Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Luonto- ja liikuntaeskari

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Luonto- ja liikuntaeskari"— Esityksen transkriptio:

1 Luonto- ja liikuntaeskari 2017-2018
Lastentarhanopettaja Johanna Jaakkola Lastenhoitaja Marja Ylärakkola

2 Eskari käytännössä Esiopetuspäivä alkaa klo kokoontumisella Niittykujan pihalla. Lapset joilla on ennen esiopetusta hoitoa, syövät päiväkodilla aamupalan ja siirtyvät kello yhdeksäksi ulos. Kuljetuskyydillä kulkevat lapset saapuvat suoraan päiväkodille. Huomioittehan, että pääsääntöisesti ulkoilemme koko aamupäivän. Jotta lapsellanne on hyvä olla ja liikkua, niin säänmukainen ja riittävän lämmin ulkovarustus on kaiken a ja o. Jos tuotte lapsenne eskariin klo. 9.00, tulisi hänellä olla jo valmiina päällään säänmukaiset vaatteet. Vaatehuolto vaatii erityisesti vanhemmilta panostusta.  Kun vaatteet pysyvät kuivana ja olo lämpimänä niin mielikin pysyy pirteänä. 

3 Lapsella tulee olla mukana reppu, joka kulkee lapsen mukana päivittäin liikkuessamme lähiympäristössä. Repussa olisi tärkeä olla: oma juomapullo vedelle vaihtokäsineitä väliasu, esim. villatakki, fleece tms, jonka voi pukea päälleen jos vilu yllättää mahdollisesti ja halutessanne oma istuinalusta märille vaatteille muovipussi vaihtovaatetta

4 Käytäntö jatkuu.. Klo 9.00 lähdemme Niittykujalta liikkelle. Kävelemme kohti omaa metsäpaikkaamme, joka sijaitsee koulun lähettyvillä, tai jonnekin muualle, riippuen päivän ohjelmasta. Jo itse kävelymatka on tärkeää eskariaikaa. Matkalla saatamme pysähdellä ja harjoitella erinäisiä asioita. Voimme lorutella ja tunnistaa riimejä, etsiä ympäristöstä muotoja, kirjaimia ja havainnoimme ympäristöämme ja tunnistaa esimerkiksi liikennemerkkejä ja niin edelleen… Metsäpaikalle saavuttuamme pidämme eskarituokion ja muuta toimintaa, joissa harjoitellaan erinäisiä asioita. Tehdään tehtäviä, tutkitaan asioita, opetellaan numeroita ja kirjaimia. Liikutaan ja leikitään…Tehdään taideteoksia ja askarteluja jne. Hyödynnetään luonnonmateriaaleja.. Päivittäin on kuitenkin myös mahdollisuus ”vapaaseen leikkiin” ja majojen yms. rakenteluun.

5 Käytäntö jatkuu.. Ruokailemme klo. 12.00 koululla.
Lisäksi koululla on meille varattu oma tila, jossa tehdään eskarikirjan tehtäviä ja muita ”pöytähommia”. ->Muutenkin tila toimii eskareiden ”tukikohtana” ja siellä pidämme ruokailun jälkeen pientä satu- ja lepohetkeä, joko sisällä tai ulkona. Eskarin päättyessä klo kyydillä kulkevat haetaan suoraan koululta. Tämän jälkeen kun kotiinlähtijät on haettu, alamme pikkuhiljaa siirtymään hoitoon jäävien lasten kanssa koululta kohti Niittykujaa, jossa päivä jatkuu leikkien, välipalan ja muiden touhujen merkeissä.

6 Luonto- ja liikuntaeskarissa tavoitteena
Tavoitteena tavallisen eskarin tavoitteiden lisäksi: Parantaa lasten tuntemusta luonnosta ja ympäristöstä, Lisätä ympäristömyönteisyyttä ja –vastuullisuutta Kestävien elämäntapojen edistäminen Lasten luontosuhteen herättäminen ja sen kehittymisen tukeminen ympäristökasvatuksellisten menetelmien avulla.

7 Esiopetuksessa toiminnan pääpaino on toiminnallisuudessa ja itse tekemisessä.
Toiminnallisen oppimisen mahdollisuudet monipuolistuvat metsässä ja luonnossa Metsässä lapset voivat lajitella, luokitella ja vertailla erilaisia materiaaleja. He voivat mitata keppien pituuksia ja arvuutella kivien painoja. Luonnon muodot, värit ja pintarakenne antavat lapsille paljon konkreettisemman tuntuman asioihin kuin kuvat. Kirjaimia voidaan muodostaa kävyistä ja kivistä, luonnosta voidaan etsiä asioita jotka alkavat A:kirjaimella, K- kirjaimella jne. Luonto antaa enemmän tilaa lasten luovalle työskentelylle, liikkumiselle, erilaisille leikeille ja elämyksille. Toiminnallinen oppimien ulkona luonnossa antaa mahdollisuuden monipuoliseen liikkumiseen ja päivittäin tarvittava liikunnan määrä varmasti täyttyy..

8 Lasten osallisuus lisääntyy kun lapset saavat osallistua aktiivisesti toiminnan suunnitteluun, valmisteluihin, toteuttamiseen ja arviointiin. Toiminnalliset menetelmät vaativat yhteistyössä toimimista joten jokaisen taitoja, mielipidettä ja osallisuutta tarvitaan.

9 Tulevat tapahtumat ja ilmoitukset..
Tiedotus tapahtuu Peda.net -sivujen kautta. Päivitämme Peippojen sivustolla blogia, josta voitte käydä lukemassa, mitä eskarissa on tapahtunut ja tehty. Siellä myös tiedotamme tärkeistä ja tulevista päivistä/tapahtumista. ”Esimerkiksi; maanantaina liikuntaa koulun salissa, jumppavaatteet mukaan!” Päivittäin kerromme myös jos seuraavina päivinä olisi hyvä muistaa jotain erityistä. 

10 Touhukkaita ja iloisia eskaripäiviä odotellen toivoo Johanna ja Marja!


Lataa ppt "Luonto- ja liikuntaeskari"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google