Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Pohjustusta LogBookin käyttöönotolle kunnallisessa nuorisotyössä

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Pohjustusta LogBookin käyttöönotolle kunnallisessa nuorisotyössä"— Esityksen transkriptio:

1 Pohjustusta LogBookin käyttöönotolle kunnallisessa nuorisotyössä
Ohjeita maanantaina 9. tai tiistaina LogBook-kouluttajakoulutukseen osallistuville mentori / yhdyshenkilöille ja esimiehille

2 Tervetuloa LogBook-kouluttajakoulutukseen 9. tai 10.4.2018
Koulutuksiin ilmoittaudutaan Kanuuna uutisissa olevan linkin kautta. Kunnasta voi ilmoittautua useampi osallistuja ja erityisesti isommista kaupungeista olisikin hyvä tulla pikku porukalla. Myös esimiehet hyötyvät päivästä. LogBookiin on rakennettu Kanuuna-organisaatiopuu jossa Kanuunan alla ovat AVI-alueet maakuntineen ja jokainen Kanuuna-kaupunki on sijoitettu valmiiksi omaan maakuntaansa. Pienet kunnat kiinnitetään organisaatiopuuhun ilmoittautumisten mukaan. Kaikki kunnat ovat tervetulleita. Kutsukaa erityisesti seutuyhteistyökunnat mukaan huhtikuun koulutuksiin! Organisaatiopuun rakenne on tärkeä erityisesti raportoinnissa. Yhdyshenkilö saa koulutuksessa henkilökohtaisen mentoritunnuksen, jolla hän voi koulutuspäivän aikana rakentaa oman kuntansa organisaatiorakenteen. Ennen koulutusta kannattaa kunnassa keskustella rakenteesta (voi muuttaa myöhemmin). Seuraavilla sivuilla on muutamia esimerkkejä.

3 Sorva Esimerkki 1 Leirikeskus Kulttuurikeskus Sorvan nuorisopalvelut
Luoteis-Sorva Kaakkois-Sorva Nuorisotila 4 Nuorisotila 1 Koilis-Sorva Koulunuorisotyö Kaakkois-Sorva Nuorisotila2 Nuorisotila 3 Vertsujen ohjaamat ryhmät Koilis-Sorvan Monari FC potkijat (alin rakenteessa, pystyy merkitsemään vain omat tietonsa, ei näe muita Kv-työ

4 Valli Esimerkki 2 Pienryhmätoiminta Vallin nuorisopalvelut
Sosiaalinen nt Aluetyö Kulttuurinen nt Nuorisotila 1 Bänditalo Humppakoulu Valssikoulu

5 Töpö Esimerkki 3 Töpön nuorisopalvelut Nuorisotilat Retket ja leirit
NUVA Vapaapalokunnan nuorisojaosto

6 Kunnan mentori / yhdyshenkilö
Mentorilla on tunnukset, joilla hän pystyy rakentamaan oman kunnan organisaatiorakenteen. Mentorilla on tunnukset, joilla hän pystyy tekemään perustunnukset oman kuntansa nuorisotyöntekijöille. Perustunnuksilla voi lisätä eri ryhmiä esim. oman nuorisotilansa alle ja tietenkin dokumentoida toimintaa (mutta ei tehdä muutoksia kunnan rakenteeseen). Mentori ylläpitää kunnassaan rätinkiä tunnuksista, poistaa ja lisää henkilökunnan vaihtuessa. Mentori toimii yhdyshenkilönä kunnan ja Digiryhmän välillä sekä osallistuu LogBook-käyttäjäpäiville ja halutessaan LogBook-facebookkaa vertaistensa kanssa. Ryhmään kannattaa liittyä! Mentori t oimii yhdyshenkilönä maakunnallisissa koulutuksissa ja kouluttaa ja opastaa omassa kunnassaan toisia työntekijöitä. Mentori on siis ihan kymppi!

7 9. ja 10.4. koulutuksessa (päivät ovat identtiset)
Tullaan tutuksi LogBookin kanssa. Rakennetaan oman kunnan organisaatiorakenne (testiryhmän kouliintuneet logbookkaajat avustavat uusia). Päätetään syksyn 2018 pääkäyttäjä / mentoripäivät. Kartoitetaan maakunnallisten koulutusten koulutuspäiväkalenteria (vahvistetaan koulutuspäivien jälkeen, kun selvillä on kaikki keväällä mukaan lähtevät kunnat). Koulutukseen kannattaa ottaa mukaan esim. oikeaa kävijätietoa omasta kunnasta vaikkapa huhtikuun alusta. Tietoa pääsee lisäämään LogBookiin, mutta harjoitella voi toki ihan keksityillä tiedoillakin.

8 Kanuunan ja kunnan välinen LogBook -sopimus
Kanuuna ja kunta solmivat LogBook-sopimuksen. Sopimuksessa vahvistetaan, että Osaamiskeskus Kanuunalla ja KEKSillä on kumppanuussopimus, jonka ehdot täyttämällä Kanuunalla on mahdollisuus tarjota ko. kunnalle maksuttomasti LogBookin käyttö. Kunta sitoutuu siihen, että sillä on pääkäyttäjä / mentori, joka huolehtii kunnan työntekijöiden LogBook-tunnuksista. Kunta vastaa työntekijöiden koulutuksiin liittyvistä kuluista. Koulutukset itsessään ovat osallistujille maksuttomia. Jos kunta / kunnan työntekijät tahallisesti / huolimattomuuttaan aiheuttavat vahinkoa, sitoutuu kunta maksamaan kulut. Kunta hyväksyy, että kaikilla LogBook käyttäjillä on pääsy tuotettuun tietoon. Kerättyä tietoa raportoidaan rahoittajalle ja tietoa voidaan käyttää myös koti- ja ulkomaiseen tutkimukseen. Käyttäjä sitoutuu kirjauskäytäntöihin (seuraavalla sivulla).

9 LogBook-kirjauskäytännöt
Jokaisella käyttäjällä on omat tunnukset (ei esim. tilalla kollektiivitunnareita). LogBookkiin ei kirjata mitään tietoa, joka voi yksilöidä, kuten henkilötietoja, nimiä, hetuja yms. Sovelletaan uutta tietosuojalainsäädäntöä. LogBookilla voidaan raportoida myös esim. etsivän tai pajatoiminnan lukuja, jotka kerätään lukuina jostain toisesta ohjelmasta perustamalla LogBookiin sitä varten ryhmä. LogBookilla kerättävät perustiedot  toimintojen määrä, toiminta tunteina, osallistujien määrä, vapaaehtoisten määrä, nuorten järjestämän toiminnan määrä tunteina. Nuorten ryhmille/yhdistyksille yms. joita kunta tukee rahallisesti/antamalla tilat tms. voidaan antaa tunnukset ja toiminta voidaan raportoida LogBookilla Suurin osa Kanuunan nyt keräämästä tiedosta on (ehkä / osin) kerättävissä LogBookilla, mutta se vaatii vähän säätämistä. Päätavoitteena on saada LogBook käyttöön vuonna 2018 ja vuonna 2019 sitä kehitetään!


Lataa ppt "Pohjustusta LogBookin käyttöönotolle kunnallisessa nuorisotyössä"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google