Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Edellisen kerran yhteenveto

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Edellisen kerran yhteenveto"— Esityksen transkriptio:

1 Edellisen kerran yhteenveto
Standardien merkitys ja standardi ehdotuksen synty. IEEE LLC (logical link control) on yhteinen sekä langalliselle että langattomille lähiverkkotekniikoille. LLC tukee 3 eri yhteystyyppiä Yhteydetön, kuittaamaton (yksinkertaisin, säästää kaistaa) Yhteydellinen, kuittaava (flow control = ei tuki vastaanottajaa) Yhteydetön, kuittaava (käyttökelpoisin)

2 IEEE 802.11 MAC Päätehtävät Radiokanavan varaus Liittyminen verkkoon
Käyttäjän (station) tunnistus ja datan salaus

3 Ryhmätyö (2-3 henkeä) Annettua materiaalia käyttäen selvittäkää:
CSMA:n toimintaperiaate kuvan 4.1 perusteella Mikä NAV on ? Mitä tarkoittaa distributed coordination function? Mitä tarkoittaa point coordination function? Mikä on kuvan 4.3 IFS aikojen tarkoitus?

4 Distributed Coordination function
Tarkoittaa kilpavarausta (CSMA/CA) Carrier sense (fyysinen ja virtuaalinen) Jokaisella MAC:llä NAV=Network Allocation Vector (=timeri), johon lisätään vastaanotetuista sanomista luettu arvo (=duration field). MAC voi käytää samaa NAV timeriä kuvan 4.3 SIFS, PIFS ja DIFS varoaikojen toteuttamiseksi. => Yksinkertainen toteutus. Backoff arvotaan satunnaisesti tietylle aikavälille. Aikavälin koko kasvaa exponentiaalisesti jos uusintayrityksetkin törmäävät.

5 Point Coordination Function
Tukiasema saa lisätehtäväkseen vuoronjakotehtävän Tukiasema lähettää itse ja pollaa tukiaseman alueella olevia verkkokortteja, josko niillä olisi lähetettävää. Dynaamisesti päälle ja pois

6 Interframe space Short IFS PIFS DIFS EIFS ACK CTS Jatkokehykset
Tukiaseman vuoronjakokäytöön DIFS Kilpavarauksien lähetysaika EIFS (= SIFS, eli kiireellisille ACK viesteille oli varattu lähetysaikaa heti edellisen päättyneen kehyksen jälkeen)


Lataa ppt "Edellisen kerran yhteenveto"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google