Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

6 Tärkeä työsopimus s. 48-51.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "6 Tärkeä työsopimus s. 48-51."— Esityksen transkriptio:

1 6 Tärkeä työsopimus s

2 Työnhaun perusasiat Työpaikan etsimisen tapoja:
Työpaikkailmoitusten seuraaminen (mol.fi) Ilmoittautuminen työnhakijaksi työ- ja elinkeinokeskuksessa Suorat yhteydenotot mahdollisiin työpaikkoihin Henkilökohtaiset suhteet Työpaikan hakeminen Työhakemus (mukana ansioluettelo = cv) Työhaastattelu Työsuhteen solmiminen Työsopimus (mahdollinen 4kk:n koeaika) Kaksi linkkiä työhaastatteluun:

3 Työsopimuksessa sovittavat asiat:
Työsuhde perustuu työsopimukseen Työsopimuksessa sovittavat asiat: Työtehtävät Palkan määräytyminen Työsuhteen kesto Mahdollinen koeaika Irtisanomisaika Video työsopimuksesta:

4 Vakituisen työsuhteen päättäminen
Irtisanominen (irtisanomisaika) Purkaminen (heti) Työntekijä Ei tarvitse ilmoittaa syytä Irtisanomisaika 14 vrk Yli 5 v. työssä > 1 kk Työntekijä Palkka jää maksamatta Työturvallisuus ei ole kunnossa Työnantajan edustajien asiaton käytös (esim. kiusaaminen) Purkamisen syynä on siis aina se, että vastapuoli on rikkonut työsopimusta. Työnantaja Työntekijälle ei riitä työtä tehtäväksi eikä työnantajalla ole kykyä maksaa palkkaa (=tuotannollis-taloudelliset syyt) Irtisanomisaika 14 vrk-6 kk (alle 1 vuosi töissä – 12 v.) Työnantaja Työntekijä laiminlyö toistuvasti työtehtävänsä Työntekijä laiminlyö työturvallisuuden Työntekijän asiaton käytös (esim. humalatila tai solvaaminen) - Myös lomauttaminen mahdollista (tilapäinen tauko, ei irtisanota) - Työtodistus työn päätyttyä

5 Työhakemus:

6


Lataa ppt "6 Tärkeä työsopimus s. 48-51."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google