Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kurinpito kaudella 2015 Tapio Rantala kurinpitopäällikkö Meidän kaikkien peli -seminaari 10.1.2015 Holiday Club Tampereen kylpylä.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kurinpito kaudella 2015 Tapio Rantala kurinpitopäällikkö Meidän kaikkien peli -seminaari 10.1.2015 Holiday Club Tampereen kylpylä."— Esityksen transkriptio:

1 Kurinpito kaudella 2015 Tapio Rantala kurinpitopäällikkö Meidän kaikkien peli -seminaari Holiday Club Tampereen kylpylä

2 Kurinpitopäällikön toimivalta
Kurinpitopäällikön toimivaltaan kuuluvat sellaiset kilpailutilanteisiin ja ottelutapahtumiin (muun muassa superpesislisenssiin tai ykköspesislisenssiin liittyvät ottelutapahtumiin kuuluvat asiat, otteluiden järjestämismääräykset, muut superpesisotteluita koskevat oheistukset ja määräykset), joista seurauksena on: enintään viiden (5) ottelun kilpailu- ja toimitsijakielto, huomautus seuralle tai henkilölle yksityisluontoinen tai julkinen varoitus seuralle tai henkilölle sakko, jonka määrä voi olla enintään € Kurinpitopäälliköllä on myös oikeus kilpailutilanteissa annettujen rangaistuksien poistamiseen tai lieventämiseen. Samanaikaisesti voidaan käyttää useampaa rangaistusta, jos se asian laatuun nähden on oikeudenmukaista.

3 Kurinpitomenettelyn perusperiaatteet
Kurinpitomenettelyn on oltava Avointa ja läpinäkyvää Puolueetonta ja oikeudenmukaista Riittävän nopeaa Päätökset ja menettely perustuvat voimassa oleviin määräyksiin, sääntöihin ja sopimuksiin ja ne on perusteltava riittävästi. Asianosaisille varataan tilaisuus tulla kuulluksi. Selvityspyynnöt seurojen yhteyshenkilöille, jotka toimittavat edelleen pelaajalle ja/tai muille asianosaisille. Ratkaisut pyritään antamaan kahden vuorokauden sisällä siitä, kun kurinpitopäällikkö on saanut asiasta tiedon. Päätöksiin voi hakea muutosta Superpesiksen hallitukselta ja edelleen sen jälkeen Urheilun oikeusturvalautakunnalta. Selvityspyynnössä kurinpitopäällikkö ilmoittaa, onko pelaaja väliaikaisessa pelikiellossa, vai saako hän pelata.

4 Katsaus kauteen 2014 Kurinpitopäällikölle raportoitiin kaikista sarjoista yhteensä 34 tapausta (vuonna ) Kurinpitomenettelyyn johti 19 tapausta, 15 tapausta ei johtanut toimenpiteisiin (vuonna /20). Keskeiset syyt Fyysisen koskemattomuuden loukkaaminen ja provosointi Varapaidat Samassa ottelussa tuomitut useammat rangaistukset tai ottelun jälkeen annetut rangaistukset Epäurheilijamainen käytös lehdistötilaisuudessa tai muutoin 10 11 5 8

5 Näkymät kauteen 2015 Halli SM -turnaus  Ei yhtään tapausta kausilla 2013 ja 2014. Varapaitasäännösten noudattaminen ”helppo rasti” korjata Jokaisella joukkueella oltava varapaidat. Koskemattomuus Tuomarin koskemattomuuden loukkauksesta seuraa pelisääntöjen mukaan aina ottelurangaistus. Säännös on yksiselitteinen. Rangaistukset voidaan välttää sillä, että pelaajille painotetaan, että tuomariin ei kosketa. Kanssapelaajan koskemattomuuden loukkaaminen  Pesis ei ole kontaktilaji, joten tämän tyyppisten tilanteiden pitäisi olla vältettävissä. Myöskään provosointi, jolla haetaan kontaktin syntymistä, ei ole hyväksyttävää. Pelaajien koskemattomuus suhteessa yleisöön turvattava ja päinvastoin. Käyttäytyminen kentällä, lehdistötilaisuuksissa ja kuuluttamossa Tunteiden näyttäminen vs. lajin imagoa haittaavat ylilyönnit Lehdistötilaisuuksista vastaaville henkilöille ja otteluiden kuuluttajille on teroitettava sitä, että tunteet ja ”fanittaminen” pidettävä aisoissa. Tuomareiden tai vastustajajoukkueen piikittely lehdistötilaisuudessa. Vastustajan provosointi tai pelin kulkuun tai tuomareihin vaikuttaminen kuuluttamosta. RESPECT-teema myös pesikseen. Kurinpitomenettelyä koskevat säännöt haltuun!

6 Kurinpitomenettely pähkinänkuoressa
Ottelun jälkeinen raportti tuomarilta tuomarijohtajalle ja tuomarijohtajalta kurinpitopäällikölle Kuulemismenettely  Selvityspyyntö toimitetaan aina asianosaisen seuran yhteyshenkilöksi ilmoitetulle henkilölle, jolla on velvollisuus toimittaa selvityspyyntö viipymättä edelleen kurinpitomenettelyn kohteena olevalle henkilölle sekä tämän huoltajille, mikäli asianosainen on alaikäinen. Seura vastaa siitä, että sen ilmoittamat, yhteyshenkilöä koskevat tiedot ovat aina ajantasaiset. Kurinpitopäälliköllä ei ole velvollisuutta huolehtia siitä, että yhteyshenkilöt huomaavat selvityspyynnöt! Kurinpitopäällikkö voi omasta aloitteestaan tutkia minkä tahansa asian toimivaltansa puitteissa Asianosaisen oikeus saada asia kurinpitoelimen käsiteltäväksi Kurinpitoelimen on toimivaltansa puitteissa tutkittava otteluun liittyvä tapahtuma tai asia ottelun osapuolena olleen seuran pyynnöstä, ellei pyyntö ole selvästi perusteeton. Tutkintapyyntö on tehtävä kirjallisesti viimeistään ottelua seuraavana päivänä klo mennessä kilpailupäällikölle tai hänen edustajalleen ja pyynnössä on esitettävä perusteet, joilla seura katsoo asian edellyttävän kurinpitomenettelyn käynnistämistä. Mikäli jompikumpi selvityspyynnön kohteena olevan ottelun osapuoli pelaa virallisen sarjaottelun seuraavana päivänä, on selvityspyyntö kuitenkin tehtävä viimeistään viisi (5) tuntia ennen edellä mainitun virallisen sarjaottelun ilmoitettua alkamisaikaa. Tutkintapyynnön tehnyt seura on velvollinen suorittamaan PPL:lle 250 euron suuruisen käsittelymaksun. Palautetaan, jos tutkintapyyntö aiheellinen.

7 Kurinpitopäätöksen antaminen
Päätös pyritään antamaan kahden vuorokauden kuluessa siitä, kun kurinpitomenettely on käynnistynyt. Mikäli kurinpitomenettelyn kohteena olevan henkilön tai hänen edustamansa joukkueen seuraava ottelu pelataan edellä mainittua ajankohtaa aikaisemmin ja kurinpitomenettelyllä voi olla vaikutusta asianosaisen edustamisoikeuteen, päätös on pyrittävä antamaan ennen seuraavaa ottelua. Edellyttää myös nopeaa toimintaa selvitysten antajilta ja sitä, että yhteyshenkilöt seuraavat sähköpostiaan päivittäin koko kauden ajan. Kurinpitomenettely voi kestää kauemminkin, jos on ilmeistä, ettei sillä ole vaikutusta edustamisoikeuksiin. Kurinpitopäätös on annettava kirjallisesti ja se on perusteltava. Kuitenkin, jos asian kiireellinen luonne sitä edellyttää, kurinpitoelin voi ainoastaan ilmoittaa päätöksensä lopputuloksen suullisesti tai kirjallisesti. Kurinpitoelimen on tällöin kuitenkin ilman aiheetonta viivytystä annettava päätös perusteluineen kirjallisesti. Päätökset toimitetaan asianosaisille (yhteyshenkilöt) sekä pesis.fi-sivustolle. Viestintäpäällikkö päättää muusta tiedottamisesta tapauskohtaisesti. Toiminta kurinpitomenettelyn aikana Ainoastaan asiaa käsittelevä kurinpitoelimen toimesta ollaan yhteydessä asianosaisiin.

8 Muutoksenhaku kurinpitopäätökseen
Muutoksenhakusäännökset kilpailumääräyksissä. Muutosta haettava viimeistään seitsemäntenä päivänä siitä, kun ratkaisu annettiin, klo 16 mennessä. Valitusta, jota ei ole tehty määräajassa, ei oteta tutkittavaksi. Ylivoimainen este  valituksen käsittelevä toimielin voi harkintansa mukaan myöntää asianosaiselle tämän hakemuksesta uuden, enintään seitsemän päivän mittaisen valitusajan. Hakemus uuden valitusajan myöntämisestä on toimitettava kirjallisesti kilpailupäällikölle tai tämän edustajalle välittömästi ylivoimaisen esteen lakattua. Hakemuksessa on esitettävä selvitys hakijaa kohdanneesta ylivoimaisesta esteestä. Valituselimet: Superpesis  Superpesiksen hallitus. Ykköspesis  PPL:n johtokunta. Valitus toimitetaan kirjallisena kilpailupäällikölle tai tämän edustajalle. Superpesiksen hallitus sekä Ykköspesiksen osalta PPL:n johtokunta voivat erityisen painavasta syystä ja määräajoista riippumatta poistaa kurinpitoelimen päätöksen kurinpitoasiassa tapahtuneen menettelyvirheen tai sääntöjen ilmeisen virheellisen soveltamisen takia sekä tarvittaessa palauttaa asian kurinpitoelimelle uudelleen käsiteltäväksi.

9 Kiitos ja menestystä kaudelle 2015!


Lataa ppt "Kurinpito kaudella 2015 Tapio Rantala kurinpitopäällikkö Meidän kaikkien peli -seminaari 10.1.2015 Holiday Club Tampereen kylpylä."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google