Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Pilkun käyttö PILKUN PÄÄSÄÄNTÖ: Pilkkua käytetään a) erottamaan eri lauseita toisistaan ja b) samanarvoisia lauseenjäseniä toisistaan. A-kohdan 1. poikkeus:

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Pilkun käyttö PILKUN PÄÄSÄÄNTÖ: Pilkkua käytetään a) erottamaan eri lauseita toisistaan ja b) samanarvoisia lauseenjäseniä toisistaan. A-kohdan 1. poikkeus:"— Esityksen transkriptio:

1 Pilkun käyttö PILKUN PÄÄSÄÄNTÖ: Pilkkua käytetään a) erottamaan eri lauseita toisistaan ja b) samanarvoisia lauseenjäseniä toisistaan. A-kohdan 1. poikkeus: Virkkeen lauseita ei eroteta pilkulla toisistaan, jos niitä yhdistää jokin konjunktioista ja, sekä sekä – että, -kä, eli, tai, vai, joko – tai, (mutta, vaan) JA JOS niillä lisäksi on yhteisenä jokin lauseenjäsen, lauseenosa tai kokonainen lause. A-kohdan 2. poikkeus: Hyvin lyhyitä lauseita ei tarvitse erottaa pilkulla. B-kohdan poikkeus: Pilkulla ei eroteta samanarvoisia lauseenjäseniä, jos niitä yhdistää jokin konjunktioista ja, sekä sekä – että, -kä, eli, tai, vai, joko – tai, mutta, vaan.

2 Pilkkutehtävä (moniste)
..viime vuodesta, ja yritykset luottavat… …eväät, ellet aio… …painoi jarrun pohjaaan ja sai auton pysähtymään viime hetkessä. Eduskunta säätää ja tasavallan presidentti vahvistaa lait. Jos lähdemme ajoissa, vältämme ruuhkan ja matka… Virkkeen eri lauseet erotetaan toisistaan pilkulla. Ja + yhteinen sivulause Johtokunnan mielestä suunnitelma on hyvä eikä sen… Kä + yhteinen lauseenosa johtokunnan mielestä

3 Pilkkutehtävä jatkuu Jussi on tänään sairaana, eikä hän luultavasti tule … Virkkeen eri lauseet erotetaan toisistaan pilkulla. Tunsin oloni surkeaksi ja lähdin kesken päivän kotiin. Ja + 1. persoona Hakemus on käsitelty johtokunnassa ja päätös on toimitettu.. Ja + yhtenen passiivi Loppujen lopuksi matkamme oli onnistunut, vaikka autosta puhkesi rengas ja sää oli sateinen. Katso kohta 7. ja + yhteinen päälause Loppujen lopuksi matkamme oli onnistunut Kerroin toisenkin (,) hyvän vitsin. Heti kotiin saavuttuaan he alkoivat puuhata jotain syömistä.


Lataa ppt "Pilkun käyttö PILKUN PÄÄSÄÄNTÖ: Pilkkua käytetään a) erottamaan eri lauseita toisistaan ja b) samanarvoisia lauseenjäseniä toisistaan. A-kohdan 1. poikkeus:"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google