Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

WWW-Sisällönhallintaohjelmat

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "WWW-Sisällönhallintaohjelmat"— Esityksen transkriptio:

1 WWW-Sisällönhallintaohjelmat
By Jonne pätzold & simo ollinen

2 Mikä on www-sisällönhallintajärjestelmä?
www-sisällönhallintaohjelmistot(WCMS) ovat ohjelmistojärjestelmiä, jotka asennetaan verkkopalvelimille. WCMS ohjelmistoilla voi luoda ja muokata dynaamisia verkkosivuja ja hallinnoida niitä yksinkertaisen selainpohjaisen käyttöliittymän avulla. WCMS ohjelmistot ovat suunniteltu käyttäjille, joilla ei välttämättä ole kokemusta verkko-ohjelmoinnista. WCMS ohjelmistojen ominaisuudet vaihtelevat laajasti. Useimmat CMS:t sisältävät verkkopohjaisen julkaisualustan, ulkoasun hallinnan, RSS-syötteet, versionhallinnan, indeksoinnin, etsi -ja haku toiminnot sekä paljon muita ominaisuuksia. Useimmat WCMS ohjelmistot käyttävät tietokantaa tai jotain muuta sisällönsäilytys- menetelmää tallentaakseen sivuston sisältöä, metatietoa tai muuta järjestelmän mahdollisesti tarvitsemaa tietoa. Useimpiin WCMS järjestelmiin voi luoda uusia käyttäjiä sekä antaa heille oikeuksia esimerkiksi artikkeleiden julkaisuun tai järjestelmänvalvontaan.

3 WordPress Julkaistu: Matt Mullenweg:n ja Mike Little:n toimesta. WordPress on ilmainen ja helppokäyttöinen. Lisenssi: GNU GPLv2+. Pohjautuu b2/cafelog ohjelmaan, kirjoitettu PHP:llä ja tietokantana toimii mysql. Kehitystyöhön voi osallistua kuka tahansa, mutta päätökset hyväksyy WordPress Foundation. WordPress toimii alustana 27% kaikista web sivuista. Liitännäisiä yli Saatavana 56 eri kielellä.

4 Joomla! Julkaistu: Joomla! on ilmainen, avoin ja saatavilla kaikille GPL lisenssin alaisuudessa. Pohjautuu Mambo-ohjelmaan, kirjoitettu PHP:llä. Entinen omistaja Miro International Pvt. Ltd. Kehitystyöstä vastaa alkuperäinen tiimi (The Joomla Project Team). Latauksia yli 78 miljoonaa, sekä yli 7700 ilmaista ja maksullista lisäosaa ladattavana Joomla! Extensions Directory™:stä. Saatavilla 65 eri kielellä.

5 Drupal Julkaistu: 18.5.2000. Alun perin kirjoittanut Dries Buytaert.
Drupal on ilmainen, avoin ja saatavilla kaikille GPL lisenssin alaisuudessa. Drupal on kirjoitettu PHP:llä, käyttäen Symfonya. Koostuu Drupal Coresta sekä saatavilla olevista moduuleista ja teemoista. Drupal yhteisöön kuuluu yli miljoona jäsentä, joista noin 104,200 käyttäjää osallistuu aktiivisesti projektin kehittämiseen. Saatavilla yli 35,800 ilmaista modulia ja yli 2,300 ilmaista teemaa Saatavilla 110 eri kielellä.

6 Vahvuuksia #1 wordpress #2 joomla! #3 drupal Helppo asentaa.
Muokattavissa (paljon enemmän liitännäisiä ja teemoja kuin kilpailijoilla). Paljon käyttäjiä, joten ongelmatilanteissa googletus tuottaa hyvää tulosta. Loistaa verkkoyhteisöpalveluissa (Facebook ja MySpace kaltaiset sivustot). Verkkokauppa nopeammin pystyyn kuin kilpailijoilla. Ei hirveän tekninen. Teknisesti kehittynein näistä kolmesta. Syö vähemmän resursseja kuin kilpailijat. Asentajan unelma, antaa suoraan muokata järjestelmätiedostoja.

7 Lähteet https://en.wikipedia.org/wiki/WordPress


Lataa ppt "WWW-Sisällönhallintaohjelmat"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google