Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tietoa ja ohjeita testijakson osallistujille

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tietoa ja ohjeita testijakson osallistujille"— Esityksen transkriptio:

1 Tietoa ja ohjeita testijakson osallistujille
Campus Suite v. 2.0 Tietoa ja ohjeita testijakson osallistujille

2 Sisältö Yleistä panOULU ja Nokia N95
CampusSuiten ja puhelimen toiminnot Blogi, vastuuhenkilöt / viikko Ongelmatilanteet Tuki testijakson aikana, viikkotapaamiset

3 1. Yleistä Campus Suite (CS) on mobiiliohjelma, joka tukee opiskelijoiden keskinäistä viestintää Testijakso on osa Nokian rahoittamaa tutkimus- ja tuotekehitysprojektia Testijakson tarkoituksena on testata CS-ohjelmaa aitojen opiskelijaryhmien kanssa opiskelun ja vapaa-ajan tilanteissa.

4 Testijakso Ajankohta: 27.2.-7.4.2008 Kolme testiryhmää:
KTK:n opiskelijat: 20 opiskelijaa, N95-puhelimet HuTK:n opiskelijat: 10 opiskelijaa, N95-puhelimet TTK/SIK: 10 opiskelijaa, E61-puhelimet

5 Testijakson aineistonkeruu
Kyselyt ja haastattelut Alkukysely Kyselyt viikkotapaamisten yhteydessä Loppukysely Ryhmähaastattelu lopuksi Puhelimista kertyvä data Linkit, RSS:t, blogit, wikit Messenger-keskustelut, Internet-puhelujen tiedot

6 Toiminta testijaksolla
Tarkoitus: ryhmän vuorovaikutuksen ja sisäisen viestinnän tukeminen Käytössä puhelimen ominaisuudet sekä CampusSuite-ohjelma Messenger, käyttäjien tila- ja sijaintitiedot Internet-puhelut Ryhmän välilehti: www-linkkejä RSS-syötteet / MediaSuite (blogi, wiki, yms.) Ryhmän/käyttäjien keksimät käyttötavat opiskelussa ja vapaa-ajalla

7 2. Nokia N95 3G-älypuhelin Series 60 3rd -käyttöjärjestelmä
Edessä 320×240 kamera ja takana 5 megapikselin kamera Integroitu GPS-paikannin Nopea tiedonsiirto, jopa 3,6 Mbit/s WLAN, bluetooth, radio, musiikkisoitin, muistikortti… Hinta €

8 3. Pidä puhelin päällä! Puhelin ja Campus Suite -ohjelma tulee pitää päällä koko testijakson ajan Älä sulje CS-ohjelmaa, vaan jätä se päälle puhelimen taustalle (”Piilota”-valinta) ÄLÄ muuta puhelimen tai CS-ohjelman asetuksia CS-ohjelma käyttää nettiyhteytenä ilmaista panOULU –verkkoa (WLAN)

9 panOULU:n toimivuusalue
Lähde:

10 panOULU yliopistolla

11 4. CampusSuiten käynnistäminen
Paina valikko-näppäintä  Valitse ”Sovellukset”  Valitse ”CampusSuite”

12 CampusSuiten toiminnot
Välilehdet Aktiivinen välilehti. Välilehtien vaihto: Vasemmalle: 4 Oikealle: 6 Kursori Näkyy vihreänä. Liikutetaan ristiohjaimella. Toiminto suoritetaan risti- ohjaimen keskinäppäimellä. Valinnat Ohjelman toimintovalikko, mm. välilehtien muokkaus ja asetukset Piilota Piilottaa ohjelman, mutta jättää sen päälle taustalle. Käytä tätä ohjelman sulkemiseen! RSS-syötteet, ”uutisvirta” RSS-syötteiden otsikot. Avataan * -näppäimellä.

13 5. Messenger Blacklist Torjutut kontaktit Kaverilista Keskustelut
Kaverikansiot Ei vielä käytössä Oma läsnäolo Tietojen muokkaus

14 Messenger-keskustelut
Valitse kaveri  Paina ohjaimen keskinappia  Valitse ”Lähetä viesti”  Keskustele! Viestit lähetetään ristiohjaimen keskinapilla. Voit keskustella vain kavereiden kanssa, jotka ovat online (näkyy valikossa vihreänä). Keskustelut tallentuvat kunnes ohjelma sammutetaan. Tallennetut keskustelut näkyvät puhekupla –ikonina. Uudet viestit näkyvät tähtenä puhekuplan päällä.

15 6. Välilehdet Selaa välilehtiä näppäimillä 4 ja 6.
Avaa linkki/pikakuvake ristiohjaimen keskinapilla. Linkit aukeavat puhelimen www-selaimeen (valitse yhteydeksi panOulu).

16 Ohjelmien ja linkkien lisääminen välilehdelle
1. Avaa valikko painamalla ”Valitse”. 2. Valitse sovellus ristiohjaimella. 2. Kirjoita linkin nimi ja osoite. 3. Vahvista valinta ristiohjaimen keskinapilla.

17 7. Omien tietojen muokkaus
Ohjaimen keskinappi 1. Valitse muokattava tieto ristiohjaimella. 2. Tee muutokset. 3. Paina OK. Kuvan valinta tapahtuu puhelimen galleriasta.

18 8. RSS-syötteet / MediaSuite
1. Avaa RSS-syötteet * -näppäimellä CampusSuitessa tai valitse Sovellukset-valikosta MediaSuite. 2. Valitse RSS-syötteen otsikko ja avaa se ristiohjaimen keskinapilla. 3. Avaa uutinen www-selaimeen ristiohjaimen keskinapilla. 4. Paluu takaisin oikean puoleisella toimintonäppäimellä.

19 RSS-syötteiden lisääminen
Avaa MediaSuite Sovellukset-valikon kautta Valitse ”News Feeds”. Avaa ”Options”-valikko ja ”Add” Syötä RSS-syötteen osoite ja automaattinen päivitys, jos haluat sen. Paina lopuksi ”Add” (oikean puoleinen valintanäppäin) Valmiita RSS-syötteitä löytyy runsaasti Directory –valikosta.

20 9. Www-selain RSS-syötteet ja linkit aukeavat puhelimen www-selaimeen.
Valitse yhteydeksi ”panOULU” (WLAN-verkko). Se on ilmainen. ”Hiirtä” käytetään ristiohjaimella. Linkin valinta ristiohjaimen keskinapilla. Uusi osoite: Valinnat  Siirry Web-osoitt. Www-selain suljetaan ”Valinnat” -valikon kautta.

21 10. Internet-puhelut Huom: Internet-puhelut ovat 1. ILMAISIA! 3. 2.
Valitse kaverilistalta kaveri, jolle haluat soittaa. Huom: Internet-puhelut toimivat vain silloin, kun kaverisi on online! Avaa valikko painamalla ”Valitse” (vasen toimintonäppäin). Valitse ”Soita IP-puhelu”. Odota, että kaverisi vastaa ja aloita juttelu.  Toinen mahdollisuus on valita kontakti puhelimen osoitekirjasta. Valikosta valitaan ”Internet-puhelu”.

22 11. Teknot07-blogi http://teknot07.wordpress.com/ Tunnus: teknot07
Kirjautuminen oikean palstan linkistä ”Ylläpito” Tunnus: teknot07 Salasana: Blogiin kirjoitetaan: Kursseihin liittyvistä asioista, luennoista, tehtävistä, ryhmätöistä, yms. Muut opintoihin liittyvät asiat. Vapaa-ajan happeningit …mitä vain haluatte!

23 Kirjoituksen lisääminen blogiin
4. Kirjoita ”tageja”, joihin viesti liittyy. Erota ne pilkulla. 5. Kun kaikki on valmista, julkaise kirjoituksesi! Tai jos haluat jatkaa myöhemmin, valitse ”Tallenna”. Kirjoitukset tulevat RSS-syötteenä MediaSuiteen. 1. Valitse valikosta ”Kirjoita” 2. Kirjoita otsikko 3. Kirjoita viestin sisältö Voit tuoda kuvia ja muita tiedostoja omalta tietokoneeltasi.

24 Blogin vastuuhenkilöt / viikko
Miia, Joni, Jussi, Iiro, Heli Viikko 11, Elsa-Maija, Salla, Erkki, Anne, Marja Viikko 12, Tanja, Pialiina, Jarno, Suvi, Jari Viikko 13, Arto, Harri, Mika, Teemu, Ilmari Saa kirjoittaa muulloinkin!

25 12. Käyttömahdollisuuksia
Teknojen sisäinen ”tiedotus” blogin kautta ”Luento peruttu” ja ”luentosali vaihtunut” –tilanteet Kurssien ryhmätehtävien tekeminen Messenger-keskustelut luennoilla? Ilmaiset puhelut Vapaa-ajan tapahtumat Mitä vain keksitte! 

26 13. Ongelmia?! Ohjelma ei ole valmis, siinä voi esiintyä bugeja. Olkaa kärsivällisiä ja raportoikaa vioista tuki-wikiin. Jos ruudussa lukee ”Yhdistetään…”  WLAN-verkkoa ei ole käytössä. Jos ohjelma ei sammu tai se jumittuu muuten.  Yritä avata valikko vasemmalla toimintonäppäimellä ja sulkea ohjelma sitä kautta. Jos mikään muu ei auta, sammuta puhelin ja käynnistä uudelleen. Jos puhelin ei sammu, irrota akku hetkeksi.

27 Testijakson aikainen tuki
Viikkotapaamiset (pakollisia) Kahvia & pullaa  Teknistä tukea ja ohjeita Lyhyt kyselylomake, palautteen antaminen Tuki-wiki: Tunnus: teknot07 Salasana: Tukihenkilöt: Harto Pönkä, Jaakko Rahkola, Jani Korhonen,

28 Viikkotapaamiset (ryhmä A)
Tiistai klo KTK219 Maanantai klo KTK219 Maanantai klo KTK219 Maanantai klo KTK219


Lataa ppt "Tietoa ja ohjeita testijakson osallistujille"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google