Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Mikä HYRRÄ ? Anne Heikintalo, ProAgria Länsi-Suomi

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Mikä HYRRÄ ? Anne Heikintalo, ProAgria Länsi-Suomi"— Esityksen transkriptio:

1 Mikä HYRRÄ ? Anne Heikintalo, ProAgria Länsi-Suomi
Rahoitusinfot tammi-helmikuu 2015

2 ”Hyrrä on uusi maaseudun tukien verkkopalvelu
”Hyrrä on uusi maaseudun tukien verkkopalvelu. Hyrrä opastaa hakijan tukiprosessin alusta loppuun - aina tukihakemuksesta siihen asti, kunnes tukieurot ovat tilillä. Turhan  juoksemisen ja paperipyörittämisen sijaan itse kukin voi keskittyä olennaiseen.”

3 Hyrrän kautta voit hakea seuraavia tukia
 Maataloustuotantosidonnaiset investointituet Nuorten viljelijöiden aloitustuet Maaseudun kehittämistuet Yleishyödylliset investointituet Maaseutuyritysten yritystuet Elinkeinosuunnitelmat

4 Näin hakemusprosessi etenee:
Täytä hakemus ja lähetä se sähköisesti viranomaiselle Hyrrässä. Hyrrä ohjaa ja opastaa sinua hakemuksen täyttämisessä, tarvittavien liitteiden lisäämisessä ja lähettämisessä. Hakemus allekirjoitetaan sähköisesti. Saat ilmoituksen siitä, että hakemuksesi on tullut vireille. Samalla saat tiedon hakemuksen käsittelijästä ja arvion käsittelyajasta. Kun hakemuksesi on käsitelty, saat tukipäätöksen Hyrrän kautta. Jos hakemusta tarvitsee täydentää, saat asiasta täydennyspyynnön.

5 Näin hakemusprosessi etenee:
Kun olet aloittanut hankkeen ja kustannuksia on syntynyt, hae maksua Hyrrässä. Jos maksuhakemusta tarvitsee täydentää, toimita täydennykset Hyrrän kautta. Kun maksupäätös on tehty, saat tiedon siitä Hyrrään ja rahat tulevat tilille. Kaikki toimittamasi hakemukset tietoineen tallentuvat Hyrrään, josta ne ovat myöhemminkin sekä sinun että viranomaisen saatavilla.

6 Kirjautuminen Hyrrään kirjaudutaan pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sirullisella henkilökortilla (HST-kortti). Kun hakijana on yhdistys tai jokin muu organisaatio, tarvitaan verottajan tarjoamassa Katso-palvelussa tehty valtuutus, jolla hakemuksen täyttäjä voi toimia organisaation edustajana Hyrrässä. Katso- kirjautumisesta tullaan antamaan hakijalle tarvittava ohjeistus. Allekirjoittaminen Hyrrässä tapahtuu sähköisesti eli paperisia lomakkeita allekirjoituksineen ei tarvitse toimittaa postitse ELY-keskukseen tai Leader-ryhmään.

7 Katso tunnistus Nimenkirjoitusoikeuden omaava henkilö eli Katso-pääkäyttäjä voi palvelussa antaa muille organisaation käyttäjille erilaisia rooleja: Hyrrä-hakija, joka voi selata, täyttää ja lähettää organisaation tuki- ja maksuhakemuksia Hyrrässä (vastaa allekirjoitusta).  Hyrrä-avustaja, joka voi selata ja täyttää hakemusta ja lomakkeita, mutta ei ole oikeutettu jättämään niitä viranomaiskäsittelyyn.  Hyrrä-selaaja, joka voi selata organisaation tuki- ja maksuhakemuksia. Yritykselläsi tai yhdistykselläsi tulee olla Y-tunnus, jotta sille voidaan myöntää Katso-tunniste. Katso-palvelun käyttö on organisaatioille ilmaista.

8 Tutustu Hyrrään Video: Kehittämishankehakemuksen tekeminen Hyrrässä (demoversio), kesto 5:15 min Video: Lisätietopyynnön tekeminen Hyrrässä (demoversio), kesto 1:37 min Video: Hankekirjasto ja maksuhakemus Hyrrässä (demoversio), kesto 4:20 min

9 Kiitos! Lisätietoja: http://www.mavi.fi/hyrra https://aitta.mavi.fi


Lataa ppt "Mikä HYRRÄ ? Anne Heikintalo, ProAgria Länsi-Suomi"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google