Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

03/10 CIMO_jaMu CIMO Toiseen maahan, kolmanteen kulttuuriin Harjoittelujaksolla käytännön kielitaitoa ja kulttuurikokemuksia CIMO Kansainvälisen liikkuvuuden.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "03/10 CIMO_jaMu CIMO Toiseen maahan, kolmanteen kulttuuriin Harjoittelujaksolla käytännön kielitaitoa ja kulttuurikokemuksia CIMO Kansainvälisen liikkuvuuden."— Esityksen transkriptio:

1 03/10 CIMO_jaMu CIMO Toiseen maahan, kolmanteen kulttuuriin Harjoittelujaksolla käytännön kielitaitoa ja kulttuurikokemuksia CIMO Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus, Jaana Mutanen

2 03/10 CIMO_jaMu CIMO Miksi kansainväliseen harjoitteluun? Uuteen kulttuuriin tutustuminen - Voi tutkailla omaa kulttuuria uudesta näkökulmasta, kulttuurinen sensitiivisyys, työkulttuurien moninaisuus: ”Aikakäsitys poikkeaa suomalaisesta. Sovituista ajoista ei aina pidetty kiinni, joten joustavuutta tarvitaan”.

3 03/10 CIMO_jaMu CIMO Miksi kansainväliseen harjoitteluun? Niin business-kulttuurissa kuin jokapäiväisessä elämässäkin kärsivällisyys on monissa kulttuureissa valttia.”

4 03/10 CIMO_jaMu CIMO Miksi kansainväliseen harjoitteluun? “Työkulttuuri oli melko hierarkkinen…Ihmisten tunteminen, suhteiden hyväksikäyttäminen ja asioiden hoitaminen «takaoven kautta» olivat yksinkertaisesti tapa selvitä yhteiskunnassa.”

5 03/10 CIMO_jaMu CIMO Miksi kansainväliseen harjoitteluun? “Ehkä kaikkein olennai- simman asian tapakulttuu- rista kertoo se, kun puhuim- me, että lähtöpaikan ja kohteen etäisyys on noin 700 km. Kyseistä matkaa taitetaan noin 12 tunnin ajan. Ihmettelen kanssamatkus- tajalle sitä, että kuinka se voi kestää näin kauan. Johonka matkatoverin sitten totesi lyhyesti, että ”Meillä ei ole kiire minnekään”.”

6 03/10 CIMO_jaMu CIMO Miksi kansainväliseen harjoitteluun? “Mukavaa Venäjällä kielitaidon kannalta oli mielestäni se, että ihmiset olivat todella mielissään jos ulkomaalainen yritti puhua venäjää. Ja monet olivat todella kannustavia, tuntemattomatkin. Vaikka alkeellisella venäjällä pärjää, venäjäntaito on kuitenkin eduksi jotta arkielämä ja ihmisiin tutustuminen onnistuu.”

7 03/10 CIMO_jaMu CIMO Miksi kansainväliseen harjoitteluun? Kielitaidon moninaisuus, ammatillinen kieli taito: “Siitä, että sekä asuin että työskentelin paikallisten kanssa, oli kuitenkin paljon hyötyä kielen kannalta. Koen, että harjoittelun päättyessä pystyin kommunikoimaan jo todella sujuvasti espanjaksi. Harjoittelussa kieliongelmia tuottivat kuitenkin alan Erikoissanasto, ja välillä esimerkiksi asiakkaiden epäselvä ja murteellinen puhetapa.”

8 03/10 CIMO_jaMu CIMO Miksi kansainväliseen harjoitteluun? Voi kehittää sosiaalisia valmiuksia: “Latinalaisessa Amerikassa suudellaan oikealle poskelle tervehdittäessä naisia. Miehet kättelevät keskenään. Oikeat tervehtimiskoodit eivät koskaan täysin valjenneet minulle, sillä toisinaan tyydytään etäisempäänkin tervehtimiseen. Se riippuu kuulemma tilanteesta ja henkilöiden välisestä suhteesta ja keskinäisestä asemasta - ja ties mistä. Joka tapauksessa pussailin siellä enemmän kuin koskaan ennen elämässäni.”

9 03/10 CIMO_jaMu CIMO Siis kansainväliseen harjoitteluun… Opintoihin sidoksissa olevia tuettuja harjoittelujaksoja Euroopassa ja Euroopan ulkopuolella, opiskelijoille ja vastavalmistuneille CIMOn harjoitteluohjelmat: eri alat, humanistit, yhteiskuntatieteilijät, turismi, kaupallinen ja tekninen ala, metsä- ja ympäristöala, englannin kielen opetusta, oikeustieteilijät, eri alojen lääkärit Euroopan ulkopuolella: englantia, espanjaa, venäjää, ranskaa, mandariinikiinaa, hindiä, japania… englannin kielen opetusharjoittelua: Sveitsi, Venäjä, Chile, Kiina Harjoittelujakoja suomalaisorganisaatioissa ulkomailla YK- ja EU-organisaatioissa ranskaksi ja englanniksi, espanjaksi... EU-ohjelmat Erasmus-harjoittelu Euroopassa Comenius-apulaisopettajaharjoittelu Euroopassa Leonardo-harjoittelu vastavalmistuneille Korkeakoulu hakee hanketta: rahoitusta 2 vuodeksi Opiskelijat etsivät harjoittelupaikkansa itse

10 03/10 CIMO_jaMu CIMO JPO (Junior Professional Officers) UM rahoittaa ja CIMO rekrytoi vuosittain ylemmän korkeakoulututkinnon suorittaneita apulaisasiantuntijoita YK-järjestöihin eri puolille maailmaa erittäin hyvä englannin kielen taito, jonkun muun YK:n virallisen kielen (ranska, espanja, venäjä, arabia, kiina) taito Valtion virkamiesvaihto, valtionhallinnossa työskentelevien omaa ammattiin liittyvä kansainvälistymismahdollisuus ja ammatillisen kielitaidon täydentäminen Siis kansainväliseen harjoitteluun…

11 03/10 CIMO_jaMu CIMO Tietoa harjoittelusta ja harjoittelupaikoista TraiNet trainet.wikispaces.com HarNet Maakohtaista tietoa: http://www.maatieto.net Yleistietoa maailmalle lähtemisen vaihtoehdoista: http://www.maailmalle.net

12 03/10 CIMO_jaMu CIMO Kansainvälisessä harjoittelussa Harjoittelujaksossa ulkomailla pelikenttänä on maailma: Kulttuurista käyttäytymistä työpaikalla ja sen ulkopuolella, kielitaidon ja sosiaalisten taitojen sparraamista, sekä yhteiskunnallista vastuunottoa. ”Oppia ja antaa”.

13 03/10 CIMO_jaMu CIMO KiitosTackThanksDankeGraciasEskerrikaskoCbasiboDjakijuMerci GrazieGrazchaXièxieDhanyavádArigato.


Lataa ppt "03/10 CIMO_jaMu CIMO Toiseen maahan, kolmanteen kulttuuriin Harjoittelujaksolla käytännön kielitaitoa ja kulttuurikokemuksia CIMO Kansainvälisen liikkuvuuden."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google