Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Matti Putila Varala-Tiimi Ry, Taitoluistelun inkluusio ja kansainvälistä kilpailutoimintaa.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Matti Putila Varala-Tiimi Ry, Taitoluistelun inkluusio ja kansainvälistä kilpailutoimintaa."— Esityksen transkriptio:

1 Matti Putila Varala-Tiimi Ry, Taitoluistelun inkluusio ja kansainvälistä kilpailutoimintaa

2 Varala-tiimi ry toimii Tampereen alueella. Seura on perustettu vuonna 1997 Seurassa on kolme jaostoa:  Lasten liikunta jaosto  Liikunnanohjausjaosto  Taitoluistelujaosto Taitoluistelujaostossa yhtenä ryhmänä toimii soveltavan luistelun ryhmä Varala-Tiimi Ry:n soveltava taitoluisteluryhmä aloitti toimintansa vuonna 2011. Toiminnan yhtenä kulmakivenä on lisätä lasten ja nuorten aktiivisen liikunnan määrää ja näin edistää fyysistä kunto- ja toimintakykyä. Mieluisalla harrastuksella parannetaan itsetuntoa ja –hallintaa sekä annetaan mahdollisuus sosiaallisten kontaktien tasavertaiseen lisäämiseen ja yhteistyötaitojen kehittämiseen. Tavoitteena on myös saada tietoa erityislasten ja nuorten perheille sekä tukijoukoille luisteluharrastuksesta yhtenä mahdollisena harrastuslajina.

3 Tällä hetkellä soveltavassa ryhmässä luistelee 8 taitoluistelijaa. Ryhmä harjoittelee 2 kertaa viikossa avoimen sekä soveltavan liikunnan periaatteiden mukaisesti erillisenä toimintana ja 1 kertaa viikossa soveltavan rinnakkaistoiminnan periaatteiden mukaisesti. Periaatteena on harrastaa ja harjoitella tasavertaisesti seuran kaikkien taitoluistelijoiden kanssa Jokaiselle luistelijalle on laadittu omat yksilölliset tavoitteet Yhdessä urheilijan kanssa. Suurimmalla osalla heistä on oma ohjelma, jolla he Halutessaan voivat kilpailla esim Special Olympics sarjoissa niin kotimaassa kuin Myös ulkomailla.

4 Varala-Tiimi ry:n toiminnassa painotetaan myös vahvasti avoimen ja soveltavan rinnakkaistoiminnan kehittämiseen sekä olemassa olevien luistelijoiden sosiaaliseen inkluusioon. Avoimen ja soveltavan toiminnan kehittäminen jossa järjestetään kaikille avoin soveltavan luistelun tutustumispäiviä. Tarkoituksena on saada uusia harrastajia lajin pariin. Erillinen soveltava rinnakkaistoiminta, jossa järjestetään vertaisryhmätoimintana esim tonttuluistelupäivä, jonne jokainen seuran soveltavan ryhmän luistelija voi kutsua kavereitaan, läheisiään jne.. mukaan luistelemaan. Sosiaalinen inkluusio, luistelutapahtuma jossa on mukana seuran kaikki luistelijat, vanhemmat sekä tukijoukot.

5 Varala-Tiimi ry järjestää vuosittain kahdet taitoluistelukilpailut Tampereella, joissa kummassakin on yhtenä sarjana Special Olympics sarjat. Kilpailuista joulukuussa järjestettävät Santa Claus taitoluistelukilpailut ovat kansainväliset. Santa Claus kilpailuun osallistuu vuosittain n. 300 - 350 taitoluistelijaa. Kilpailut kestävät 3 päivää. Special Olympics sarjoihin on osallistunut 3-4:stä maasta taitoluistelijoita. Seurassa kilpailujen järjestäminen tehdään talkootyönä, johon osallistuu kaikki seuran luistelija ja heidän vanhemmat sekä tukijoukkoja. Kilpailujärjestelyissä on myös mukana tasavertaisesti soveltavan ryhmän luistelijat tukijoukkoineen. Myös tämä toiminta on vahvasti tukenut inkluusiota seurassamme.

6

7 Varala-tiimi ry:n soveltavan ryhmän taitoluistelijat ovat myös Osallistuneet kansainvälisiin kilpailuihin ulkomailla. Niistä esimerkkinä mm. Special Olympics talvimaailmankisat Etelä-koreassa Special Olympics Euroopankisat venäjällä Vienna Specials Itävallassa Inclusive Skating kilpailut Skotlannissa Kotimaassa Special Olympics taitoluistelukilpailuja on vuodessa 3 – 4.

8 KIITOS!!! matti.putila@gmail.com www.varalatiimi.fi


Lataa ppt "Matti Putila Varala-Tiimi Ry, Taitoluistelun inkluusio ja kansainvälistä kilpailutoimintaa."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google