takit

3 Ennen ottelupäivää Varmistus puhelimitse tai kirjeitse ottelun pelaamisesta, alkamisajasta ja paikasta vastajoukkueelle, erotuomareille, maalituomareille, ottelusihteereille ja tarkkailijalle Mikäli alkamisaika muuttuu, niin ilmoitus puhelimitse tai kirjeitse uudesta alkamisajasta vähintään 3 vuorokautta ennen ottelua vastajoukkueelle, erotuomareille ja tarkkailijalle

4 Ennen ottelutapahtuman alkua Jääaikaa on varattu vähintään 3 tuntia lämmittelyjää 30 min ennen (10 – 20 min) Vierasjoukkueella on pukuhuone viimeistään 1t 30 min ennen ottelun alkua Erotuomareilla on pukuhuone viimeistään 1t ennen ottelun alkua Ilmoittaudu maalituomareiden kanssa erotuomareille viimeistään 30 min ennen ottelun alkua –ohjeet, pöytäkirja, palkitsemiset, virvokkeet jne. Ottelupöytäkirjassa on oltava tarvittavat merkinnät ja allekirjoitukset viimeistään 30 min ennen ottelun alkua Pelaajat numerojärjestyksessä pöytäkirjassa Ilmoitus tulospalveluun, kun ottelu alkaa ( 0400-445 710) Ilmoitus, mikäli ottelun alku viivästyy ilmoitetusta Kaikki ottelut videoidaan

5 Erotuomarit tarkastavat pöytäkirjan ennen ottelun alkua Joukkueiden lämmittelyjää on valmis viimeistään 30 min ennen ottelun alkua (lämmittelyaika kellossa) Virallisia palloja on riittävästi lämmittelyä ja ottelutapahtumaa varten Otteluvastaava ilmoittaa erotuomareille ja joukkueille –” viisi minuuttia ottelutapahtuman alkuun” –” yksi minuutti ottelutapahtuman alkuun” Otteluvastaava varmistaa että ottelusihteeristö on valmiina ennen ottelun alkua –apupaperit, HIFI/ATK-laitteet, käyttöohjeet, muistiinpanovälineet, sääntökirja ja yhtenäiset asut

6 Ottelutapahtuman aikana Otteluvastaava varmistaa että ottelutapahtumat merkitään aina ensin apupaperille ja sitten pöytäkirjaan Valvoo että kirjuri täyttää oikein pöytäkirjan ja se vastaa tarkasti pelin kulkua niin että erotuomarit ja joukkueenjohtajat voivat sen allekirjoittaa Valvoo että kuuluttaja on asiallinen ja ehdottoman puolueeton molempia joukkueita kohtaan Valvoo että kuuluttaja hoitaa kaikki viralliset kuulutukset ottelutapahtuman loppuun asti –esittelyt, kokoonpanot, sarjatilanne ja tervetulotoivotukset

7 –maalit, maalin hylkääminen, rangaistukset, aikalisä ja ottelun 2 viimeistä minuuttia kuulutetaan –I-erän ja II-erän ja jatkoajan viimeinen minuutti kuulutetaan –ottelun lopputulos, parhaiden palkitseminen, kiittäminen ja seuraavan ottelun mainostaminen Otteluvastaava valvoo että otteluajanottaja käynnistää ja pysäyttää pelikellon ottelun kulun mukaisesti Valvoo että otteluajanottaja ilmoittaa erien viimeisten minuuttien lähestymisestä kuuluttajalle Valvoo että otteluajanottaja ilmoittaa ottelun kahden viimeisen minuutin lähestymisestä kuuluttajalle ja pysäyttää kellon jokaisesta katkosta koko ottelun ajan Valvoo että otteluajanottaja ilmoittaa ottelun ja erien alkamisesta erotuomareille ja joukkueille Valvoo että otteluaikaa mitataan myös käsikellolla

8 Otteluvastaava valvoo että jäähyaition hoitaja päästää rangaistut pelaajat oikeassa järjestyksessä oikea-aikaisesti takaisin peliin Valvoo että jäähyaition hoitaja –luetteloi kaikki rangaistukset –huolehtii, että rangaistuksen kestoaika on oikein –on selvillä rangaistusten kulusta ja siirrettyjen rangaistusten alkamisesta –ilmoittaa jäljellä olevan rangaistusajan pelaajan sitä kysyessä –pitää tilastoa maalivahdin torjunnoista Valvoo että jäähyaition hoitajalla on muistiinpanovälineet ja käsiajanottokello

9 Otteluvastaava valvoo että maalituomari –käy erotuomarikopissa viimeistään 30 min ennen ottelun alkua –on tehtävään sopiva henkilö –ei ole otteluun osallistuvan joukkueen jäsen ja on pukeutunut asiallisesti –toimii saman maalin takana koko ottelun –antaa merkin kun pallo on kokonaan ylittänyt maalilinjan –kertoo näkemyksensä (maali – ei maali) kyseenalaisista maaleista erotuomarin sitä kysyessä Tulospalveluun on ilmoitettava ottelun tilanne maalintekijöineen ja syöttäjineen jokaisen maalin ja jokaisen erän jälkeen (0400-445 710)

10 Tiedot tulospalveluun Ilmoitus aina kun ottelu alkaa, erä alkaa ja loppuu Tilanne syntyneen maalin jälkeen numeroon 0400-455 710 Aloittavat maalivahdit, ylivoima, alivoima tai tyhjiin pitää myös kertoa Vaikka maaleja ei tehdä, niin ilmoitus joka viiden minuutin välein Ilmoitetaan sekä etunimi ja sukunimi Ylivoima- ja alivoimamaalit sekä rangaistuskuljetuksesta tehdyt maalit höystetään aina erillisellä mausteella Maalivahtien torjunnat ilmoitetaan aina erien päätyttyä Ottelun lopputulos tulospalveluun heti ottelun päätyttyä puhelimitse Pöytäkirja ja maalivahtien torjuntatilastolomake faksataan viim. 30 min kuluttua ottelun päättymisestä numeroon 09-222 2258 Torjuntatilastolomakkeita Teukka Ulanderilta 0400-811 261 Tulospalveluilmoituksen laiminlyönneistä seuraa rangaistaan 170 euron sakolla

11 Ottelupöytäkirja Raportti –sarake: merkintä A26 OR, A JH OR, A 71 LOUKKAANTUNUT Maalivahtien vaihdot pitää merkitä Maalivahtien torjunnat: MV ja VMV Rangaistukset –sarake: ryntäyksen ja laitataklauksen syykoodi: 9. Taklaus Ottelupöytäkirjasta kopio ottelutarkkailijalle Ottelupöytäkirjaan tekevät virallisia merkintöjä vain: erotuomarit, otteluvastaava ja kirjuri. Huom –sarake –kurinpitokäsittelymerkintä: tarkkailija ilmoittaa kotijoukkueen otteluvastaavalle ja molemmille joukkueille: KPK 16 § TARKKAILIJAN NIMI –otteluvideomerkintä: tarkkailija ilmoittaa kotijoukkueen otteluvastaavalle ja yhteyshenkilölle otteluvideosta: A OTTELUVIDEO –maalivahtien torjunnat esim. A MV 34 kpl, vaihto: 35.35 A VMV 14 kpl –tarkoitettu vain viralliseen viestintään

12 Otteluvideo Otteluvideo pitää toimittaa liittoon: –ottelusta tehdään raportti –tapahtuu loukkaantuminen –tehdään vastalause –tarvitaan koulutusmateriaaliksi –tarkkailija vie ottelussa sattuneen tapauksen kurinpitokäsittelyyn (KPK 16 §) –kun tehdään raportti tai vastalause tai tapahtuu loukkaantuminen: erotuomarit ja otteluvastaava tekevät yhteistyötä –aina kun otteluvideo pitää toimittaa liittoon: pöytäkirjaan ja otteluvastaavan lomakkeeseen merkintä: A otteluvideo

13 Ottelutapahtuman jälkeen Palkitsemiset (parhaat pelaajat) ja kättelyt Ottelupöytäkirja on oikein täytetty –maalit ja syötöt laskettu erikseen yhteen –rangaistusten yhteenveto ja lukumäärät –yleisömäärä –tyhjien maali- ja rangaistussarakkeiden sulkeminen –raporttisarakemerkinnät ja vastalausemerkinnät –lopputulos ja erätulokset oikein merkitty –kaikki nimet ja allekirjoitukset (joukkueenjohtajat ja erotuomarit) –mahdollinen vastalausemerkintä (A/B): vastalause ilmoitettu erotuomarille 10 min kuluessa ottelun päätösvihellyksestä –ottelupöytäkirjasta kopio ottelun tarkkailijalle Ottelupöytäkirja on lähetetty tulospalveluun 30 min kuluessa ottelun päättymisestä Vierasjoukkue, erotuomarit ja tarkkailija kohti kotia

14 Otteluvastaavan lomake Tavoitteena kehittää lajia Mahdollisuus vaikuttaa asioihin Arvioidaan –yleiset puitteet –erotuomarit –tarkkailija Arvioi rehellisesti ja puolueettomasti Palautus ottelua seuraavana päivänä: –teukka.ulander@kaukalopalloliiga.fi

15 Otteluvastaavan työkenttä Ohjeistusta tulee kauden aikana sähköpostitse. Sangen vastuullinen työkenttä siis, monta asiaa muistettavana ja huolehdittavana. Apunasi tämän työkentän hoitamisessa ja kehittämisessä sinulla on liiton tarkkailuorganisaatio ja tarkkailijoiden puoleen saa kääntyä kun tarvetta tulee. Toivotan menestystä tehtävääsi ja tehdään sitä yhteistyön merkeissä.

Lataa ppt "Otteluvastaava Kaukalopalloliiga 2009-2010. Yleistä työkentästä Olet toimitsijoiden esimies Olet vastuussa toimitsijoiden ammattitaidosta Olet tuomariston."