Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

ABI-INFO Päättöarviointi Yo-kirjoitukset Tulokset ja yo-juhla

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "ABI-INFO Päättöarviointi Yo-kirjoitukset Tulokset ja yo-juhla"— Esityksen transkriptio:

1 ABI-INFO Päättöarviointi Yo-kirjoitukset Tulokset ja yo-juhla
Penkkarit

2 Päättöarviointi Oppiaineen oppimäärän arvosana määräytyy opiskelijan opiskelemien pakollisten ja opetussuunnitelman perusteissa määriteltyjen valtakunnallisten syventävien kurssien kurssiarvosanojen aritmeettisena keskiarvosanana. Löydät pakolliset ja valtakunnalliset syventävät Lyska-vihon sivulta 16 alkaen.

3 Päättöarviointi Pakollisten ja valtakunnallisten syventävien kurssien pohjalta muodostuvaa arvosanaa on mahdollista korottaa koulukohtaisten syventävien ja soveltavien kurssien pohjalta saadulla lisänäytöllä. opiskelijan arvioinnista päättävien harkinnan perusteella, mikäli opiskelijan tiedot ja taidot ovat oppiaineen päättövaiheessa kurssiarvosanojen perusteella määräytyvää arvosanaa paremmat. erillisessä kuulustelussa (=yo-tentit).

4 Hylättyjen kurssisuoritusten enimmäismäärä
pakollisia/syventäviä hylättyjen määrä kursseja 1–2 kurssia 0 3–5 kurssia 1 6–8 kurssia 2 9 kurssia tai enemmän 3

5 Suoritusmerkintä numeron sijaan?
Opiskelija on oikeutettu saamaan suoritusmerkinnän liikunnasta ja sellaisista oppiaineista, joissa opiskelijan suorittama oppimäärä käsittää vain yhden kurssin sekä valinnaisista vieraista kielistä, mikäli opiskelijan suorittama oppimäärä niissä käsittää vain kaksi kurssia. (Lukion opetussuunnitelman perusteet 2003, s.224). Jos haluat, että jokin arvosana muutetaan suoritusmerkinnäksi, käy ilmoittamassa asia koulusihteerille tai lopolle maaliskuun aikana lomakkeella. Harkitse tarkasti onko arvosanan poisjättämisellä sinulle hyötyä. Useimmiten mahdollisissa hyväksiluvuissa myöhemmissä oppilaitoksissa edellytetään että arvosana näkyy.

6 YO-kirjoitukset

7 Ennen kirjoituksia Seuraa ilmoitustaulua ja Pedanettiä! Yleisinfot
Preliminäärikokeet Yo-tentit eli suulliset kuulustelut eli korotustentit Ainekohtaiset ohjeet Lukuloma on lukemista varten, ei lomailua varten.

8 Yo-tentit Kolmen tunnin keskusteleva koetilaisuus.
Max noin 10 opiskelijaa. Mahdollisuus korottaa koko oppimäärän arvosanaa. Tehokas valmentautuminen kirjoituksiin. Tarkat ainekohtaiset ohjeet. Erityisen tärkeä niissä reaaliaineissa, joissa ei ole preliminäärikokeita. Ilmoittautuminen Pedanetissa (YO) mennessä. Aikataulu Pedanetissa 9.2.

9 Kuuntelukokeet Lyseon, Ekamin Kotekon ja Langinkosken koulujen kielistudiot. Kuuntelupaikat selviävät noin viikko ennen koetta Pedanetista ja Lyseon ilmoitustaululta. Osa kuunteluista järjestetään kahdessa ryhmässä. Tällöin osa joutuu odottamaan valvotussa tilassa. Evästä voi olla mukana, mutta ei kännykkää tai mitään kokeeseen liittyvää.

10 Koepäivät; kirjalliset kokeet
Paikka: Haukkavuoren koulun sali, kaikissa muissa kokeissa paitsi lyhyiden kielten kokeissa, jotka kirjoitetaan Lyseolla. Haukkavuorella kirjoittavat myös lisäaikaa saaneet. Ne, joille on myönnetty erillinen tila, kirjoittavat Lyseolla. Olemme vieraita Haukkavuorella, muista käyttäytyä hyvin. EI autoja Haukkavuoren pihalle, ei myöskään Langinkosken tai Ekamin!

11 Laskinten ja taulukkokirjojen ennakkotarkistus
Merkitse laskimen ja taulukon kansiin nimi esim. maalarinteipillä JO KOTONA ennen palauttamista koululle.   Fysiikka Ma 9.3. klo A-talo, apulaisrehtorin huone. Kokeen jälkeen viet laskimen mukanasi kotiisi.  Matematiikka ja kemia Ma klo A-talo, tarkempi paikka ilmoitetaan myöhemmin. Matematiikan kokeen jälkeen laskin jää koesaliin, mikäli osallistut kemian kokeeseen.  Laskimet ja taulukkokirjat viedään koesaliin koulun toimesta.

12 Muistettavaa kirjoituspäivänä
Ei matkapuhelimia tai muita teknisiä laitteita kouluun, ei myöskään kielikokeen odotustilaan! Ei mitään omia papereita! Ei mitään tekstejä (paidassa, eväissä) kirjoitussaliin! Kunnon eväät! Hyvä yrittämisen meininki!

13 Ohjeita kirjoitussaliin
Tarkista ennen saliin menoa kokelasnumerosi. Oikean istumapaikan löydät kirjoitussalin ulkopuolelle kiinnitettävästä istumajärjestyksestä. Kirjoita jokaiseen paperiin nimesi, allekirjoitus ja kokelasnumero. Lyijykynä HB tai 2. Lue tehtävänanto huolella. Vastaa siihen mitä kysytään. Yliviivaa luonnospaperit.

14 Ohjeita kirjoitussaliin reaalikokeessa
Tehtäväpaperissa ilmoitetaan vastausten enimmäismäärä. Tätä ei saa ylittää. Yksi vastaus on kirjoitettava kokoarkille ensimmäiseltä sivulta alkaen. Jokainen tehtävä eri paperille. Vastauksen otsikko: aineen nimi tai lyhenne ja tehtävän numero: esim. TE 3 Millimetripaperia voi pyytää valvojalta. Värikyniä saa käyttää, mutta ei punaista.

15 Mutkia matkassa? Jos osallistumisoikeutta ei ole, koe poistetaan kokelaan aineyhdistelmästä. (Ei kokeen yrityskerta, maksua voi yrittää anoa takaisin.) Jos myöhästyt, tiedustele aina kansliasta mahdollisuutta päästä vielä mukaan kokeeseen. Jos olet sairas Kirjoituksiin osallistutaan useimmiten sairaanakin. Toimita koululle lääkärintodistus, josta ilmenee työkyvyttömyysaika. Jos olet niin sairas, että tarvitset erityisjärjestelyjä, soita rehtorille kotiin aamulla klo 7 jälkeen.

16 Mutkia matkassa? Vilppi
Kaikki kyseisen tutkintokerran kokeet hylätään. Jos jäät saapumatta, koe katsotaan keskeytyneeksi ja hylätyksi. Kokelaan tulee osallistua kyseisen aineen kaikkiin koetilaisuuksiin.

17 Arvostelu Alustava arvostelu koulussa, lopullinen arvostelu ylioppilastutkintolautakunnassa. Kompensaatio Jos kokelas on hylätty yhdessä pakollisessa kokeessa, lautakunta voi tietyin edellytyksin antaa hänelle ylioppilastutkintotodistuksen, johon hylätty arvosana merkitään. Jos kokelas ei halua kompensaatiota, tulee hänen ilmoittaa siitä ylioppilaslautakunnalle. Tarkistusarvostelu Hakemus tehtävä 14 päivän kuluessa siitä ajankohdasta, jolloin kokelaalla on ollut tilaisuus saada arvostelun tulos henkilökohtaisesti tietoonsa. Maksullista! Koepapereihin tutustuminen Asiointi suoraan lautakuntaan. Maksullista!

18 Arvostelu Alustavan arvostelun saat tietoosi opettajaltasi. Kokeesi tarkastaneen opettajan löydät kokelasnumerosi perusteella ilmoitustaululta. Kysy alustavia tuloksia opettajaltasi s-postilla. Muista mainita viestissä oma nimesi ja kokelasnumerosi.

19 Tulokset ja yo-juhla Lukio ilmoittaa YO-tutkintolautakunnalle viimeistään 4.5. ne kokelaat, jotka eivät saa päättötodistusta. YO-tulokset ovat julkisia viimeistään 25.5. Jos kokelas ei halua nimeään julkistettavan, tulee hänen pyytää kirjallisesti sekä lukiota että lautakuntaa poistamaan nimensä julkaistavaksi tarkoitetusta nimilistasta. Pyyntö on esitettävä hyvissä ajoin ennen tulosten valmistumista. YO-juhlien harjoitukset ovat perjantaina klo 15. Nimikoitu lakki mukaan harjoituksiin. YO-juhla on lauantaina klo 10 Kotkan kirkossa.

20 Hyväksytyn kokeen uusiminen
Hyväksytyn kokeen saa uusia kokeen yhden kerran. Hyväksytyn kokeen uusimisella ei ole aikarajaa. Myös kokeen, josta lautakunta on antanut arvosanan laudatur, saa uusia. Ilmoittautuminen viimeistään 1.6. Lyseon kansliaan.

21 Hylätyn kokeen uusiminen
Hylätyn pakollisen kokeen saa uusia kaksi kertaa tätä tutkintokertaa välittömästi seuraavien kolmen tutkintokerran aikana. Vaativamman tasoisen kokeen saa uusittaessa vaihtaa, mikäli pakollisiin kokeisiin sisältyy yksi vaativamman tason koe. Ilmoittautuminen viimeistään 1.6.

22 Lisätietoa ylioppilastutkinnosta
Pedanet, Kotkan lyseon lukio,Ylioppilastutkinto

23 Ennen penkkaripäivää Abigaalan ohjelma, laulujen sanat ja mahdolliset palkinnot perusteluineen ja abivideo on tuotava ennakkotarkastukseen lopolle ke klo mennessä.

24 Penkkaripäivän aatto Abigaalan harjoitukset sekä gaalasalin koristelu ke klo alkaen.

25 Penkkaripäivä Riemukas, mutta asiallinen käytös.
Ketään ei saa loukata. Sisällä ei saa heittää karkkia tms. Ei sellaisia asuja tai muuta rekvisiittaa, jonka voi tulkita uhaksi. Mitään lisäkuluja ei saa aiheutua. Minkäänlaista sotkemista ei sallita. Kaikki päihteet ovat ehdottomasti kiellettyjä.

26 Penkkaripäivä Abigaala Toivo Pekkasen koulun salissa klo 10.
Rekka-ajelun aikataulu kannattaa sopia muiden lukioiden kanssa. Muistakaa varovaisuus ja hyvä käytös alakoulujen pihalla. Tarpeeksi vaatetta päälle rekka-ajelulle!!!


Lataa ppt "ABI-INFO Päättöarviointi Yo-kirjoitukset Tulokset ja yo-juhla"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google