Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Luova kirjoittaminen 1. Kirjoita 5 minuuttia ensimmäisestä mieleen tulevasta aiheesta. Miltä kirjoittaminen tuntui? Oliko vaikeaa saada kirjoittaminen.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Luova kirjoittaminen 1. Kirjoita 5 minuuttia ensimmäisestä mieleen tulevasta aiheesta. Miltä kirjoittaminen tuntui? Oliko vaikeaa saada kirjoittaminen."— Esityksen transkriptio:

1 Luova kirjoittaminen 1. Kirjoita 5 minuuttia ensimmäisestä mieleen tulevasta aiheesta. Miltä kirjoittaminen tuntui? Oliko vaikeaa saada kirjoittaminen alkuun? 2. Kirjoita lapun aiheesta uudet viisi minuuttia. - Miten kirjoittaminen sujui nyt?

2 Muistiinpanot: Luova kirjoittaminen
Luovuus vaatii rentoa otetta ja sitä voi ruokkia harjoittelemalla. Luovuus ei ole trendiaaltojen matkimista tai yritys kuulostaa hienolta, vaan luovuus syntyy jokaisen sisällä. Luovuuden voi saada helpommin esiin mielikuva- ja kirjoitusharjoituksilla.

3 Luovuus esiin Valitse jokin esine
Tee siitä kirjoituksessasi inhimillinen ja kerro sen tunteista ja ”elämästä” minä-muodossa -> vältä kertomasta suoraan, mistä esineestä on kysymys

4 Luovuus esiin Valitse jokin materiaali (puu, pumpuli, tiili…)
Kirjoita siitä mahdollisimman monta mieleesi tulevaa adjektiivia (väh. 10) Kirjoita jostain kokemuksestasi lyhyt kuvaus, jossa käytät materiaalista keksimiäsi adjektiivejä. Kirjoita kuvaus kokonaisin virkkein.

5 Kuka kertoo ja kenen näkökulmasta?
Aamiaispöydässä Pöydässä oli muroja ja hedelmiä. Minun ei tehnyt mieli mitään. Halusin leikkimään. Tai nukkumaan. Tai ehkä kuitenkin vähän maistaa banaania. No se olikin ihan hyvää. Hyi, en halua enempää, miksi aina tuputetaan. Nyyh.

6 Kuka kertoo ja kenen näkökulmasta?
Millähän päällä sitä tänä aamuna ollaan? Tuleeko itkua vai hymyä? Tarjoan nyt kuitenkin ensin banaania, jospa se maistuisi? Noh, ei ilmeisesti. No entäs muroja? Ai, ei niitä ainakaan. No kokeillaan vielä banaania. Hienoa!

7 Kuka kertoo ja kenen näkökulmasta?
Hienoa, nyt kaikki ovat vihdoin hereillä. Nuuh, haisee aamupalalta. Saisinkohan minäkin vähän? Hah, nyt putosi jotain lattialle. Muroja, nam! Nyt tuli banaaniakin.

8 Luovuus esiin Kirjoita yhdestä eri tapahtumasta kahdesta eri näkökulmasta. Tapahtumavaihtoehdot Poliisiasemalla Lentokentällä Sukujuhlissa


Lataa ppt "Luova kirjoittaminen 1. Kirjoita 5 minuuttia ensimmäisestä mieleen tulevasta aiheesta. Miltä kirjoittaminen tuntui? Oliko vaikeaa saada kirjoittaminen."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google