Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

TAVOITTEET JA TOTEUTUS Johdonmukainen ja laadukas tasojärjestelmä  etenee ratsukon urapolun mukaisesti  Kvaalisäännöt ohjaavat kaikissa lajeissa kehitystä.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "TAVOITTEET JA TOTEUTUS Johdonmukainen ja laadukas tasojärjestelmä  etenee ratsukon urapolun mukaisesti  Kvaalisäännöt ohjaavat kaikissa lajeissa kehitystä."— Esityksen transkriptio:

1

2 TAVOITTEET JA TOTEUTUS Johdonmukainen ja laadukas tasojärjestelmä  etenee ratsukon urapolun mukaisesti  Kvaalisäännöt ohjaavat kaikissa lajeissa kehitystä  Luokkasuositukset  5-tasoa, jotka ovat vaikeutuvat  Rankingpisteitä enemmän korkeammalla tasolla Lisätä kiinnostusta kilpailujen järjestämiseen  Lajikohtaiset määrittelyt  Kevennetään hallinnointia  Tarkistetaan toimihenkilö- vaatimuksia Lapsissa ja nuorissa on tulevaisuus  Suositellut arvostelut ja ohjelmat kohdennetaan ikäryhmille  Ikäryhmille enemmän omia luokkia avoimien sijaan

3 TAVOITTEET JA TOTEUTUS Lisätään ratsastusurheilun kiinnostavuutta suuren yleisön ja median parissa  Määritellään tasojen olosuhdevaatimukset ja erityislaatukriteerit  Markkinoidaan medialle erityisesti 5- tasoa Kilpahevosten urakehitys sekä hyvinvointi keskiössä  Suositellut arvostelut ja ohjelmat eri ikäryhmille  Nuorille hevosille enemmän luokkia  Panostetaan toimihenkilöiden koulutukseen Varmistetaan hyvät harrastekilpailemisen mahdollisuudet kaikille kohderyhmille  Kaikilla tasoilla on mahdollisuus järjestää kaiken tasoisia luokkia

4

5 MIKÄ MUUTTUI? KILPAILUJEN NIMET KVAALIT OHJAAVAT LISÄÄ KILPAILUTASOJA SUOSITUKSIA ERI KOHDERYHMILLE KIPAN HAKUOMINAISUUD ET SELKEÄT OHJEET

6 KVAALIT OHJAAVAT Kvaali tai kvaalautuminen on ratsastusmaailmassa käytetty termi karsinnasta, jolla pyritään ylemmälle kilpatasolle/vaativampaan luokkaan. Sana tulee englanninkielen sanasta qualification, karsinta Säännöissä kvaalit on yleensä määritelty osallistumisoikeus kohdassa Kaikissa lajeissa käytössä 2014 alkaen Kvaaleilla ohjataan taitojen kehittymistä Edistää turvallisuutta Vaikutetaan luokkien urheilulliseen tasoon

7 LISÄÄ TASOJA Vanhat kansalliset jakautuvat 3-, 4- ja 5-tason kilpailuiksi. Kilpailutasot vaikeutuvat ykkösestä viitoseen siten, että 1-tasolla harjoitellaan helpoissa luokissa ja 5- tasolla nähdään lajien huippu- urheilua. Tasot kertovat kilpailun urheilullisesta tasosta, toimihenkilöiden koulutustasosta sekä olosuhteiden laadusta. Laatuohjeistus on työn alla samoin luokka- ja kohderyhmäkohtaiset ohjeistukset, jotka julkaistaan lajeittain. Vaaditut luokat on kirjattu lajisääntöihin.

8 KIPAN HAKUOMINAISUUDET MUUTTUNEET Kipaa päivitettiin uudistuksen myötä käyttäjäystävällisempään suuntaan. Hakuominaisuuksia lisättiin siten, että kilpailijoiden on aiempaa helpompi hakea kilpailuja. Tämä tukee ura- ja kausisuunnittelua. Kipan kautta voidaan myös jatkossa tiedottaa ajankohtaisista asioista. Kipan laajempi tekninen uudistus on tulossa parin vuoden sisällä.

9 JÄRJESTÄJILLE TARJOLLA OHJEITA JA SUOSITUKSIA Suositellut luokat (arvostelut, ohjelmat, korkeudet, ym.) kullekin kohderyhmälle helpottavat kutsujen rakentamista. Esim. ”Nuoret hevoset”, ”Poniratsukot” Aiemmin vain olympialajien näkökulmasta kirjoitettu kilpailujärjestelmä on nyt avattu jokaisen lajin säännöissä erikseen. Lajisääntöjen loppuun lisätyt taulukot avaavat järjestäjille, mitä tasoilta odotetaan ja toisaalta kilpailijoille, mitä on odotettavissa. Järjestäjille avataan kevään aikana uudet Järjestäjän opas –sivut. Ohjeita on ollut aiemmin tarjolla vain vähän ja järjestäminen on ollut pitkälti sääntöjen varassa. Säännöt antavat raamit toiminnalle - ohjeiden tarkoitus on auttaa ja tehdä järjestelyistä helpompaa ja hauskempaa.

10 KILPAILULUVAT 10

11 Esitys (päätös n. viikolla 7) 2-tason kilpailuissa voidaan järjestää myös E-lisenssille avoimia luokkia, joihin ilmoittaudutaan esim. sähköpostitse, järjestäjä lisää ratsukot Equipessa. Vaihtoehtoisesti voidaan tehdä kaksi kilpailukutsua. Toinen 2-tasolle ja toinen 1-tasolle, jolloin ilmoittautumiset voidaan ottaa myös Kipan kautta (vrt. seurakisa/aluekisa).

12 LUPIEN MYÖNTÄMINEN Seurat vastaavat lupien myöntämisestä. Seura vastaa kilpailijoiden sääntöosaamisesta. Tämä voidaan toteuttaa esim. siten, että kilpailuluvan myöntämiseksi uudelta kilpailijalta edellytetään osallistumista sääntökoulutukseen. Kvaalit ohjaavat turvalliseen taitotason mukaiseen etenemiseen. Verkko-ostomahdollisuutta suunnitellaan.

13 TOIMIHENKILÖNIMIKKEET Tuttu A-B -nimikkeistö laajenee C:llä Esim. esteratsastuksen aluepuheenjohtajatuomari on jatkossa C-puheenjohtajatuomari Kansalliset oikeudet muutetaan tarvittaessa B- ja A-oikeuksiksi. Osa on jo valmiiksi kunnossa: esim. esteratsastuksen B- ja A-puheenjohtajatuomari. Oikeudet on määritelty lajisäännöissä ja koulutusjärjestelmässä. C-oikeudella voi toimia 1-2-tasolla pj-tuomarina/ratamestarina.

14 KILPAILUJEN JÄRJESTÄMINEN 1-TASO Kipaan pitkin kautta Kilpailuja voi olla useita ympäri maata samaan aikaan Kilpailukutsun tarkistaa ja julkaisee kilpailun TPJ 2-TASO Kaksi hakuaikaa Suoraan Kipaan Kilpailuja voi olla useita ympäri maata samaan aikaan Samana päivänä eri paikoissa, kunhan kilpailujen väh. etäisyys täyttyy Kutsujen tarkistus alueella. Esteratojen tarkistus alueella. 3-TASOT Kipaan 30.9. mennessä Ratojen tarkistus sarjakilpailuiden osalta SRL:ssa, suositeltavaa myös muissa luokissa Kutsujen tarkistus SRL:ssa. Esteratojen tarkistus SRL:ssa. 4-5-TASOT Mestaruuksien ja GP-sarjojen haku 15.5. kilpailua edeltävänä vuonna, muut 30.9. Saman lajin kaksi 4- tai 5-tason kilpailua ei voi olla samaan aikaan. Kutsujen tarkistus SRL:ssa Esteratojen tarkistus SRL:ssa.

15 LUOKAT Luokat, eivät enää tason nimen mukaan eli ei ole esim. tason 1-luokkia, vain luokkia, jotka ovat avoimia eri kohderyhmille luokka voi olla avoin eri ikäryhmille, eri lisenssien haltioille, tulosten mukaan. Luokkia voi rajoittaa eri tavoin, esim. kouluratsastuksen 3-5-tason kilpailussa: -Helppo A, avoin junioreille -Helppo A, avoin kaikille -Helppo A, avoin A-lisenssin haltioille -Helppo A, avoin D-lisenssin haltioille -Helppo A, avoin ratsukoille, joilla ei ole kansallista kvaalitulosta (60%) 2-tason kilpailuista -Helppo A, avoin ratsukoille, jotka eivät ole sijoittuneet xx tasolta -Helppo A, avoin ratsukoille, joilla on xx % tulos 2/3 tasolta

16 ALUETOIMINTA SRL:n toiminta on ajettu maantieteellisesti kahdeksaan alueeseen. Alueet vastaavat 2-tason kilpailukalenterin rakentamisesta yhteistyössä lajikomiteoiden kanssa. Alueet kouluttavat toimihenkilöitä, kilpailijoita ja kilpailujen järjestäjiä sekä opastavat kilpailutoimintaan liittyen. Alueittain voidaan edelleen käydä nk. aluemestaruuksia. Alue-sana ei viittaa jatkossa kilpailun tasoon, vaan maantieteelliseen alueeseen. Aluemestaruuksista (mm. kilpailujen tasot) on kirjattu erikseen KSI:ssä ja lajisäännöissä. Alueet palkitsevat vuosittain alueensa menestyneimpiä ratsukoita (entinen alueranking).

17 FAQ Luokkia ei ole määritelty kilpailun tason mukaan, ei ole enää 2-tason luokkia, vain luokkia, jotka tapahtuvat 2-tason kilpailussa. Rahapalkintoja voi jakaa kaikilla tasoilla. 1-tasolla palkintokatto. Entisen kansallisen kilpailun tasoksi on nyt merkitty 3 ellei järjestäjä tai komitea on muuta esittänyt.

18 TIEDOTUS/KOULUTUS Koulutusmateriaalit kouluttajille lisenssikoulutuksia varten Sääntökoulutusmateriaali julkaistu netissä Uudistuksen esittelymateriaali julkaistu netissä Mallikutsut julkaistaan netissä Kilpailujärjestäjien ohjesivut avataan kevään aikana Jokainen vie sanaa!

19 LISÄTIETOJA Uudistus netissä www.ratsastus.fi/uusikilpailujarjestelma http://kilpailujarjestelma2015.blogspot.fi/


Lataa ppt "TAVOITTEET JA TOTEUTUS Johdonmukainen ja laadukas tasojärjestelmä  etenee ratsukon urapolun mukaisesti  Kvaalisäännöt ohjaavat kaikissa lajeissa kehitystä."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google