Tammikuu 9.1. Japanilainen ateria Kotiruokaa Karjalaiset piirakat Kalankäsittely Makkaraa itse tehden Mannerheimin pöydässä English Afternoon Tea Kalankäsittely - päiväkurssi Makkaraa itse tehden Helmikuu 5.2. Wanhan ajan kahvilassa 6.2. Leipää leipäjuureen 8.2. Hei, me leivotaan – päiväkurssi Keittoja Perusruokakurssi 4x 12.2., 19.2., ja 5.3. A la Alaska ja Välipalakurssi – päiväkurssi Makkaraa itse tehden Leipää leipäjuureen – päiväkurssi Venäläinen ilta Maaliskuu 3.3. Kalankäsittely 4.3. Ranskalainen keittiö 6.3. Makkaraa itse tehden Karibian herkut Kauden kasvikset Kokataan yhdessä Kalankäsittely Makumatka Kameruniin Kastikekurssi Helpot ja nopeat kotileipäset Makumatka Peruun Suomalaiset sapakset Muutokset kurssiohjelmassa mahdollisia UUDENMAAN MARTTOJEN AVOIMET RUOKAKURSSIT KEVÄT 2014 Huhtikuu 2.4. Suomalaiset superruoat 3.4. Välimeren menu 8.4. Hei, me leivotaan pääsiäistä 9.4. Turkkilainen menu Intialainen keittiö Herkkuja pääsiäiseksi Kalankäsittelyä Makkaraa itse tehden Vappuherkkuja Leivontaa ja edullista kotiruokaa Toukokuu 6.5. Kalankäsittelyä 7.5. Ruokaisat salaatit Thai ruokaa Sormiruokia juhliin Vauvanruokakurssi - päiväkurssi Kasvisruokia kauden mukaan Makkaraa itse tehden Villivihannekset lautasella Täytekakkukurssi Voileipäkakkukurssi Kesäkuu Pikkukokit - päiväkurssi 5.6. Piknik-kurssi Pikkukokit – päiväkurssi Makkaroita itse tehden Uudenmaan Martat ry Lapinlahdenkatu 3 A Helsinki
PUUTARHAMARTAT HYÖTYVILJELYÄ PUUTARHASSA, PARVEKKEELLA JAIKKUNALLA Risutyökurssi Puutarhamarttakoulutus 20.2., ja 6.3. Pihasuunnittelun perusteet (sis. opasvihko) Puuvartisten kasvien leikkaus Risutyökurssi 4.3. Puutarhamarttakoulutus Metsäpuutarha Kestävät kotimaiset kasvit Voimauttava puutarha Siemenestä taimeksi Luonnonmukainen puutarha 1.4. Mummonmökin puutarha 3.4. Puutarhan kevättyöt 8.4. Pottumaasta potageriin Laariviljely Pottumaasta potageriin Parveke- ja ruukkuviljely Hyötyviljely 2014 – lähiruokaa, kotivaraa ja kansalaistaitoa, Kauha ja Kukkaro!! ja Hortamarttakoulutus - Villivihannesten tunnistaminen ja maastokoulutus Lisätiedot: VILLIVIHANNESRETKET Asuinympäristön viheralueet tarjoavat hyviä samoilumaastoja, joista löytää salaatti-, mauste- ja teeaineksia. Retkellä opitaan tunnistamaan kasveja ja keräillään niitä lähiluonnosta. Kävelemme vaihtelevassa maastossa ja matkaa kertyy 2-3 km. Sato kerätään puhtailta kasvupaikoilta ja vain lajeja, joista riittää kerättäväksi. Osallistujat saavat keruu- ja käsittelyohjeita yrttien käsittelystä Villivihannesretki, Vantaa Villivihannesretki, Helsinki Villivihannesretki, Tuusula ja Itä-Helsinki Villivihannesretki, Espoo ja Itä-Helsinki 4.6. Villivihannesretki / Porvoo Muutokset ohjelmissa mahdollisia Kokeillaan yhdessä eksoottisten vihannesten kasvatusta