Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Määritä äänen nopeus Kiinnitä mikrofonin johdot tietokoneeseen ja kiinnitä se statiiviin. Aseta mikrofonin pää lähelle toisesta päästä suljetun putken.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Määritä äänen nopeus Kiinnitä mikrofonin johdot tietokoneeseen ja kiinnitä se statiiviin. Aseta mikrofonin pää lähelle toisesta päästä suljetun putken."— Esityksen transkriptio:

1 Määritä äänen nopeus Kiinnitä mikrofonin johdot tietokoneeseen ja kiinnitä se statiiviin. Aseta mikrofonin pää lähelle toisesta päästä suljetun putken avointa suuaukkoa. Käynnistä mittaus ja lyö kädet yhteen putken suulla (tai napsauta sormiasi). Mikrofoni tallentaa alkuperäisen äänen ja putken suljetun pään aiheuttaman kaiun. Saadusta kuvaajasta saadaan määritettyä äänen ja sen kaiun välissä kulunut aika, kun vielä mitataan putken pituus saadaan laskettua äänen nopeus.

2 Mittauksen käynnistäminen
Avaa ohjelma LoggerPro Avaa tiedosto (File  Open)  Physics With Vernier  33 Speed of Sound Aseta ”Triggering” arvoksi  3,0 (Experiment  Data collection) Vinkki: Kokeile isompaa arvoa, jos luokassa on paljon häiritseviä ääniä Käynnistä mittaus

3 Kuluneen ajan lukeminen
Etsi kuvaajasta kaksi samankaltaista piikkiä (ääni ja sen kaiku) ja maalaa niiden väliin jäävä alue hiirellä (etureunasta etureunaan) Lue t (kulunut aika)

4 Äänen nopeuden laskeminen
Äänen ja sen kaiun välissä kulunut aika (s) = Putken pituus (m) = Putken pituus  2 = Äänen nopeus (laskettu): Äänen nopeus (oppikirjan mukaan):


Lataa ppt "Määritä äänen nopeus Kiinnitä mikrofonin johdot tietokoneeseen ja kiinnitä se statiiviin. Aseta mikrofonin pää lähelle toisesta päästä suljetun putken."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google