Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Sijaishuollon ohjaus, valvonta ja asiakasohjaus PKS-LAPEHANKE

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Sijaishuollon ohjaus, valvonta ja asiakasohjaus PKS-LAPEHANKE"— Esityksen transkriptio:

1 Sijaishuollon ohjaus, valvonta ja asiakasohjaus PKS-LAPEHANKE
Johtava sosiaalityöntekijä Saija Jaatinen

2 Valvonnan ja asiakasohjauksen kehittämistyöryhmä
Juha Jokinen, pj. Helsinki Pia Gripenberg siht. Helsinki/ LAPE Seija Lehmuskenttä/ Leena Wilén/ Elina Kekkonen, Espoo Elina Haahti, Päivi Korhonen, Päivi Sihvo, Vantaa Johanna Tervanen, Nurmijärvi Katarina Alhovuori, Sipoo Saija Jaatinen, Lohja Yhteistyötä tehdään perhehoidon kehittämistyöryhmän kanssa, myös perhehoidon valvontaa ryhdytään mallintamaan.

3 Yhteinen valvontalomake ja tietoportaali
Lastensuojelun sijaishuollon ohjaukseen ja valvontaan on luotu yhteinen valvontalomake, ajatuksena että kaikissa Uudenmaan kunnissa voidaan ottaa sama lomakkeisto käyttöön viipymättä. Koottu myös asialista, jota voi käynneillä hyödyntää keskustelun tukena. Tietoportaali Trello on käyttössä: Trellon kalenteriin merkitään tulevat ohjaus- ja valvontakäynnit sekä käyntien jälkeen tallennetaan muistiot Trelloon. Muistiot tulee tallentaa myös kuntien omiin arkistoihin (käynnin vastuukunta). Kaikki Uudenmaan kunnat ovat saaneet huhtikuussa 2018 sähköpostitse kirjeen, jossa pyydetään nimeämään yhdyshenkilö Trellon käyttöön ottamiseksi. Sijaishuollon ohjaus- ja valvontakäyntejä on alettu toteuttaa kuntien välisenä yhteistyönä: yhteisiä käyntejä lastensuojelulaitoksiin.

4 Suunniteltu, että Uudenmaan maakuntaan tulisi yksi yhteinen valvontayksikkö, joka vastaa kaikkien sijaishuollon muotojen valvonnasta. Yksiköllä olisi tiivis yhteys asiakasohjaus- yksikköön, jossa koordinoitaisiin kaikkien laitossijoitusten paikat.

5 Syksyn 2018 ohjaus- ja valvontakäyntien aikataulutusta on alettu tällä viikolla suunnitella, tehdään valvontakäyntejä yhdessä! Yhteydenotot/ Trellon käyttöönotto:


Lataa ppt "Sijaishuollon ohjaus, valvonta ja asiakasohjaus PKS-LAPEHANKE"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google