Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Finna.fi:n etusivu-uudistuksen suunnittelu

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Finna.fi:n etusivu-uudistuksen suunnittelu"— Esityksen transkriptio:

1 Finna.fi:n etusivu-uudistuksen suunnittelu
Piia Naukkarinen

2 Suunnittelutyön aloitus
Toteutettiin työpajana. Työpajassa kaikki osallistujat saivat esittää toiveita ja näkemyksiä uudistuksen suunnasta. Kaikki osallistujat työskentelevät Finnassa. Kuva: Helsingin kaupunginmuseo

3 Lähtökohta ja tavoitteet
Uudistuneen Finna.fi:n etusivun tulisi: Kertoa selkeästi mikä Finna on, ja mitä sillä voi tehdä. Herättää mielenkiintoa palvelun sisältöihin. Tuoda sisältöjä ja toimintoja paremmin esiin. Saada käyttäjät palaamaan palveluun uudelleen. Saada useampi käyttäjä kirjautumaan. Olla uskottava, houkutteleva, ajanmukainen ja elävä.

4 Työpajan menetelmä Arviointi (kuvassa) Ideointi post it -lapuille.
Tuloksena yli 90 ideaa, joista muodostettiin 16 klusteria, joista äänestettiin parhaat.

5 Finna.fi:n etusivun elementit
nyt: Uudistuvassa finna.fi:ssä: Ylänavigaatio ja kirjautuminen Hakutoiminnot ja logo Esittelyteksti Haulla löydät… Kokoelmien helmiä -karuselli Aikarajaushaku (jää pois uudesta) Footer ja sen linkit Ylänavigaatio (tekstit selkeämmiksi) Hakutoiminnot ja logo Esittelyteksti ja haulla löydät -osio (molemmat muuttuvat nykyisestä). Finna-street-ominaisuuden nosto. Facebook-kuvakaruselli Kirjautuminen (ja sen hyödyt) haluttiin nostaa paremmin esille. Oikopolut ja vinkit käyttäjille Kokoelmien helmiä -karuselli. Footer ja linkit: lisää linkkejä Avoin rajapinta -ohjeeseen. ?

6 Suunnittelutyön eteneminen
Elementit ja niiden järjestys mietitty ensimmäiseen versioon. Suunnitelma saattaa elää vielä. Tekstit, värit ja hienosäätö vielä kesken. Testattava luonnos:

7 Piia Naukkarinen @helsinki.fi
Kiitos, kysyttävää? Piia


Lataa ppt "Finna.fi:n etusivu-uudistuksen suunnittelu"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google