Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tiedotustilaisuus erillisiin erityisopettajan opintoihin hyväksytyille

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tiedotustilaisuus erillisiin erityisopettajan opintoihin hyväksytyille"— Esityksen transkriptio:

1 Tiedotustilaisuus erillisiin erityisopettajan opintoihin hyväksytyille
Tiistai klo 14-15 Käyttäytymistieteellinen tiedekunta Opettajankoulutuslaitos Erityispedagogiikan koulutus

2 Yleistä opinnoista… Erillisiin erityisopettajan opintoihin hyväksytylle myönnetään määräaikainen opinto-oikeus ( ). Erillisiä erityisopettajan opintoja suorittava rinnastetaan perustutkinto-opiskelijaan. Erillisiä erityisopettajan opintoja suorittavalla EI OLE OIKEUTTA suorittaa muita opintoja Helsingin yliopistossa. Opinto-oikeus rajoittuu vain erillisiin erityisopettajan opintoihin sekä mahdollisiin erityispedagogiikan täydentäviin aineopintoihin. Vain HYY:n (Helsingin yliopiston ylioppilaskunta) jäsenmaksun maksamalla opiskelijalla on oikeus nauttia opintososiaalisista eduista (VR, YTHS, ateriatuki jne.)

3 ATK-asiaa Voidaksesi suorittaa erillisiä erityisopettajan opintoja Helsingin yliopiston opettajankoulutuslaitoksella tarvitset voimassaolevan käyttäjätunnuksen yliopiston mikroverkkoon. Ennen koulutusta opiskelijan tulee hankkia mikroverkon käyttäjätunnus (=atk-käyttölupa)! Nouda atk-käyttölupa mennessä kaikki atk-luvan noutaneet liitetään okl-eo listalle, mitä kautta kaikki opintoihin liittyvä tiedotus hoidetaan. Opiskelijan tulee ilmoittautua WebOodissa ( JOKAISELLE opintojaksolle sekä mahdollisiin uusintakuulusteluihin. Ilmoittautuminen opintojaksoille alkaa keskiviikkona Opintojakson päätteeksi on tentti. Mikäli opiskelija ei jostain syystä läpäise tenttiä tai ei pääse siihen osallistumaan, voi opintojakson suorittaa ns. yleisenä tenttipäivänä. Tentteihin ilmoittaudutaan WebOodissa. Tenttipäivät löytyvät Almasta/Flammasta ks. .

4 Opintojen orientaatiotilaisuudet
Opiskelijoille järjestetään opintoihin orientoitumista seuraavina päivinä osoitteessa Siltavuorenpenger 5A, K220 (ATK): to klo 14-16 ma klo 14-16 ke klo 14-16 Koulutukset ovat samansisältöisiä. Koulutuksiin ilmoittaudutaan e-lomakkeella mennessä osoitteessa Mikäli et pääse koulutukseen etkä koe sitä tarpeellisena, tutustu Flammaan, WebOodiin ja Webmailiin omatoimisesti. Perehdy erityisesti erityispedagogiikan koulutuksen Alma/Flammasivuihin.

5 Erilliset erityisopettajan opinnot 40 op
E 1 Akseli I Opetettavuus ja koulutettavuus 24 op Eo 1.1 Lukitaidot ja kommunikaatio 7 op (69215) Eo 1.2 Matematiikka 3op (69216) Eo 1.3 Käyttäytymisen haasteet 5op (69138) Eo 1.4 Kehitys ja arviointi 3op (69144) Eo 1.5 Oppimisen tukeminen 6op Eo Aistivammaisuus 3 op (69516) Eo Ymmärtämisen haasteet 3 op (69517)

6 E 2 Akseli II Erityispedagogiikka ja yhteiskunta 13op
Eo 2.1 Yhteiskunta, poikkeavuus ja koulutus 3 op (69208) Eo 2.2 Opetusharjoittelu 6 op Eo Opetusharjoittelu I 3 op (69447) Eo Opetusharjoittelu II 3 op (69448) Eo 2.3 Ammatillinen kehitys 4 op (69505) E 3 Akseli III Tutkimusmenetelmät ja opinnäytteet 3 op Eo 3.1 Lopputyö 3op (69534)

7 Opintojen alkaminen Opinnot alkavat infotilaisuudella, joka järjestetään maanantaina klo , Minerva-torilla osoitteessa Siltavuorenpenger 5 A, Helsinki K2 kerros. Infotilaisuuden jälkeen alkavat ensimmäiset pienryhmät samassa tilassa. Tilaisuudessa tulee olla läsnä. Ohjelma maanantaina on seuraava: klo 10.00–11.30 Orientoituminen opintoihin klo 12.15–13.45 Ammatillinen kehitys (ryhmät) klo Lukitaidot ja kommunikaatio (luento) Klo Lopputyö (ryhmät)

8 Syyslukukausi 1.9.– (3 lähiopetusviikkoa) Periodi 1 ( ) ja periodi 2 ( ) Lähiopetusviikko: vko 38 15.– Lähiopetusviikko: vko –   Lähiopetusviikko: vko – Eo Opetusharjoittelu I (69447) sijoittuu viikoille 46–48 (10.– ) ja sen voi suorittaa omassa työpaikassaan, mutta ei omassa luokassaan/ryhmässään. Mikäli tämä ei kuitenkaan ole mahdollista, osastomme järjestää tarvittaessa opetusharjoittelun johonkin kenttäkouluun/-päiväkotiin tai Viikin normaalikouluun. Opiskelijan on kuitenkin oltava vapaalla omasta perustehtävästään riippumatta siitä missä harjoittelu suoritetaan.

9 Todistukset jaetaan publiikissa pe 8.5.2015 klo 15-17
Kevätlukukausi 7.1.– Periodi 3 ( ) periodi 4 ( ) Kaikille ryhmille on läsnäoloa edellyttävää kokopäiväopetusta. Kaikkien opiskelijoiden tulee olla virkavapaalla työstään ja opiskella päätoimisesti. Eo Opetusharjoittelu II (69448) sijoittuu viikoille 11–13 (9.– ). Osastomme järjestää harjoittelupaikat. Todistukset jaetaan publiikissa pe klo 15-17

10 Ryhmäjaot Opinnoissa kullakin opintojaksolla on viisi ryhmää (elo1, elo2, eo, veo1 ja veo2). Lastentarhanopettajat (VEO) ja luokanopettajat (ELO) muodostavat kaksi ryhmää ja aineenopettajat (EO) ovat omana ryhmänään. VEO ja ELO opiskelijat valitsevat itse ensimmäisen ilmoittautumisen (luennot+ryhmät) yhteydessä ryhmänsä (joko veo1 tai veo2/elo1 tai elo2) ja systemaattisesti muidenkin jaksojen osalta ilmoittautuvat sitten tuohon samaan ryhmään.

11 Opetusharjoittelut Opetusharjoittelu suoritetaan kahdessa kolmen viikon jaksossa; syksyllä vkot ja keväällä vkot Toinen jakso suuntautuu ensisijaisesti elo- ja eo-koulutuksessa perusopetuksen erityisopetukseen luokille 1-6 ja toinen luokille 7-9. Veo-koulutuksessa molemmat jaksot suuntautuvat varhaiskasvatuksen erityisopetukseen. Ohjatussa opetusharjoittelussa opiskelija seuraa muiden pitämää opetusta sekä tutustuu erityisopettajan työhön ja koulu- tai päiväkotiyhteisöön 20 t. Lisäksi opiskelija pitää itse harjoitustunteja 20 t, käy opetusharjoittelun ohjaajan kanssa keskusteluja 4,5 t ja osallistuu yliopistonlehtorin pitämiin ryhmäohjauksiin 6 t.

12 Korvaavuudet Korvaavuuksia erillisistä erityisopettajan opinnoista on mahdollista saada: -erityispedagogiikan aineopinnoista -erityispedagogiikan syventävistä opinnoista Erityispedagogiikan perusopinnoista ei ole mahdollista saada mitään ”lisäkorvaavuutta” sillä opinnot lasketaan jo osittain osaksi erillisiä erityisopettajan opintoja (40op+20op). Korvaavuuksia haetaan erillisellä lomakkeella ennen opintojen alkua. Lomake toimitetaan amanuenssille opintosuoritusotteen ja sisältökuvausten kera. Lomake löytyy Alma intranetistä osoitteesta Erityispedagogiikan perusopintokokonaisuus päivittyy automaattisesti valintojen 1. vaiheen kirjakokeella. Päivitys viedään rekisteriin kesän aikana.

13 Erityispedagogiikan täydentävät aineopinnot 19op
Sinun on mahdollista suorittaa erillisten erityisopettajan opintojen 40op lisäksi erityispedagogiikan täydentävät aineopinnot 19op mennessä. Erityispedagogiikan täydentävien aineopintojen suorittaminen ei ole pakollista. Saat todistuksen erillisten erityisopettajan opintojen suorittamisesta vaikka et suorittaisi erityispedagogiikan täydentäviä aineopintoja. Täydentävät aineopinnot 19op voi suorittaa myös vasta sitten kun on suorittanut erilliset erityisopettajan opinnot tai niitä voi suorittaa samanaikaisesti.

14 Erityispedagogiikan täydentävät aineopinnot 19op
EaT 1.3 Oppimisen tausta (työtapa 2) 4op EaT 2.6 Erityispedagogiikan perusteet op EaT 3.2 Määrälliset tutkimusmenetelmät I op EaT 3.3 Laadulliset tutkimusmenetelmät I op EaT 3.5 Lopputyön täydentäminen proseminaariksi op Löydät tutkintovaatimukset kokonaisuudessaan Almasta osoitteesta  

15 Täydentävien aineopintojen opintojaksot:
EaT 1.3 Oppimisen tausta 4op (69312) EaT 2.6 Erityispedagogiikan perusteet 3op (69243) on mahdollista suorittaa: A) joko kirjallisuuskuulustelussa (1krt/kk) TAI   B) esseillä  Ennalta laaditut esseekysymykset löydät Almasta osoitteesta   Ohjeet esseekysymysten laatimiseen löydät puolestaan osoitteesta   Kirjallisuuskuulustelupäivät löytyvät Almasta    Kuulusteluun ilmoittaudutaan jakson Oodikoodilla. 

16 Muuta… Helsinki.fi –osoitteen postin voit siirtää toiseen s-postiohjelmaan ks. ohje osoitteesta Osaston yhteystiedot ja henkilökunta löytyvät osoitteesta Amanuenssi Miia Valento (Minervan vanha puoli, huone 243) Tavattavissa sopimuksen mukaan (lomalla ) Puh tai Opintosihteeri Mikko Moilanen (Minervan vanha puoli, huone 217). Puh tai

17 Vielä… Tämän ”kalvosarjan” löydät osoitteesta
Ohjeet lopputyön laatimiseen löydät Almasta osoitteesta   HUOM! Koulutuksessa siirrytään kesän aikana käyttämään Alma intranetin sijaan Flammaa, joten kaikki tieto pyritään siirtämään Flammaan. Silloin myös tämän kalvosarjan linkit korjataan.

18 TE-toimistoille… Jos haluat, että tiedekunta täyttää ”Koulutuspalvelun tuottajan selvitys TE- toimistolle työttömyysetuudella tuettavaksi suunnitelluista opinnoista” niin toimi tavalla 1 tai 2: 1. Lähetä sähköpostia osoitteeseen Kirjoita viestiin, että tarvitset kyseisen lomakkeen täytettynä. Kerro, mitä opintoja olet tulossa suorittamaan. Laita viestiin myös nimi, syntymäaika, puhelinnumero sekä postiosoite. Ilmoita selkeästi hyväksiluettavien opintojen määrä, jos tiedät että olet saamassa hyväksilukuja. Lomake toimitetaan ilmoittamaasi postiosoitteeseen. TAI 2. Tule käymään vastaanotolla opintoneuvojien vastaanottoaikoina: kesä- ja elokuussa ma-to klo Heinäkuussa ei ole vastaanottoa. Käyntiosoite: Minerva, Siltavuorenpenger 5 A, 2. krs., huone 214. Lomaketta ei tarvitse tulostaa mukaan vastaanotolle.


Lataa ppt "Tiedotustilaisuus erillisiin erityisopettajan opintoihin hyväksytyille"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google