Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Vinkkejä iPadin hyödyntämiseen taito- ja taideaineissa

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Vinkkejä iPadin hyödyntämiseen taito- ja taideaineissa"— Esityksen transkriptio:

1 Vinkkejä iPadin hyödyntämiseen taito- ja taideaineissa

2 Mikä on iPad? Applen iPad ei ole tietokoneen korvike eikä älypuhelimen laajenne, vaan jotain siltä väliltä. Se on suunniteltu henkilökohtaiseksi laitteeksi, joten massakäyttö luo haasteita, mutta ne ovat ratkaistavissa. On tärkeää muistaa, että iPadilla on omat rajoittuneisuutensa sisällöntuotannossa sekä tiedostojen hallinnassa. Ipadille on saatavilla sovelluksia, ohjelmia, ohjelmistoja, joita iPad- ympäristössä kutsutaan app-nimellä.

3 Ipad opetuksessa Opettajan esitysväline (Pages-tekstinkäsittely, Keynote-esitysgrafiikka, Numbers-taulukkolaskenta, PowerPoint, Word, Excel). Yhteiseen ideointiin Mindjet- ja Mindcreator-appsit. Kirjankaltaisen oppimateriaalin tekoon Book Creator. Esitystilanteessa opettaja tarvitsee vga- tai hdmi-sovittimen, joilla iPad liitetään dataheittimeen. Kuvan voi heijastaa myös datatykin tai Apple TV:n kautta.

4 Työtavat ja oppitunneille sopivat appsit
Työtapojen pitää mieluiten olla yhteistoiminnallisia niin, että tuotokset ovat ryhmien yhteisiä. Mainio laite mediakasvatuksen toteuttamiseen. Laitteessa on mikrofoni, digi- ja videokamera ja kaiuttimet. Kuvankäsittelyohjelmistot, kuten Photogene. Editointisovellukset, kuten iMovie. Appsit animaatioiden tekemiseen, esim. Animation HD, Puppet pals (nukketeatterisovellus), Netistä löytyy paljon sovellusvinkkejä ja eri oppiaineiden FB-ryhmiä.

5 Hyödyllisiä appseja kaikille oppitunneille…
iMovie: Tämän appsin avulla voit tehdä todella hienoja videoita. Sillä voi esim. koostaa elokuvan koulun tapahtumasta tai opetustilanteesta luonnossa. Elokuvan luominen on helppoa; ohjelma löytää iPadissä olevat kuvat ja videot ja ne siirretään iMovien aikajanalle. Videoleikkeiden ja kuvien kestoa voidaan muokata, äänitehosteita, musiikkia ja tekstejä lisätä. PowerPoint on monipuolinen esitysgrafiikkaohjelma. Bookcreator: Sovellus sähköisen kirjan tekemiseen. GarageBand: Helppokäyttöinen musiikkistudio. Word: Toimii samoin kuin tietokoneella.

6 Sovellusesimerkkejä musiikintunnille
GarageBand: Ohjelma jolla voi tehdä musiikkia tai äänittää vaikka puhetta. Monipuolinen ja helppo käyttää (soittimet: piano, kitara, basso, syntikka, rummut, sämpleri, viulu, sello, kontrabasso, laulu) Valmiit raidat voi lähettää iMovie - ohjelmaan, SoundCloudiin tai sähköpostiin. Hyvä mm. kuunnelmien tai videon ääniraitojen tekemiseen. Spotify: Ohjelma musiikin kuunteluun. Musiikin/liikunnan opettajan työkalu. Virtuoso: Ipad-piano Nuottien opiskeluun löytyy mm. MusicTutor, mynotesgames. Pianorobot Launchpad (biittejä, jotka voi lisätä esim. Garagebandiin Inter-App Audiona) Riimirenki (avuksi sanoittamiseen) Virittimet (esim. ukulele tuner) iWriteMusic, nuotinkirjoitusohjelma Riffstation, ukulele-, piano- ja kitarasoinnut kulkevat musiikin mukana. ClappingMusic, rytmiharjoituksia

7 Appseja kuvataiteen ja käsityön tunnille
ArtRage SketchBook Adobe Ideas PowerPoint, Sway ja muut Office365:n sovellukset Snapseed iPhoto Stop Motion Studio iMovie Puppet Pals HD Morfo Booth Tellagami

8 Hyödyllisiä appseja… Kahoot on hauska ja mukaansatempaava kysely/tietovisatyökalu! Photobooth on kuvanmuokkausohjelma. Paper 53: Piirustusohjelma. Pinterest: Vinkkejä opetukseen

9 Harjoitustehtävä 1. Tutustutaan GarageBand-sovellukseen.
Tehkää ryhmänne kanssa yhteinen noin 24 tahdin mittainen sävellys. Helppo sointukierto on esim. C, am, F, G Kappale viedään iMovie-sovellukseen: Valitse, (klikkaa), heittolaatikko, Avaa ohjelmassa, Jaa, Luo uusi elokuva. Lisätään kuvia/videoita janalle. Ilmaisia kuvia löytyy esim. Pixabay.comista. Lisätään äänitehosteita. Tallennetaan elokuva kameran rullaan. Elokuvan voisi julkaista omalla Youtube-tilillä klikkaamalla heittolaatikkoa tai sen voi tallentaa OneDriveen.

10 Harjoitustehtävä 2. Tutustutaan Book Creator-sovellukseen.
Tehdään jonkun esineen käyttöohje. Sähköiseen kirjaan voi lisätä videon, kuvan, äänitiedoston tai tekstiä Sivun värin voi vaihtaa. Julkaistaan kirja iBooksissa.

11 Office365 ja tiedostojen jakaminen
collaboration-tools jakaminen-organisaation-ulkopuolisten-henkil%C3%B6iden-kanssa-80e e30f-44db-8d b1d4232


Lataa ppt "Vinkkejä iPadin hyödyntämiseen taito- ja taideaineissa"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google