2. ja 3. vuoden opiskelijoiden vanhempainilta

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
ILMOITTAUTUMINEN Ilmoittautuminen kevään 2009 kirjoituksiin viimeistään pe henkilökohtaisesti lukion kansliassa
Advertisements

YLIOPPILAS KEVÄT 2015 LUKION KURSSIT YLIOPPILASKIRJOITUKSET
KEVÄÄN 2011 YO- KOKEET Lisätietoja Ylioppilastutkintolautakunnan sivuilta www. ylioppilastutkinto.fi.
Tervetuloa Kaurialan lukion vanhempainiltaan
Ylioppilaskokelaiden aikataulua syksy kevät 2013
Jatkokoulutukseen hakeutuminen
Tervetuloa vanhempainiltaan!
LUKION 2. VUOSITASO TIISTAI 4.3. RO-TUOKIO/AUDITORIO
Ylioppilaskirjoitukset
Paimion lukio, Heikki Turpeinen Ylioppilaskokeiden aikataulua syksy 2012 ja kevät 2013 Vanhempainilta ja infot Paimion lukiossa TERVETULOA.
Ylioppilastutkinto ja jatko-opintoihin hakeminen
Tervetuloa!.
Ylioppilastutkinto Äidinkieli/ Vieras kieli Reaalikoe
Yleiset ohjeet ja info yo-kirjoituksia varten
YO-info K2015.
Abien vanhempainilta Tervetuloa!.
Päivi Koski-A. Suomalais-venäläinen koulu
ABI-INFO Lyseonpuiston lukio. ”Pois unteluus ja hervakkuus …” viimeistään nyt vastuun omista ratkaisuista valintasi ja ilmoittautumiset ovat.
MITÄ LUKION JÄLKEEN? Kati Seise
Suonenjoen lukio1 YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista.
Suonenjoen lukio1 YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista.
Syksyn 2015 kirjoituksissa huomioitavaa Koepäivät www
Ylioppilastutkinnon rakenne  Tutkintoon on sisällyttävä vähintään neljä koetta, joista äidinkielen koe on kaikille pakollinen.  Kolme muuta pakollista.
Ylioppilaskirjoitukset Syksy Kirjoitusaineet Pakol.äidinkieli + 3  suomi (A- tai B-taso)  englanti (A- tai C-taso)  (1) reaalikoe  matematiikka.
2. Vuosikurssi 2. vuosikurssin vanhemmille
YLIOPPILASKIRJOITUKSET JA JATKO-OPINNOT Opinto-ohjaaja: Satu Alatalo (3a, 3b, 3c, 3d)
Ohjeita ykkösille yo suunnitelmia varten Hanna Närhi 2013.
2012-ryhmien vanhempainilta TERVETULOA!.
S UUNTANA TULEVAISUUS KOULUN TAPAHTUMAT OMAN TULEVAISUUDEN POHDINNAN TUKENA TET-PÄIVÄ, JATKO-OPINTOALOJEN ESITTELYT.
 Voit hajauttaa tutkinnon pakolliset kokeet kolmeen peräkkäiseen kertaan (esim. kevät 2015, syksy 2015, kevät 2016)  Ilmoittautuminen on sitova, syksyn.
VANHEMPAINILTA ILLAN OHJELMA vanhempainyhdistyksen puheenvuoro ylioppilastutkinnon rakenne ja ylioppilaskokeen käytännön järjestelyt koulun.
Kakkoset lähtökuntoon! Kurssimääriä ja YO-aikatauluja.
Hakuinfo. KORKEAKOULUJEN YHTEISHAKU - Yhteinen hakulomake: 6 hakukohdetta ensisijaisuusjärjestykseen - Haut tehdään osoitteessa
YO-TUTKINTO  Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
ABI-INFO Lyseon lukion aikuislinja YO-koepäivät Pe 12.2.äidinkieli/ vanha juhlasali klo 9.00 Ma vieras kieli pitkä oppimäärä kuuntelu/
HUOLTAJAILTA. TUTKINNON SUORITTAMINEN Tutkinnon voi hajauttaa kolmeen perättäiseen kertaan Osallistumisoikeus kirjoituksiin  kirjoitettavan aineen pakolliset.
ABIEN VANHEMPAINILTA. YO-TUTKINTO Kaikille pakollinen Äidinkieli Toinen kotimainen Vieras kieli Matema- tiikka Reaali- aine Toinen kotimainen Vähintään.
KORKEA-ASTEEN VALINTAPERUSTEISTA Muutama esimerkki.
RO-tuokio YKKÖSTEN KURSSIVALINNAT: YO-SUUNNITELMA JA KOLMEN VUODEN OPINTOSUUNNITELMA WILMAAN.
JATKO-OPINNOT Viherlaakson lukio. ABI-VUOSI Jakoissa opiskelu koostuu jäljellä olevista pakollisista kursseista sekä yo-kokeisiin treenaavista.
Abien vanhempainilta Tervetuloa!. Lukuvuoden tapahtumia/abit Syksyn yo-kokeet – jakson koeviikko – Syysloma.
YLIOPPILASTUTKINTO Lukiolaki (766/2004, 18, 18a ja 18b §) Laki ylioppilastutkinnon järjestämisestä (672/2005) Asetus ylioppilastutkinnosta (915/2005) YLEISTÄ.
Tuusulan lukio Jokelan toimipiste
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
Ohjeita valintaa varten
Syksyn 2017 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Abien YO-INFO Viherlaakson lukio 2016.
YHTEISHAKU 2015 Aikataulut Valintaperusteet
Erilaisia vaihtoehtoja….
ABISTA YLIOPPILAS Tiedotekirje kokelaille YTL:n sivustolla
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
ABI-INFO Lyseon lukion ylioppilaskirjoitusten toimeenpano syksyllä 2017 paperiset yo-kokeet (äidinkieli, fysiikka, biologia, englanti, matematiikka, kemia)
YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa.
Jatko-opintojen hakuinfo
YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa.
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo- tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
Vanhempainilta Tervetuloa!
Ylioppilaskirjoitukset ylioppilastutkinto
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
Ykkösten vanhempainilta
YO- JA JATKO-OPINTOINFO HUOLTAJILLE
LUKIO-OPINNOT.
2. Luokan OPO1 osa 2.
Kevään 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Lukiolaisen jatko-opinnot
SYKSYN 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
YO-info Syksy 2019.
Esityksen transkriptio:

2. ja 3. vuoden opiskelijoiden vanhempainilta Ylioppilastutkinto ja jatko-opinnot Opinto-ohjaaja Pirkko Haatainen

KEVÄÄN 2015 KOEPÄIVÄT To 6.2 äidinkieli, tekstitaidon koe Kielten kuullunymmärtämiskokeet: ma 9.2. toinen kotimainen kieli, pitkä ja keskipitkä oppimäärä (RUA ja RUB) ti 10.2. vieras kieli, pitkä oppimäärä (ENA,SAA, RAA) ke 11.2. vieras kieli, lyhyt oppimäärä (EC, SC, RC)

Kirjalliset kokeet ma 9.3. äidinkieli, esseekoe ke 11.3. Reaali I (PS, FI, HI, FY,BI) pe 13.3 vieras kieli, pitkä oppimäärä ma 16.3. toinen kotimainen, pitkä ja keskipitkä ke 18.3. matematiikka, pitkä ja lyhyt oppimäärä pe 20.3. Reaali II (UE, ET, YH, KE, GE, TE) ma 23.3 vieras kieli, lyhyt oppimäärä

www.ylioppilastutkinto.fi

Jos 3 vuotta ei riitä…. On opiskeltava abivuonna jaksoilla 4 (muilla lukuloma) ja 5. Joulukuussa valmistuville lisäaikaa vain yksi jakso syksyllä. Yksi pakollinen aine säästetään viimeiseen kirjoituskertaan.

Abien jatko-opinto-ohjaus kirjoitussuunnitelma suhteessa jatko-opintoihin kirjoitettavaksi 5-6 ainetta kompensaatio ja lähtöpisteet jatkoon haettaessa jatko-opintoja tukevat ja/tai vaadittavat opinnot oppilaitosesittelyt, urapäivä sekä Studia-messut vuosittaiset henkilökohtaiset ohjauskeskustelut : jatko-opintosuunnitelma

Ns. pakkohaku = työmarkkinatukiehto täyttyy Tällä hetkellä haettava vähintään kahteen tutkintoon johtavaan, ammatillisia valmiuksia antavaan koulutukseen, jotta on mahdollisuus työmarkkinatukeen.

Haku toisen asteen yo-pohjaisiin koulutuksiin Ammatilliset perustutkinnot, 2 vuotta 24.2.–17.3.2015, www.opintopolku.fi 5 hakukohdetta, hakutoivejärjestys

Haku korkeakouluihin 6 hakukohdetta Yliopistot ja ammattikorkeakoulut Sitova hakutoivejärjestys Vieraskielisiin koulutuksiin ja taidealoille hakuaika aiemmin 7.1.-27.1.2015, mutta kohteet sisällytetään 6 hakukohteeseen. 17.3 – 9.4.2015 www.opintopolku.fi

Huomioitavaa Korkeakoulut voivat varata osan opiskelupaikoista ensimmäistä korkeakoulupaikkaansa hakeville. Kaikki korkeakoulut eivät ota vielä kiintiöitä käyttöön keväällä 2015. Suuntaus on, että hakukohteet ovat laajempia ja opintojen aikana suuntaudutaan tarkemmin.

Korkeakoulujen pääsykokeet Pääsykoemateriaali (kirjat, muu aineisto) nähtävissä nettisivuilla tammi - huhtikuussa. Pääsykokeet voivat perustua lukion tiettyjen aineiden oppimääriin (esim. ma, fy, ke, bi) Ammatilliseen koulutukseen ja ammattikorkeakoulutuksiin hakeneille kutsukirje kokeisiin. Yliopisto ei lähetä kutsuja, vaan tarkistettava netistä pääsykoepäivä ja paikka yms. Tärkeää tarkistaa hakukohteiden pääsykokeiden päivämäärät – huom! päällekkäisyydet!

Valinta yliopisto-opintoihin Pisteet yo-tutkinnon arvosanoista ja pääsykokeesta Pisteet pääsykokeesta Pisteet yo-tutkinnosta

Suoravalinta yliopistoihin (C) Luonnontieteissä ja tekniikassa valitaan opiskelijoita yo-arvosanojen perusteella Esim. DI n. 50% Ilmoitus valinnasta ennen pääsykokeita

Valintatavat amk:hon 1: Koulumenestys ja valintakoe Koulumenestys 30 p. ja valintakoe70 p. Koulumenestys 60 p. ja valintakoe 40 p. 2: Pelkkä koulumenestys Koulumenestys100 pistettä 3: Pelkkä valintakoe Valintakoe100 pistettä 4: Valintakoe ja työkokemus Valintakoe70 pistettä ja työkokemus 30 pistettä

Tiedonhaku verkossa www.opintopolku.fi oppilaitosten ja korkeakoulujen omat nettisivut