Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Paijalan koulu 2012-2013.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Paijalan koulu 2012-2013."— Esityksen transkriptio:

1 Paijalan koulu

2 Koulu alkaa, loppuu, huilataan…
Oppitunnit menevät seuraavasti: 08.15 – 09.00 09.00 – 09.45 09.45 – (Välitunti) 10.00 – 10.45 10.45 – (Ruokatunti 1-4. luokkalaisille) 11.30 – 12.15 12.15 – 13.00 13.00 – (Välitunti) 13.15 – 14.00 14.00 – 14.45 5-6 luokkalaisilla ruokailu hieman eri aikaan: Oppitunti – 11.00 Ruokatunti – 11.45 Oppitunti – (11.45 – 13.00)

3 Kouluterveydenhuolto
Terveydenhoitaja Reetta Hokkanen ( ) Yhteydenotot myös sähköpostitse tai Wilman kautta. Terveydenhoitotila sijaitsee ylätalon yläkerrassa(2.krs) Terveydenhoitaja on yleensä paikalla keskiviikkoisin sekä vaihdellen torstaina tai perjantaina. Joitain poikkeuksia tulee olemaan vuoden mittaan, mutta pääsääntöisesti terveydenhoitaja on tavattavissa ainakin 2 kertaa viikossa. Terveydenhoitaja tekee terveystarkastuksen kaikille oppilaille vuosittain. Terveystarkastuksista tulee aina ennakolta tieto kotiin ja vanhemmat voivat tulla mukaan tarkastuksiin, mutta tällöin on päivä ja aika sovittava etukäteen. Koululääkärille varataan aika terveydenhoitajan kautta. Lääkärin tarkastukset ovat 1. ja 5. luokkalaisille. Kouluterveydenhoitajan puoleen voi kääntyä kaikissa oppilaan terveyttä koskevissa asioissa. Varsinainen sairaanhoito ei kuulu kouluterveydenhoitajalle, vaan oppilaan sairaanhoidon järjestämisestä vastaavat vanhemmat.

4 Arvioinnista Arviointiviikko kolmikantakeskusteluineen on viikko 46 ( ) 3.luokkalaiset ja 6.luokkalaiset oppilaat ja heidän huoltajat kutsutaan kolmikantakeskusteluun. Uudet opettajat tapaavat arviointiviikon aikana kaikki vanhemmat kolmikantakeskustelun merkeissä. 2,4 ja 5.luokkalaisten vanhemmille tarjotaan mahdollisuutta kolmikantakeskusteluihin tai opettaja voi myös kutsua oman harkintansa mukaan kyseisiltä luokilta oppilaita ja huoltajia kolmikantakeskusteluun. Vaihtoehtoisesti opettaja voi kolmikantakeskustelun sijaan antaa 2.4 ja 5.luokkalaisille oppilaille arvioinnin kirjallisena viikolla 46. 1.lk:n opettajat tapaavat kaikkien oppilaiden huoltajat syyskuun aikana. kirjallinen väliarviointi kaikille jaetaan lukuvuositodistus Opettaja voi suorittaa muulloinkin oppilaan arviointia parhaaksi katsomallaan tavalla.

5 Tärkeitä päivämääriä 29.8. keskiviikkona pidetään vanhempainilta koko koululle. Klo 18 alkaen ovat ensin luokkakohtaiset tapaamiset omissa luokissa ja sitten klo on yhteistilaisuus salissa. Ylimääräinen koulupäivä pidetään la (9.00 – 13.00).Tällä työpäivällä korvataan ( itsenäisyyspäivän jälkeinen perjantai) Koulukuvaus ja (Kuvausaikataulu myöhemmin) Arviointiviikko vk 46 (oppilailla koulua ) Itsenäisyyspäiväjuhla ”Suomi 95 vuotta” klo – 13.00 Jouluaskartelupajat ja Koulua molempina päivinä 9.00 – 13.00 Joululaulajaiset keskiviikkona Jouluevankeliumi koululla Koulua 9.00 – 11.00 Kirjallinen arviointi annetaan viikolla 6 perjantaina Talviliikuntapäivä Pääsiäispajat Koulua kaikilla 9.00 – 13.00 Pääsiäistapahtuma torstaina Koulu päättyy kaikilla klo 13.00 Jäähalli käytössä viikko 15 (8.4. – 12.4.) luokkalaiset tutustuvat Hyökkälän yläkouluun 9.00 – 12.00 Kevätkirkko perjantaina 6.lk:n potkiaiset yläasteelle, lukuvuositodistukset ja stipendit jaetaan lauantaina klo 8.15 alkaen. Suvivirren myötä lähdemme kesälomalle.

6 OPPILASHUOLTO PAIJALASSA
Koulussa toimii oppilashuoltoryhmä eli OHR, johon kuuluvat rehtori, koulupsykologi, koulukuraattori, kouluterveydenhoitaja, laaja-alainen erityisopettaja, koululaisten perhetyöntekijä sekä tarvittaessa luokanopettaja. OHR kokoontuu kahdesti kuukaudessa. Ryhmän tarkoituksena on ennaltaehkäistä ongelmien syntymistä koulussa sekä pohtia ratkaisuja, mikäli oppilaalla syntyy pulmia koulutyössä. Vanhempia tiedotetaan aina, kun heidän lapsensa asiaa käsitellään oppilashuoltoryhmässä ja he voivat halutessaan osallistua kokoukseen. Koulupsykologi voi olla avuksi esim. oppimisvaikeuksissa, keskittymisvaikeuksissa, tunne- elämän ongelmissa tai käyttäytymisen ja sopeutumisen ongelmissa. Koulukuraattori on sosiaalityön ammattilainen koulussa. Kuraattori voi olla avuksi esim. kaverisuhteisiin liittyvissä ongelmissa, arjen ja elämänhallinnan pulmissa, Koulunkäyntihaluttomuuteen tai poissaoloihin liittyvissä tilanteissa, vaikeissa perhetilanteissa sekä tunne-elämän pulmissa (esim. surut, huolet, motivaatio, alavireisyys). Koululaisten perhetyöntekijä tukee kodin ja koulun välistä yhteistyötä. Palvelu on matalan kynnyksen tukea tavoitteena ehkäistä alakouluikäisten koulunkäyntiin liittyviä pulmia. Perhetyöntekijä voi olla avuksi esim. koulumotivaatioon liittyvissä pulmissa, kodin ja koulun välisen yhteistyön kangerrellessa, perheen tarvitessa tukea esim. kotitilanteen muuttuessa tai jos vanhemmuuteen liittyvät asiat askarruttavat. Koulupsykologi, koulukuraattori sekä koululaisten perhetyöntekijä tapaavat lasta aina vanhempien suostumuksella. Aloite tapaamisiin voi tulla lapselta, vanhemmilta, opettajalta tai muulta lapsen kanssa työskentelevältä taholta. Yhteystiedot löytyvät lukuvuositiedotteen yhteystietosivulta sekä koulun nettisivuilta.

7 Yleistä Oppilaita tällä hetkellä 285
luokanopettajia 13, perusopetusryhmiä 13 Laaja-alainen erityisopettaja koululla 25 viikkotuntia A2-kielen (saksa) opettaja Riitta Leinonen 6 viikkotuntia Paijalassa avustajia 1,5 (30h ja 20h) Koululla on kuraattori 1-2 päivää viikossa ja aina kiireellisissä asioissa Muuta henkilökuntaa (Keittiö ja siivous) Terveydenhoitaja käy 2 kertaa viikossa (KE , TO tai PE) Kanslisti käy 3 kertaa kahdessa viikossa Koululla toimii kunnan iltapäiväkerho Oppilashuoltotyöryhmä kokoontuu säännöllisesti ainakin kaksi kertaa kuussa. Työryhmään kuuluvat kuraattori, psykologi, erityisopettaja, terveydenhoitaja, koululaisten perhetyöntekijä, rehtori ja opettajia aina asioiden mukaan. Ruoka tulee Hyökkälästä.

8 Koulumme henkilökuntaa
1 lk:n opet: Laura Luomanen-Jaakkola ja Lotte Malkakorpi 2. lk:n opet: Ulla Jernberg (A), Hanne Ketomäki(B), 3.lk:n opet: Annika Valavuo(A), Anna Sipola(B) 4.lk:n opet: Susanna Suortti(A), Tuomas Kataja(B), Markus Karjalainen (C) 5.lk:n opet: Merja Näkki(A), Terhi Kerttunen(B) 6.lk:n opet: Riitta Lantela(A), Riikka Lehtinen(B) (Mari Kallio-Tihilä asti) A2-saksan opettaja Riitta Leinonen A2-ranskan opettaja Annika Valavuo Erityisopettaja Johanna Ruonakoski Avustajat: Nora Lindblad(30h) ja Joni Vaittinen(20h) Keittiöemäntä Susanna Lindefors Siivouksesta vastaa SOL siivousfirma Terveydenhoitaja Reetta Hokkanen Kanslisti Ritva Kuru Kuraattori Katri Vastamäki Koulupsykologi Kaisa Voho Koululaisten perhetyöntekijä Arja Heinonen Rehtori Petri Närhinen

9 Puhelinnumeroita ja mail-osoitteita
Opettajahuone Ylätalo (3.luokat ja 4.luokat) Peippola ( 1.luokat ja 5B) Kanslia, rehtori Vararehtori Merja Näkki Koulun keittiö Erityisope Johanna Ruonakoski Terv.hoit. Reetta Hokkanen Rehtori Petri Närhinen Koulukuraattori Katri Vastamäki Koulupsykologi Kaisa Voho Koululaisten perhetyöntekijä Arja Heinonen Opettajien ja muiden mail-osoite = Iltapäiväkerho - Nora Artell Työaika yleensä - Tuomas Laukka Työaika yleensä - Joni Vaittinen Työaika yleensä – 16.00 - Venla Lehtinen Työaika yleensä – 16.00 Iltapäiväkerhon koordinaattori Eija Kenttälä

10 Työ- ja loma-ajat SYYSLUKUKAUSI ti – pe SYYSLOMA ma – pe (vk 43) KEVÄTLUKUKAUSI ke – la TALVILOMA ma – pe (vk8) Lisäksi on koulupäivä ja tällä korvaamme perjantain

11 Liikunnasta Jos oppilaalla on viimeiset tunnit ulkoliikuntaa, voi hän valita meneekö koulussa suihkuun vai kotona. Sisäliikunnan jälkeen käydään suihkussa koulussa. Liikuntatunneilla tulee olla asianmukaiset varusteet liikkumiseen sekä peseytymiseen. Uimaopetusta saavat 1.luokkalaiset, 3. luokkalaiset ja 5. luokkalaiset. Muut luokat käyvät uimassa, jos on tilaa ja aikaa – liikkaope suunnittelee ja päättää. Jos tulee talvi, hiihdämme paljon. Ensi talvena ei tule pihalle jäätä joten luistelemme vain jäähallivuorojen aikana, joista tiedotamme myöhemmin. Toki käytämme myös aktiivisesti talviliikuntaan Tuusulanjärven jäätä.

12 Muuta huomioitavaa! Käynti päärakennukseen on pihan puolelta.
Kadun puoleinen sisäänkäynti on normaalisti aina kiinni. Koulun normaali kokoisen urheilukentän puuttuminen vaikuttaa liikunnan opetussuunnitelmaan. Opetussuunnitelmaa toteutetaan niin hyvin kuin tilat sen mahdollistavat. Tilannetta tulee parantamaan syksyn aikana valmistuva ”ministadion”, jota pystytään välituntiliikunnan lisäksi hyödyntämään myös liikuntatunneilla. Tulemme mahdollisuuksien mukaan hyödyntämään Tuusulan urheilusuorituspaikkoja korvataksemme kentän puuttumisen. Iltapäiväkerholaiset toimivat pihaparakissa. Iltapäiväkerhotoiminnasta vastaa Tuusulan kunta Iltapäiväkerhon koko kunnan koordinaattorina toimii Eija Kenttälä ja Paijalan ip-vastuuhenkilönä toimii Nora Artell


Lataa ppt "Paijalan koulu 2012-2013."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google