Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Ylioppilastutkinto Lyseo syksy OHJEITA KOKELAILLE  Muista tuoda henkilöllisyystodistus kokeeseen.  Kokeeseen saavutaan ajoissa viimeistään klo.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Ylioppilastutkinto Lyseo syksy OHJEITA KOKELAILLE  Muista tuoda henkilöllisyystodistus kokeeseen.  Kokeeseen saavutaan ajoissa viimeistään klo."— Esityksen transkriptio:

1 Ylioppilastutkinto Lyseo syksy 2016

2 OHJEITA KOKELAILLE  Muista tuoda henkilöllisyystodistus kokeeseen.  Kokeeseen saavutaan ajoissa viimeistään klo 8.00, nimenhuuto saliin alkaa viimeistään klo 8.30.  Eväät, välineet ja vaatteet tarkistetaan saliin mennessä.  Rehtori ilmoittaa ennen nimenhuutoa, että kännyköitä ja muita elektronisia laitteita (esim. kellot) ei saa viedä saliin.  Valvoja muistuttaa vielä ennen saliin menoa, että kännykät pois. Tämän jälkeen kokelaalla havaittu kännykkä tai muu luvaton laite tulkitaan vilpin yritykseksi.

3 OHJEITA KOKELAILLE  Salissa mennään suoraan istumaan omalle numeroidulle paikalle.  Pöydän vieressä oleva tuoli on VAIN EVÄITÄ varten.  Aineenopettaja antaa teknisiä ohjeita kokeen osalta.  Rehtori avaa kokeen, jonka jälkeen hiljaisuus.  Jos kokelaalla on asiaa valvojille, niin käsi ylös ja valvoja tulee paikalle.

4 OHJEITA KOKELAILLE  WC:n edessä on odotustuoli. Silloin kun tuoli on vapaa, voit lähteä kävelemään kohti sitä. Valvoja opastaa siitä WC:hen. Lähtiessäsi käännä vastauspaperit nurinpäin.  Tupakkataukoja yms. ei ole kokeen aikana lupa järjestää. Muista myös savuton oppilaitos ts. tupakointi ennen kokeen alkua salin edessä on kielletty.

5 OHJEITA KOKELAILLE  Muista täyttää koepaperit ja optiset lomakkeet asianmukaisesti.  Kokeet kirjoitetaan lyijykynällä, jonka jälki ei saa olla liian himmeä: sopiva lyijykynä on HB tai nro 2. Samoin kuulakynän jäljen on oltava yhtenäinen ja tahraamaton.  Koesuoritukset tulee kirjoittaa selvästi ja siististi.

6 OHJEITA KOKELAILLE  Korjaukset/muutokset tehdään siististi ja yksiselitteisesti. Muutokset samalla kynällä kuin alkuperäinen teksti on kirjoitettu.  Vastausten luonnostelut (=konseptit/sutut) on selkeästi yliviivattava. Samoin vastaukset, joita kokelas ei halua arvosteltavan.

7 OHJEITA KOKELAILLE  Kokeesta saa poistua aikaisintaan klo 12.00.  Vastaukset palautetaan lukioittain omiin laatikoihin. Tarkista ennen palautusta, että kaikki merkinnät ym. on tehty asianmu- kaisesti, vastaukset ovat numerojärjestyksessä taitetun kokoarkin sisässä ja yliviivatut luonnostelukonseptit ovat samassa nipussa viimeisinä.

8 OHJEITA KOKELAILLE  Tarkista vastausten lukumäärä (ylimääräisistä vastauksista sakotetaan)!  Puhtaat konseptit ja tehtäväpaperit palautetaan omiin laatikkoihinsa.  Yksi kokelas kerrallaan palauttaa vastaukset.  Rehtori ilmoittaa kokeen päättymisestä, sen jälkeen ei saa tehdä mitään merkintöjä.  Kokelas ei saada viedä salista mitään papereita.

9 OHJEITA KOKELAILLE  Matematiikan, fysiikan, kemian ja maantieteen kokeissa saa käyttää laskinta ja hyväksyttyä taulukkokirjaa.  Aineenopettaja kertoo millainen laskin ja taulukkokirja on sallittu kokeessa.  Laskimeen ja taulukkokirjaan kokelas liimaa nimensä ja matematiikan kokeen tason (N=Mab ja M=Maa). Laskimen ohjevihkosia ei saa tuoda kokeeseen.

10 OHJEITA KOKELAILLE  Laskimet ja taulukkokirjat tuodaan lukion Viitaniemen toimistoon VN.A3.223b (toinen kerros) tarkistettavaksi päivää ennen kyseistä koetta klo 10.00 mennessä. Laskin on tyhjennettävä ja taulukkokirjassa ei saa olla mitään merkintöjä.

11 Matematiikan koejärjestelyjä Kokeessa on kaksi osiota A ja B. A-osiossa ei saa käyttää laskinta. Kun kokelas haluaa lopettaa A-osan tekemisen hän nousee seisomaan. Tällöin valvoja tulee hakemaan häneltä A-osan tehtävä- ja vastauspaperit (myös suttu- paperit!), minkä jälkeen kokelas saa avata laskimen sisältävän pussin. Päävalvoja kuuluttaa salissa muistutuksen A-osan palautusajasta puoli tuntia ennen A-osan koeajan päättymistä.

12 A-osan määräajan päättyessä valvojat keräävät palauttamatta olevat A-osiot kokelailta. HUOM. kokelaat, joille on myönnetty pidennetty koeaika, saavat jatkaa A-osan tekemistä enintään puolet heille myönnetystä pidennysajasta. Kokelaat palauttavat B-osan ratkaisut B-osan tehtäväpaperin välissä. Yliviivatut konseptit (sutut) palautetaan samassa nipussa vastausten kanssa sekä A- että B-osassa.

13 Ylioppilastutkintolautakunta on antanut ainekohtaisia ohjeita, joihin jokaisen opiskelijan on tarpeellista tarkemmin tutustua ao. opettajan kanssa. www.ylioppilastutkinto.fi

14

15

16

17 ÄKILLINEN SAIRASTUMINEN Mikäli sairastut kirjoitusaamuna: Ê SOITA: Rehtori Osmo Polas 040 341 4793 Rehtori Ari Pokka 040 341 4160 Rehtori Juhani Takkinen 040 341 4787 Koulutuspäällikkö Taina Roivainen 040 341 6165 Ë HANKI LÄÄKÄRINTODISTUS SAMANA PÄIVÄNÄ Ì TARPEEN VAATIESSA KIRJOITUKSET JÄRJESTETÄÄN ERILLISESSÄ TILASSA TAI JOPA SAIRAALASSA Í ÄKILLINEN SAIRASTUMINEN HUOMIOIDAAN KOESUORITUKSEN ARVIOINNISSA (LÄÄKÄRINTODISTUS) PIENI FLUNSSA EI OLE ESTE OSALLISTUMISELLE!


Lataa ppt "Ylioppilastutkinto Lyseo syksy OHJEITA KOKELAILLE  Muista tuoda henkilöllisyystodistus kokeeseen.  Kokeeseen saavutaan ajoissa viimeistään klo."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google