Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

PaikkaOppi Plus -info Tietoa hankkeesta Syksy 2015.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "PaikkaOppi Plus -info Tietoa hankkeesta Syksy 2015."— Esityksen transkriptio:

1 PaikkaOppi Plus -info Tietoa hankkeesta Syksy 2015

2 PaikkaOppi Plus Hankkeessa on tavoitteena kehittää oppiaineita integroivia opetusideoita eri aihepiireistä paikkatietoa hyödyntäen. Tehtävien on tarkoitus olla innostavia, helposti toteutettavia ja sovellettavissa, jotta niitä otetaan muissa kouluissa myöhemmin käyttöön. Tehtäväideoiden kehittämisen jälkeen niitä testataan omassa koulussa ja valmiit ideat julkaistaan PaikkaOpissa (joka uusiutuu joulun aikoihin). Ideat jakautuvat kolmeen ryhmään: ”PÄHKINÄT” lyhyet, uuden aiheen tai tunnin aloitukseksi tarkoitetut n. 5-10 min. mittaiset pikkutehtävät, joissa keskeisenä ideana on esittää kysymys tai keskustelua herättävä asia kartta- alustan avulla oppilaille. ”TOIMI” Luokan ulkopuolella toteutettavat, toiminnallista oppimista painottavat tehtävät mobiililaitteiden avulla. Kartta-alustalle viedään nopeasti oma havainto tai katsotaan opettajan laatimat tehtävät ja vastataan niihin. ”TUTKI” luokassa työasemilla toteutettavat tehtävät, jotka voivat vaatia enemmän karttaesityksen työstämistä. Esim. erilaisten kartta-aineistojen hakemista, matkan tai pinta-alan mittaamista tai isomman (=enemmän tietoa sisältävän) karttaesityksen laatimista.

3 Opetusideoiden kehittäminen Mallien kehittäminen voi lähteä liikkeelle: toteutusmuodon kautta: se voi olla esim. ympäristöprojekti tai koulun teemapäivä. ilmiökentän tai ongelman kautta: teemana esim. terveys, elämänkaari, kestävä kehitys, identiteetti, (maailman)talous, ympäristön tila, kansalaiseksi kasvaminen toimijoiden kautta: toteutetaan yhteistyötä toisen luokan (myös vanhemmat opettavat nuorempia) kanssa tai jonkun lähialueen toimijan, esimerkiksi harrastusseuran kanssa. Mallien kehittämisessä voi painottaa esimerkiksi: toiminnallista oppimista viestinnän harjoittelemista geomedian avulla lähiympäristöjen tai koulun sisätilojen hyödyntämistä oppilaiden omien elämismaailmoiden (esimerkiksi harrastukset) huomioimista ilmiöpohjaista oppimista paikallisuus, ajankohtaisuus, yhteiskunnallinen merkittävyys luovat mielenkiintoa tehtäviin

4 Oppiaineyhdistelmä voi olla mikä vaan, kunhan opiskeltava aihe tai ilmiö niihin luontevasti liittyy. Uuden opetussuunnitelman tavoitteet otetaan kehittämisessä huomioon.

5 Tehtävämallin kehittäminen käytännössä Oppimiskokonaisuuden suunnittelu ja työstäminen. Oppimiskokonaisuuden kokeilu omassa koulussa. Tehtäväidean puhtaaksikirjoitus. Valmiit mallit julkaistaan PaikkaOpissa. LISÄKSI JOS HALUAT: Blogikirjoitus PaikkaOpin etusivulle ”Ideapajaan” työn haasteista ja onnistumisista kehittämistarinoita muille opettajille vinkiksi Voi pohtia esim. miten luodaan eheä käsitys opiskeltavasta teemasta, jotta eri oppiaineiden näkemykset eivät jää toisistaan irrallisiksi tiedon palasiksi? Näistä kirjoituksista saatavissa erillinen korvaus.

6 Tehtävän kirjoittaminen 1.Lyhyt kuvaus tehtävästä ja mahdollisesti yleistä tietoa aihepiiristä 2.Linkit lisätietoon tai kirjallisuus 3.Työn valmistelu (tietoa opettajalle) 4.Jäsennelty kuvaus tehtävän etenemisestä. Mitä tehdään, miten ja missä. 5.Tekninen ohjeistus (miten kartta-alustalla toimitaan) erilliseksi osioksi. 6.Vinkkejä opettajalle tehtävän arviointiin, mihin kannattaa kiinnittää arvioinnissa huomiota (ei pakollinen) 7.Lisäksi jos löytyy, kuvia ja linkkejä ohjeisiin (tutoriaaleja PaikkaOpista tulossa, näitä voi itsekin lisäillä myöhemmin)

7 Palkkiot ja sijaiskulut Normaaliopetuksen yli menevästä työstä korvaus: merkitse tunnit ylös ja toimita lopuksi Virpille. Maksetaan yhdessä. Tähän olemassa oma lomake, jonka Virpi lähettää. Sijaiskulut: rehtorille ja koulusihteerille tiedoksi tuntimäärä ja PaikkaOppi Plus –hankkeen tilastollinen tilausnumero: 602 964 sekä kustannuspaikka 30 007. Laskutetaan PaikkaOppi Plus –hanketta TOP- keskuksessa.

8 Ohjeita PaikkaOpin käyttöön PaikkaOpin etusivu -> Ohjeita ja opastusta http://www.paikkaoppi.fi/Ohjeita Niko Kaikkosen pikaopas löytyy PaikkaOppi Plussan blogista (musta yläpalkki, ”Kehittäjille”): http://blog.edu.turku.fi/paikkaoppi/

9 Oppimisympäristö ja hanke verkossa: PaikkaOppi –oppimisympäristö (sis. Interaktiivisen kartta-alustan. Uudet tehtäväideat ja opettajien blogikirjoitukset tulevat tänne) www.paikkaoppi.fi PaikkaOppi Facebookissa. Oppimisympäristöön liittyviä uutisia kaikille PaikkaOpin käyttäjille https://www.facebook.com/paikkaoppi PaikkaOppi Plussan blogissa kuulumisia hankkeen etenemisestä ja hankeasioista. Oma osio kehittäjäopettajille. Osiosta löytyvät tärkeimmät dokumentit. http://blog.edu.turku.fi/paikkaoppi/

10 PaikkaOppi -harjoitus Kirjaudu sisään testitunnuksilla. Niihin on valittu oikea kurssi. Virpi luo työtilan, johon harjoitus tehdään yhdessä. Merkitse PaikkaOpin kartta-alustalle paikka tai paikkoja koulun lähiympäristöstä (voi olla myös alue tai reitti), jossa olet opettanut tai jossa haluaisit opettaa. Kirjoita paikkamerkintääsi lyhyt kuvaus opiskeltavasta asiasta. Valitse sopivat kategoriat, joihin paikkamerkintäsi mielestäsi kuuluu ja tallenna merkinnät. Lopuksi keskustellaan yhdessä karttaesityksestä.


Lataa ppt "PaikkaOppi Plus -info Tietoa hankkeesta Syksy 2015."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google