Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Diffie-Hellman Antti Junttila. Mitä tarkoittaa? Kaksi osapuolta voivat sopia yhteisestä salaisuudesta turvattoman tietoliikenneyhteyden ylitse. Tämän.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Diffie-Hellman Antti Junttila. Mitä tarkoittaa? Kaksi osapuolta voivat sopia yhteisestä salaisuudesta turvattoman tietoliikenneyhteyden ylitse. Tämän."— Esityksen transkriptio:

1 Diffie-Hellman Antti Junttila

2 Mitä tarkoittaa? Kaksi osapuolta voivat sopia yhteisestä salaisuudesta turvattoman tietoliikenneyhteyden ylitse. Tämän jälkeen yhteistä salaisuutta voidaan käyttää viestien salaamiseen perinteisillä salausmenetelmillä.

3 Historiaa Originaali keksijä oli Malcolm Williamson, joka työskenteli Ison-Britannian elektronisen tiedustelun palveluksessa. Keksintö oli siis salaisuus. Whitfield Diffie ja Martin Hellman julkistivat saman menetelmän 1976.

4 Rautalankaa: Aatami ja Bertta sopivat seuraavasti: –A ja B valitsevat satunnaisen luvun kummatkin. –Ennalta on sovittu luku g joka on yleisesti tiedossa. –A -> B:lle ennalta sovitun luvun g^a –B -> A:lle ennalta sovitun luvun g^b –A ottaa saamansa luvun ja korottaa sen oman lukunsa potenssiin, jolloin perusmatematiikan mukaan -> g^ab –Bertta tekee saman tempun omalle luvulleen (g^a)^b - > g^ab

5 Mitä juuri tapahtui? Juuri äsken muodostettiin yhteinen avain siten, että kumpikin saa muodostettua omasta ”palastaan” ja toisen lähettämästä ”palasta” avaimen, ja kummallekin tulee vieläpä sama avain. Mahd. tunkeilija (josta käytetään yleensä nimitystä Eve (engl.), joutuu selvittämään a:n a^g:stä mikä ei ole ollenkaan helppoa.

6 Detaljit ja ongelmat Operaatiot tehdään käytännössä ns. Galoisen kuntiin kuuluvilla arvoilla ja operaatioilla, jolloin saadaan helposti laskettavat eksponenttioperaatiot ja vaikeasti laskettavat diskreetit logaritmioperaatiot -> tarkoittaa sitä, että katkaistaan nämä luvut tiettyyn pituuteen. Ollakseen turvallinen, Diffie-Hellmanin protokollassa on käytettävä tuhansien bittien (satoja numeroita) pituisia lukuja.m

7 Man-in-the-middle-hyökkäys Voi käydä niinkin, että A ja B juttelevat kumpikin E:n kanssa vaikka luulevat puhuvansa toisilleen. Tästä nimi Käytetään esim pankkimurroissa jne.


Lataa ppt "Diffie-Hellman Antti Junttila. Mitä tarkoittaa? Kaksi osapuolta voivat sopia yhteisestä salaisuudesta turvattoman tietoliikenneyhteyden ylitse. Tämän."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google