Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Rotary Ystävyysvaihto. Mitä ystävyysvaihto on? Ystävyysvaihto on kansainvälinen rotarien ja heidän perheidensä vaihto- ohjelma, jonka kautta osallistujat.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Rotary Ystävyysvaihto. Mitä ystävyysvaihto on? Ystävyysvaihto on kansainvälinen rotarien ja heidän perheidensä vaihto- ohjelma, jonka kautta osallistujat."— Esityksen transkriptio:

1 Rotary Ystävyysvaihto

2 Mitä ystävyysvaihto on? Ystävyysvaihto on kansainvälinen rotarien ja heidän perheidensä vaihto- ohjelma, jonka kautta osallistujat voivat kokea uusia kulttuureita vierailemalla muiden maiden rotareiden kodeissa.

3 Ystävyysvaihdon tavoitteet Kansainvälisen yhteisymmärryksen ja rauhan edistäminen rajoja ylittävien henkilökohtaisten kontaktien kautta Mahdollisuus tavata muiden maiden rotareita ja oppia heidän kulttuuristaan heidän omassa ympäristössään Kansainvälisen palveluprojektin järjestäminen suoraan toisen maan rotareiden kanssa Pitkäaikaisen klubien välisen yhteistoiminnan ja ystävyyden kehittäminen

4 Ystävyysvaihdon valmistelu Kiinnostuneet rotarit hakeutuvat vaihtoon klubipresidenttinsä kautta. Presidentiltä saa tiedon, osallistuuko oma piiri vaihto- ohjelmaan. Piirin ystävyysvaihtopj. on yhteistyössä maailmanlaajuisesti vaihdon kumppanien kanssa. RI tuottaa neljännesvuosittain listan piirien ystävyysvaihtopuheenjohtajista yhteistyön helpottamiseksi.

5 Vaihdon lajit Vierailijaohjelma Yksittäiset rotarit, joilla voi olla perheenjäseniä mukana, viettävät muutaman päivän toisen maan rotarin kotona. Ryhmäohjelma Rotaripariskunnat, tavallisimmin neljästä kuuteen, vierailevat usealla paikkakunnalla isäntäpiirin alueella. Vierailun kokonaisaika voi olla enintään kuukausi. Ammatillinen vaihto-ohjelma Isäntä- ja vierailevat rotarit edustavat samaa ammattiryhmää. Tarkoituksena on seurata, miten muissa maissa tehdään oman ammatin työtä.

6 Ystävysvaihdon periaatteet Kaikki vaihdot ovat vastavuoroisia. Ystävyysvaihdon voi toteuttaa mihin vuoden aikaan tahansa, mikä sopii isännöiville klubeille ja piirille. Vastavuoroinen vaihto voi tapahtua samana tai seuraavana vuonna. Vierailijaohjelman pituus on useita (kolmesta neljään) päiviä. Ryhmäohjelman pituus isäntäpiirin alueella eri paikkakunnilla on yleensä enintään neljä viikkoa. Kaikissa tapauksissa vieraat maksavat matkakulunsa ja henkilökohtaiset menonsa. Isännät järjestävät asumisen, ruokailut ja nähtävyyksien esittelyn. Isäntäperhe voi niin halutessaan tarjota enemmänkin, mutta sellaista ei vierailijan pidä odottaa eikä vaatia.

7 Vierailuohjelma Vierailuihin kuuluu monenlaisia sosiaalisia tapahtumia, paikallisia aktiviteetteja ja vapaa-aikaa. Kukin vierailuohjelma on yksilöllinen, mutta useimmiten siihen kuuluu osallistuminen rotaryklubin kokoukseen tai isäntäpiirin mahdollisesti järjestämään tapaamiseen.

8 Piirin ystävyysvaihtopj:n tehtävät Ohjelman esittely ja ohjelmaan osallistumisen kannustaminen piirissä Auttaminen osallistujien ohjelman suunnittelussa Vaihtoon osallistuneiden ja mahdollisten tulevien vaihtojen isäntien tietojen ylläpito Yhteydenpito muiden piirien ystävyysvaihtopj:ien ja klubien kanssa, kun ystävyysvaihtoa suunnitellaan Piirin profiilin lähettäminen Rotaryn Friendship Exchange (RFE Matching Board) vaihtotietokantaan ja tietojen oikeellisuuden ylläpitäminen

9 Piirin 1400 ystävyysvaihtomahdollisuuksia Kiinnostuksensa vaihtoon ovat ilmaisseet Piiri 7570 (USA Virginia, Tennessee), DG Ron Napier Piiri 7120 (USA Rochester, New York) Piiri 3030 (Intia, Delhi, Taj Mahal, Kanha Kislin kansallispuisto) Piiri 3132 (Intia, Hyderabad, Ramoji Film City, Ajantan ja Elloran luolat, Goa,Badamin temppelit) Kaksi italialaista vaihto-ohjelmaa: arkkitehtuuri ja ooppera

10 Online Resources For general program information, please go to www.rotary.org > Service and Fellowship > Rotary Friendship Exchange. www.rotary.org On the Web site, you may access the following resources: Rotary Friendship Exchange Handbook Rotary Friendship Exchange Matching Board Building Cultural Awareness

11 Contact RI Staff Rotary International Programs & Presidential Initiatives Section Phone: 1-847-866-3460 Fax: 1-847-556-2182 E-mail: friendshipexchange@rotary.org Rotary International 1560 Sherman Avenue Evanston, IL 60201-3698 USA


Lataa ppt "Rotary Ystävyysvaihto. Mitä ystävyysvaihto on? Ystävyysvaihto on kansainvälinen rotarien ja heidän perheidensä vaihto- ohjelma, jonka kautta osallistujat."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google