Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Matemaattisten aineitten ryhmä Nurmon yläasteella

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Matemaattisten aineitten ryhmä Nurmon yläasteella"— Esityksen transkriptio:

1 Matemaattisten aineitten ryhmä Nurmon yläasteella

2 Mitä? Nurmon yläasteella on syksyllä 2009 aloittanut ensimmäinen matemaattisiin aineisiin erikoistunut opetusryhmä. Ensi syksynä 7-luokan aloittaa uusi vastaava ryhmä.

3 Miksi? Tavoitteena on koota yhteen matemaattisista aineista kiinnostuneita oppilaita ja näin päästä näissä oppiaineissa opiskelemaan syvemmin peruskoulun oppisisältöjä.

4 Miten? Matematiikassa, fysiikassa ja kemiassa syvennetään opetussuunnitelmaan kuuluvia taitoja tavallisten tuntien puitteissa. 8- ja 9-luokilla matemaattiset aineet korvaavat yhden vuosiviikkotunnin (val) valinnaisaineen. Valinnaisella kurssilla opiskellaan sekä uusia sisältöjä että syvennetään jo opittua.

5 Tuleeko ylimääräisiä tunteja?
Matikkaryhmäläisille ei tule lukujärjestykseen oppitunteja enempää kuin muillekaan. Matematiikassa, fysiikassa ja kemiassa ei tavallisten tuntien puitteissa juurikaan mennä peruskoulun opetussuunnitelman oppisisältöjen yli, vaan syvennetään niitä esim. tekemällä käytännön kokeita.

6 Mitä opiskellaan 8- ja 9- luokilla valinnaisaine jakaantuu kemiaan fysiikkaan ja matematiikkaan. 8 luokalla tehdään kemiassa ja fysiikassa hieman haastavampia oppilastöitä, kuin tavallisilla tunneilla. 9 luokalla opetellaan lisäksi tarkemmin fysiikan ja kemian laskutehtäviä. Tutustutaan myös ohjelmointiin

7 Mitä opiskellaan Matematiikassa haetaan vahvaa pohjaa ja laskurutiineja lukion matematiikan opiskelua varten. 9- luokalla voidaan opiskella jo joitakin lukion oppisisältöihin kuuluvia asioita. Lisäksi tehdään yritysvierailuja. Vierailukohteita vovat olleet esim. Seilab- laboratorio Seinäjoella ja Olkiluodon ydinvoimala.

8 Oppilaiden mielestä mukavaa on ollut:
Superpallon ja sädetikkujen teko Aurinkogrilli Bakteeriviljelmät ”CSI- rikoslabra-työ” Yritysvierailut Oppituntien rentous Luokan rauhallisuus Kaikki haluavat opiskella

9 Onko opiskelu raskasta ja vaikeaa?
Opiskelusta ei ole tarkoitus tehdä yhtään raskaampaa. Luokan tasosta riippuen voidaan myös tavallisilla matematiikan, fysiikan ja kemian tunneilla ottaa enemmän asiaa, mutta arvostelu on sama kuin tavallisillakin luokilla.

10 Pääsyvaatimuksia? Matematiikan ja fysiikka-kemian numerot kahdessa viimeisessä todistuksessa 9 tai 10. Kaikkien aineiden keskiarvo n. 8,5. Lisäksi vaaditaan tietenkin kiinnostusta matemaattisia aineita kohtaan. Jos kiinnostusta on, mutta kaikki pääsyvaatimukset eivät täyty, kannattaa hakemus lähettää silti. Vaatimuksista voidaan tarvittaessa joustaa ja mahdolliseen pääsykokeeseen kutsutaan jokainen hakija.

11 Kuinka haetaan? Matemaattisiin aineisiin painottuvaan ryhmään haetaan koulun kotisivuilla olevasta linkistä. Nurmon alueen alakoulut lähettävät todistustiedot keskitetysti Muualta hakevia pyydetään lähettämään jäljennökset 5lk kevään ja 6lk syksyn todistuksista tai arvosanakoonnit osoitteeseen: Nurmon yläaste / rehtori Toukotie 3 60550 Nurmo

12 Pääsykoe Mahdollinen pääsykoe järjestetään 7.2. 2017 klo 9-11.
Kokeesta ilmoitetaan hakijoille erikseen Tieto kokeesta tulee myös koulun kotisivuille Tieto valituille tulee maaliskuussa


Lataa ppt "Matemaattisten aineitten ryhmä Nurmon yläasteella"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google