Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Piratismi Sanalla piratismi on nykyään kolme merkitystä. 1) Merirosvous. 2) Väärennettyjen merkki tuotteiden myynti. 3) Luvaton nettijakaminen.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Piratismi Sanalla piratismi on nykyään kolme merkitystä. 1) Merirosvous. 2) Väärennettyjen merkki tuotteiden myynti. 3) Luvaton nettijakaminen."— Esityksen transkriptio:

1 Piratismi Sanalla piratismi on nykyään kolme merkitystä. 1) Merirosvous. 2) Väärennettyjen merkki tuotteiden myynti. 3) Luvaton nettijakaminen.

2 1) Internet piratismi Piratismi on usein ammattimaista, ilman oikeudenhaltijoiden tapahtuvaa tiedostojen valmistamista ja levittämistä yleisölle. Esim. vuonna 2008 internetistä ladattiin laittomasti, jopa yli 40 miljardia musiikkitiedostoa. Perustuu usein järjestäytyneihin, salassa toimiviin julkaisuryhmiin. Suomessa kulttuuri alalle suuri ongelma. Suomessa arvioidaan olevan noin aktiivista ”piraattia”.

3

4 2) Väärennettyjen merkkituotteiden myynti
- Tehokasta ja organisoitua rikollisuutta. Tuote voi olla markkinoilla jopa ennen julkaisua. 500 miljardin euron tulot vuosittain. Suomessa ei ole huomattu järjestäytynyttä rikollisuutta, joka valmistaisi ammattimaisesti piraattituotteita. Tavallinen piraattituote on äänite, jolle on ladattu luvatta materiaalia (ei välttämättä alkuperäistuotettä tai sen tarkkaa kopioimista). Counterfeit on väärennös johon on mahdollisimman tarkkaan matkittu alkuperäistuotteen ulkoasu. Booglet on jostain elävästä esityksestä luvatta valmistettu tallenne

5 3) Merirosvous YaRR! Aseistettua kauppalaivojen varastamista.
Suuri ongelma maailman rannikkomerillä. Populaari kulttuurissa tunnetaan parhaiten Karibianmeren merirosvous. Suomen viimeisin merirosvoustapaus oli vuonna 1943.

6 Tekijä: Eetu Peltola Lähteet:


Lataa ppt "Piratismi Sanalla piratismi on nykyään kolme merkitystä. 1) Merirosvous. 2) Väärennettyjen merkki tuotteiden myynti. 3) Luvaton nettijakaminen."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google