Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kirjastotietokanta "Osa kirjaston aakkosellista korttiluetteloa. Kutakin laatikollista vastaa tuhatkunta luetteloitua teosta." Phoenixin kirjastoa 1940-luvun.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kirjastotietokanta "Osa kirjaston aakkosellista korttiluetteloa. Kutakin laatikollista vastaa tuhatkunta luetteloitua teosta." Phoenixin kirjastoa 1940-luvun."— Esityksen transkriptio:

1 Kirjastotietokanta "Osa kirjaston aakkosellista korttiluetteloa. Kutakin laatikollista vastaa tuhatkunta luetteloitua teosta." Phoenixin kirjastoa 1940-luvun lopulla. Kuva: / TELA

2 Kirjastotietokanta "Osa kirjaston aakkosellista korttiluetteloa. Kutakin laatikollista vastaa tuhatkunta luetteloitua teosta." Phoenixin kirjastoa 1940-luvun lopulla. Kuva: / TELA Kirjastotietokanta on kirjojen tai lehtien tietojen tietokanta.

3 Kirjastotietokanta "Osa kirjaston aakkosellista korttiluetteloa. Kutakin laatikollista vastaa tuhatkunta luetteloitua teosta." Phoenixin kirjastoa 1940-luvun lopulla. Kuva: / TELA Kirjastotietokanta on kirjojen tai lehtien tietojen tietokanta. Aikaisemmin kirjan tiedot tallennettiin luettelokorttiin ja kortit kortistoon.

4 Kirjastotietokanta "Osa kirjaston aakkosellista korttiluetteloa. Kutakin laatikollista vastaa tuhatkunta luetteloitua teosta." Phoenixin kirjastoa 1940-luvun lopulla. Kuva: / TELA Kirjastotietokanta on kirjojen tai lehtien tietojen tietokanta. Aikaisemmin kirjan tiedot tallennettiin luettelokorttiin ja kortit kortistoon. Atk-tietokannassa kirjan tiedot, viitteet tallennetaan tietueeseen. Kortistoa kutsutaan kirjastotietokannaksi. Kirjastotietokanta on viitetietokanta.

5 Viitetietokanta vs. Kokotekstitietokanta •Kirjastotietokanta sisältää viitteitä kirjoihin tai lehtiin. Siinä ei ei ole kirjojen tai lehtiartikkelien tekstejä. •Tekijä(t):Rinne, Risto •Nimeke:Johdatus kasvatustieteisiin / Risto Rinne, Joel Kivirauma, Erno Lehtinen ; [kuviot: Eila Sinivuori] •Painos:5. uud. p. •Julkaistu:Porvoo Helsinki : WSOY, 2004 •Ulkoasu:268 s. : kuv. ; 24 cm •ISBN:951-0-28904-3 (nid.) •Asiasana:kasvatustiede, (ysa)historia, (ysa)oppihistoria, (ysa)koulutus, (ysa)kasvatushistoria, (ysa)kasvatusteoriat, (ysa)kasvatus, (ysa)kur kas •Kokotekstitietokannassa on kirjojen tai lehtiartikkelien koko sisältö tekstinä. •Ensimmäinen luku • Jukolan talo, eteläisessä Hämeessä, seisoo erään mäen pohjoisella rinteellä, liki Toukolan kylää. Sen läheisin ympäristö on kivinen tanner, mutta alempana alkaa pellot, joissa, ennenkuin talo oli häviöön mennyt, aaltoili teräinen vilja. Peltojen alla on niittu, apilaäyräinen, halkileik­kaama monipolvisen ojan; ja runsaasti antoi se heiniä, en­nenkuin joutui laitumeksi kylän karjalle. Muutoin on ta­lolla avaria metsiä, soita ja erämaita, jotka, tämän tilustan ensimmäisen perustajan oivallisen toiminnan kautta, olivat langenneet sille osaksi jo ison jaon käydessä entisinä aikoina. Silloinpa Jukolan isäntä, pitäen enemmän huolta jälkeentulevainsa edusta kuin omasta parhaastansa, otti vastaan osaksensa kulon polttaman metsän ja sai sillä keinolla seitsemän vertaa enemmän kuin toiset naapurinsa. Mutta kaikki kulovalkean jäljet olivat jo kadonneet hänen piiristänsä ja tuuhea metsä kasvanut sijaan. - Ja tämä on niiden seitsemän veljen koto, joiden elämänvaiheita tässä nyt käyn kertoilemaan.

6 Volter-tietokanta •Turun yliopiston kirjaston kirjastotietokannan nimi on Volter. Se toimii Suomen korkeakoulujen Linnea- nimisessä tietoverkossa. •Kirjailija Volter Kilpi oli Turun yliopiston kirjaston ensimmäinen ylikirjastonhoitaja. •Ylikirjastonhoitaja (1922-1939) Volter Kilpi tarkastelemassa vanhaa Fennica- kokoelmaa. Kuva Phoenixin kirjaston holvista 1930-luvun alkupuolelta. /Turun Sanomat

7 Volter-, Linda- ja Arto –tietokannat käyttävät samaa ATK-kirjastojärjestelmää. Ohjelmisto ja tietokannat toimivat Tieteellinen laskenta Oy:n (CSC) tiloissa Espoossa. Voyager: Integrated Library System yliopistokirjastojen yhteistietokanta universitetsbibliotekens samkatalog Union Catalogue of Finnish University Libraries kotimainen artikkeliviitetietokanta referensdatabas över finländska artiklar Reference Database of Finnish Articles

8 http://kirjasto.utu.fi

9 Teoksen nimi Hakusana(t): Johdatus kasvatustietei Johdatus kasvatustieteisiin Johdatus kasvatustieteeseen

10 http://kirjasto.utu.fi

11

12 Omat tiedot, lainojen uusinta, aineistopyynnöt

13

14 Asiakastiedot ja lainojen uusinta


Lataa ppt "Kirjastotietokanta "Osa kirjaston aakkosellista korttiluetteloa. Kutakin laatikollista vastaa tuhatkunta luetteloitua teosta." Phoenixin kirjastoa 1940-luvun."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google